Osudné svědectví
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech. Poté co se Erika připojí k vyšetřování případu, zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna, a než se v hluboké noci vloupá k nim domů, dlouho je sleduje. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden. Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
Fatal Witness, 2022
Jde vůbec najít vraha, který zničil všechny důkazy? Erika Fosterová se vrací v novém případu.
Moje desátá kniha od Roberta Bryndzy, po delší době se setkáváme s Erikou, což mě potěšilo, přece jen ji mám radši než novou Kate. Eričin tým tentokrát pátrá po sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky.. a je schopen i vraždit, jen aby nebyl odhalen. Přečteno za dva dny, jinak to snad ani u tohoto autora nejde! Těším se na další díl!
Kniha s úžasným spádem. Vraha jsem do poslední chvíle nepoznala. V této knize mi byla Erika sympatičtější než v předchozích dílech.
Konečně je Erika se svým týmem zpět a zase je to jízda od začátku do konce. Nemohla jsem přestat číst. Napínavé kdo že je pachatel a neuhodla jsem. Výborné jako vždy a teď zase čekání na pokračování.
Tak tohle je naprostá pecka. Úžasný, příběh,který je rozjetý hned na prvních stránkách. Super závěr a musím říct že jsem netušila kdo je viníků. Moc povedené rozuzlení,chci další díl.
Ani tentokrát autor nezklamal - další příběh s inspektorkou Erikou byl vemi napínavý a čtivý až do samého konce - doporučuji
Robert Bryndza je autor, od kterého se snažím přečíst vše hned, jak to vyjde. Ani tentokrát jsem nevydržela a hned se do příběhu začetla. Jedná se již o 7 případ pod vedením Eriky Fosterové a opět jsem nadšená a hodnotím 5 hvězdami. Tohle je opravdu skvělá série.
Moc se mi líbí, jak jde autor s dobou a zařadí do své knihy, vždycky co je aktuální nebo moderní. Tentokrát jsme se podívali na zoubek sexuálnímu predátorovi, který zneužívá na škole studentky. Toto odhalila Vicky a vše co postupně zjišťovala, nahrávala pro svůj podcast, který vysílá každý čtvrtek na svém kanálu ze svého bytu.
Jak už to tak bývá, naše Erika se k případu připlete jako slepý k houslím... Erice se po poslední případu radikálně změnil život. Po zotavení se rozhodla najít si nový domov. Právě se nastěhovala do malého domku v klidné části Blackheath. Šla se projít po okolí, aby věděla, kde se tady dá dobře najíst. Na zpáteční cestě z restaurace, nedaleko svého domku uslyší ženský křik, který patří sestře oběti a přiběhne na pomoc. Už se nedá nic dělat žena je mrtvá a vypadá to, že brutálně zavražděná.
Opět jsem se bavila, vyšetřování plyne, vše postupně do sebe zapadne a překvapí nás i několik zvratů, které jsem nečekala. Robert prostě umí a já se moc těším, až zase něco napíše – a je mi jedno jestli to bude případ s Erikou nebo s Kate… Nebo by nás mohl Robert překvapit a napsat díl, ve kterém budou obě naše vyšetřovatelky. To by se mi líbilo moc, kdyby se holky potkaly. Každopádně se nechám překvapit a už teď vím, že se mi to bude opět líbit!
Doporučuji tuto sérii číst postupně, vývoj hlavní postavy Eriky a jejich kolegů je důležitý a je škoda si ho vyspoilerovat.
Napínavý příběh, který se četl dobře. Nejvíce si mi asi líbily knihy ze začátku této série, ale na další díl s Erikou jsem se těšila o hodně víc než na díly s Kate. Doufám, že brzy vyjde další pokračování.
Erika Fosterová se ke čtenářům opět se svými kolegy - Petersonem a Mossovou vrací s plnou parádou a rozhodně se jedná o opravdu vydařené setkání, které si každý z nás užije až do posledního písmenka.
