Do posledního dechu
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Mělo to být vysněné rande… Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je na místě nálezu jako první. Problém ovšem je, že to není její případ. Nejprve si musí zajistit místo ve vyšetřovacím týmu, přesto se Erika rovnou vrhne do práce – a odhalí souvislost s jinou nevyřešenou vraždou. Obě oběti se našly ve stejném prostředí a zemřely stejným způsobem. Navíc si obě smluvily schůzku po internetu… Kdo se skrývá za falešnými profily na Facebooku a láká naivní mladé ženy na schůzku? Jak chytí Erika vraha, který vlastně existuje jen virtuálně?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Last Breath, 2017
Stejně jako u druhého dílu autor prozradí vraha v první polovině knihy, čímž se kniha pro mě stává méně napínavou. Jste ochuzen o to hádání a tipování, kdo by mohl mít vraždy na svědomí. I přesto se kniha opět velmi dobře čte, svižně.
Další skvělá detektivka. Sice Bryndza většinou píše o životě vraha během celého příběhu, takže v závěru nečekejte překvápko, ale mě se líbila. Téma sociálních sítí je dost aktuální.
Po skvelom treťom diele autor udržuje nastavenú laťku a posiela ďalšiu super knihu, ktorá sa nedá odložiť.
Robert Bryndza a jeho hrdinka Erika Fosterová....super thriller jako vždy, od kterého se nějak nechcete odtrhnout ! Mám moc ráda Bryndzovo typické střídání popisu děje ....policie s Erikou X úvahy vraha a takhle pořád dokola,celou knihou ,zkrátka máte přehled a nejste ztracení.Za mě opět paráda a těším se na další knihy .
Achjo, u téhle série je to jak na houpačce. Po předchozím díle, který byl skvělý, jsem se na tenhle dost těšila. Erika opět začíná být protivná, způsobuje zbytečné konflikty, je nevyrovnananá ve vztahu k Petersonovi. Kniha je napsána tak, že téměř od začátku víme jméno vraha, známe jeho rodinu. Ale motiv, proč to dělal, se dá spíš jen tušit. A jakou roli v tom hrál jeho bratr, který je tam často zmiňován, bylo také spíš pouze naznačeno.
Prostě Bryndza ,takže zase super.Jedine co mě trošku vyvedlo z míry zrovna u tohohle spisovatele že jsme od začátku věděli kdo je vrah ...to byl teda nezvyk ,trošičku mi chybělo to vzrušení hádání kdo je vrah......ale nakonec zase bylo fajn sledovat myšlenky toho kdo zabijí a jak postupně dělá chyby.Ja prostě nemůžu Bryndzu hodnotit jinak než bomba.
Super, po delší době se vracím k Bryndzovi a jsem nadšená, po X přečtených detektivkách mezi tím je prostě poznat, že je toto o třídu výš... :) Hned jdu na další díl i přes to, že mě tu čeká např. nový Kepler nebo Carter a to už je co říct!
Za čtivost musím dát pět hvězdiček. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. I když se žádné překvapení nedělo. Moc mě baví dějová linka hlavních hrdinů.
(SPOILER)
Jako vždy super a na konci napínavé, že knihu nejde odložit. Akorát mi vrtá hlavou jedna nesrovnalost. Na konci knihy Darryl drží brokovnici. Rozhodne se zabít, strčí si hlaveň do úst a stiskne spoušť. Erika pak zjistí, že má jen zraněné rameno..? Jak je to možné? Špatně jsem to pochopila nebo je to chyba v překladu? Klidně mi někdo napište zprávu a vysvětlete, prosím.
A druhá věc - nevěřím, že by se Beth podařilo odemknout zámek (dokonce tři zámky) bez předchozích zkušeností. Takže za to ubírám jednu hvězdu.
Já prostě Eriku Fosterovou miluju.Celá série je perfektní, jak styl tak i zápletka je geniální. Takže mi zbývá poslední díl. Jdu do něj. Všem doporučuji přečíst,fakt bomba.
(SPOILER)
Za mě asi nejhorší díl ze série. Začátek vypadal velice slibně. Erika si dál řeší své soukromé záležitosti, i když v této knize asi ne tolik jako v ostatních. Ani mi nevadí, že prakticky od začátku známe pachatele, naopak se mi líbil jeho úhel pohledu. Ale zůstává zde spoustu nevyřešených věcí.
SPOILER: Jak například vrah dokázal s takovou chirurgickou přesností nechat ženy vykrvácet přes femoralni tepnu? Nebo ještě jedna vlastně identická PEC s farmou a červeným citroenem, který se na místě vyskytoval vždy v dobách únosů? Atp. I přestože pachatele známe, jeho touhu zabíjet v knize nikdo pořádně neosvětlil. Ano, šikana, ale jen lehká zmínka? ...
Jednoduše řečeno, kniha čtivá, zajímavá, ale za mě nejhorší díl ze série, což je ale určitě neodláká od dalšího dílu.
Kniha se mi velmi líbila, je zajímavá a čtivá. Je to v pořadí třetí kniha od tohoto autora a už se těším na další v pořadí. Doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi tento druh napětí.
detektivní a krimi romány anglická literatura sérioví vrazi únosy mučení thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Taky se přidávám ke komentářům, že mám raději, když je pachatel až do konce neznámý. Ale jinak byla kniha plná napětí a pátrání, takže jsem spokojená.