Anděl smrti

Anděl smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535744/bmid_andel-smrti-660ffc12a582d.jpg 4 867 867

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis

Lethal Vengeance, 2024

Ajuszka
01.09.2024 5 z 5

Tentokrát se vydáme po stopě vrahovi, který si vybírá známé a vysoce postavené osobnosti.
Erika a její tým nenechají na nikom a na ničem nit suchou, jen aby vraha dopadli.

Anděl smrti Vás rozhodně nebude nudit a čeká vás napínavé čtení od začátku až do konce.

Blanka586
31.08.2024 4 z 5

Roberta Brynzdu mám ráda. Píše perfektně. Tato knížka se mi zdála méně čtivá, příběh se táhl a žadné velké napětí. Až konec nabíral spád. Předchozí knížky se mi líbily víc.

LuciR
31.08.2024 5 z 5

Na Eriku jsem se těšila a nejsem ani v nejmenším zklamaná. Pasáže o politických tanečcích jsem pročítala letmo, to jediné mi trochu vadilo. Příběh propracovaný a skvěle napsaný, jako vždy.

Pe3ček
31.08.2024 5 z 5

Zase je to skvělá, napínavá a neuvěřitelně čtivá knížka, od které se dá jen těžko odtrhnout, i když člověka už bolí oči. Nechápu, jak někdo může takhle skvělou knížku napsat, je to velký dar. Jak už tu ale psalo víc lidí, hodně mě zklamal závěr. Je to první Robertova knížka, kde mi konec opravdu nevyhovoval. Zůstalo tam několik otevřených otázek, u kterých si bohužel každý čtenář musí odpověď domyslet. Podle mě to chtělo ještě dvě kapitoly, které by děj knihy skončily. Snad to příště bude zase lepší, jak je zvykem. Těším se na Lost Victim. :)

VendulaB
31.08.2024 5 z 5

Zajímavá zápletka, dostatečně napínavé, čtivé. Tentokrát mě ale trochu zklamal závěr, který mi přišel nedotažený. Ale celkově jsem si knihu užila.

Pája699
29.08.2024 4 z 5

Další skvělá Bryndzovka do sbírky :-) Ne nadarmo mám autora v oblíbených .-)
Každá jeho kniha má něco do sebe a určitě si najde své čtenáře.

Opět se setkáváme se sympatickou Erikou a jejím vyšetřovacím týmem. Vysoce postavení muži tu umírají jak na běžícím pásu a Erika musí najít spojitost a odhalit mazaného vraha, který po sobě nezanechává žádné stopy.

Upřímně nemám ráda, když se do toho míchá politika a velká moc, která vám svazuje prsty. Tyto vlivní lidé Erice házejí klacky pod nohy a nehrají fér. Je to prostě na mě silná káva, jaké jsou v tom čachry a machinace a zametávání pod koberec.

Zase po nějaké době, jsem sympatizovala s vrahem, protože odhalení motivu je znepokojující a smutné zároveň.

Konec za mě trošičku divný a nedotažený, ale jinak je to čtivý a napínavý příběh.

Michelleee
28.08.2024 5 z 5

Tuto detektivní sérii s Erikou mám opravdu ráda, takže dávám opět 5 hvězd. Detaily jsem zase stihla zapomenout, ale hned jsem se do toho dostala zpět. Příběh tedy čtivý, napínavý a zajímavý. Pohledy Eriky a sériového vraha, zároveň pohledy z minulosti a současnosti. Jsem zvědavá kam se děj zase posune.

janastok
28.08.2024 4 z 5

Další dobrá detektivka se sympaťandou Erikou, jen ty politické tanečky mě tam trochu vadily. A pobavilo mě, že ta přehnaná korektnost se dostala i do detektivek. Prostitutka už není prostitutka, ale sexuální pracovnice!

michaelakoc
27.08.2024 3 z 5

Toto je již 8. díl detektivní série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. Všechny díly jsem četla. Byla jsem velmi překvapená, že v tomto díle je Erice už 49 let.

A tady se hned na začátku dostávám k mému uvědomění si, že mně už nemá příběh Eriky co nabídnout. První díly jsem milovala a to tak, že Vám maximálně doporučuji si sérii přečíst, pokud jste ještě nečetli. Ale už v 7. díle mi tam nějaké věci neseděly a tady to pokračuje. Hlavně v osobní rovině Eriky života.

Celá zápletka okolo bývalého a nyní současného přítele Igora mě doopravdy nebaví. Za mě měla být Erika s Petersonem, jen to by mi dávalo smysl. Celkově mi tady i vedlejší postavy už nepřijdou zajímavé. Navíc vedení Eriky se chová nevěrohodně a jsem frustrovaná spolu s Erikou.

Detektivní zápletka jako taková je dobrá. Politici, sportovci, zaměstnanci od filmu, všichni, kteří si najímají společnice a nechovají se k nim zrovna ideálně. Tito muži začnou postupně umírat. Máme tu jasně sériového vraha, který ale postupně zabíjí i lidi, kteří do tohoto schématu nezapadají.

Pak tu máme linku z minulosti do současnosti, která nám ukazuje vraha a objasňuje, proč dělá to, co dělá. A ten konec? To jako vážně? Myslím události u soudu.

Už bych sérii asi nejraději ukončila.

uzivatel6305
25.08.2024 4 z 5

Tak to mě moc bavilo! Nejen to, že audioknihu čte opět Pan Stránský (to velké P je záměrně), ale i zapeklitý a skvěle promyšlený případ, který vede naše čím dál lepší a sympatičtější Erica Fosterová. Líbí se mi, jak se postavy a vztahy s každým dílem vyvíjejí a navazuje se na Eriky minulost.

Případ je zajímavý, napínavý, ale i dojemný a konec se moc povedl. Těším se na další díl, pane Bryndzo. Tak šup šup!

Toňula
23.08.2024 4 z 5

Další napínavý a čtivý příběh se sympatickou Erikou..autor nenásilnou formu vsunul do vyprávění odkazy na to, co se stalo v osobním životě hrdinky v minulosti, za což jsem byla vděčná. Přece jen od předchozích případů uplynul nějaký čas..doufám brzy na shledanou, Eriko..

Kocourek
23.08.2024 4 z 5

Jako vždy Erika nezklamala. Napínavé a dobrý? konec.

Ejv
22.08.2024 4 z 5

Jsem opět zvědavá na další díl.
Je to prostě můj oblíbený autor.

martisek21
22.08.2024 4 z 5

Jako vždy, je to napínavé a čte se to vpodstatě samo,ale tak nějak mám pocit, že už to není tak propracované a promyšlené, jak jsem bývala u autora zvyklá. Tak uvidíme, jak bude pokračovat

Barbievitko
21.08.2024 3 z 5

Teď je časté a moderní , když má kniha wow-effect moment / šokující závěr / překombinovaný konec. Pan Bryndza šel o krůček dál, tato kniha je překombinovaná kompletně celá.

DominikV
21.08.2024 3 z 5

Kniha se dobře čte, má start a cíl. Nic víc, nic míň. Alespoň nám autor osvětil, proč hraje londýnská Chelsea v poslední době takovou bídu. Je to zkrátka složité, když vám zabijou klíčového obránce...

ClaireW
19.08.2024 4 z 5

Další případ Eriky, ze začátku se tam míchala politika tak jsem se trochu bála, jakým směrem knížka půjde ale bylo to jen ze startu. Vrah nechával indicie ale zároveň se snažil, aby se na něj nepřišlo. Děj plynu rychle a knížka byla čtivá. Doufám, že brzo příjde pokračování.

moudivlacek
18.08.2024 4 z 5

Další příběh s Erikou a jejím týmem.
Erika se snaží vyřešit případy mrtvých mužů, ty mají podobné znaky. Ale je tu někdo, kdo od začátku hází Erice klacky pod nohy, a nejen jí.
Vrah je odhalen autorem, a rozhodně každý pochopí motiv. Je to hnus, a vždy byl. Ale do toho všeho je zamíchaná i politika, a to je hnus ještě větší.
Konec byl podivný, spíš jen náznak možného konce.
Doufám, že další díl už bude bez politiky.

dencazrnu
16.08.2024 5 z 5

Robert opět ukazuje, že se řadí mezi špičkové autory kriminálních příběhů. Skvěle vymyšlená zápletka, která vám nedá spát a bude vás nutit nad tím neustále přemýšlet. Kniha je tak napínavá, že jí neodložíte, dokud ji prostě nedočtete. Erika má v mém srdci místě a já se vždy těším, jaké případy s ní budu tentokrát řešit. A za sebe musím říct, že moc ráda sleduji i její osobní linku a jsem zvědavá, jakým směrem se bude dále ubírat.

mekkejla
15.08.2024 5 z 5

Kdykoliv se ve čtení trochu zaseknu, sáhnu po Bryndzovi a je po krizi. Ani tady to nebylo jinak. Příběh plynul rychle, bavil mě, zajímal a otevřený konec je za mě fajn změna.