Tentokrát si musí poradit s vrahem, který si dává opravdu pozor, aby nebyl prozrazen, Erika a její tým jsou však stoprocentně sehraní a tak se rozbíhá vyšetřování, které má jediný cíl - nalézt vraha.
Erika nezklamala, spíše Robert Brynza nezklamal. Pořád si udržuje laťku vysoko a já jsem za to nesmírně vděčná. Erika vyšetřuje tak zvláštní případ, že jsem po celou dobu hledala toho správného vraha a stále jsem obměňovala výsledek a nakonec? Uhodla jsem to přesně v tom okamžiku kdy to nastalo, takže vlastně neuhodla a to je na detektivkách to skvělé, že vás to nutí u toho přemýšlet a ty návaznosti si dáváto po chvilkách dohromady a bum...autor vás stejně překvapí. Co říct na závěr? Byla bych moc ráda kdyby se Erika s Igorem dali dohromady, moc to Erice přeju, takže doufám, že v dalším díle se Robert více rozvášní.
Opět skvělá kniha. Jsem ráda, že se autor vrátil k sérii o Erice Foster. Cítila jsem se, jako kdybych po dlouhé době navštívila svou rodinu.
Příběh byl zajímavý. A to dost. Vydržela jsem a ani jednou nespoilerovala. Tudíž o překvapení nebyla nouze. Malinkatou výtku bych měla ke konci. Čekala jsem něco jiného, trochu více děsivého. Přesto však hodnotím plným počtem. A již teď netrpělivě vyhlížím další díl. Doufám, že se Eričin osobní život bude vyvíjet směrem, který autor naznačil. Moc bych jí to přála.
Tentokrát jsem sáhla po delší době po detektivce a jsem spokojená ,že jsem si vybrala právě tuto knihu od pana Bryndzy -jsem ráda,že se opět vrátil k Erice Fosterové.I tento příběh byl velice napínavý již od začátku.Pachatele jsem si tipla špatně-podezřívala jsem Tessina manžela Jaspera.Ale rozuzlení bylo opravdu překvapivé.Opět skvělý příběh,psaný v krátkých kapitolách,což mi vyhovuje.Již se těším na další příběhy právě s Erikou.
Hurá, Erika je zpět! A moc mě bavila. Akorát ten konec trochu zrychlený a useknutý, ale furt dobrý! Chci další Eriku.
Další skvělá kniha od autora, prostě jistota. Děj pěkně ubíhal, konec byl překvapivý... Jen mě dostalo, že nevím jak jedna postava dopadla... Ale i tak pět hvězd, postava to byla jen vedlejší :-D
Bryndza prostě umí. Opět v akci Erika a její tým, tentokrát i nova postava Igor a samozřejmě George, který ještě určitě dostane příležitost.
Dvě vraždy a skutky z minulosti, které se dostávají na povrch. Zápletka jak se patří, vrah nebyl na začátku tak jasný.
Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.
K tomuhle není třeba říkat víc něž to, že se Robertovi zase povedla suprová detektivka. Vždycky se těším na jeho styl psaní, protože je lehký a velmi návykový. Skvěle pracuje s napětím a buduje atmosféru. Příběh mě moc bavil. Vyšetřovatelský tým mám už přirostlý k srdíčku, líbí se mi sledovat vývoj životů jeho členů a opravdu doufám, že tohle není naše poslední setkání. Místy opět nechyběl ani humor. Zápletku můžu pochválit, nad vrahem jsem přemýšlela spíše už z nedostatku času a možností. Epilog vypadal slibně, takže věřím, že se snad dočkáme dalších dílů. Jednoznačně doporučuju, pokud hledáte detektivní sérii, která vás bude bavit a vybuduje si k ní vztah.
Osudné svědectví...
V pořadí sedmý díl z mé oblíbené série Inspektorka Erika Fosterová... Na mě byla tříletá prodleva mezi šestým a sedmým dílem moc dlouhá... ;-) Robert Bryndza ji sice vyplnil sérií s Kate Marshallovou, ale ta je u mě, zatím, o hvězdičku níž... Prostě Erika Fosterová a lidé kolem ní mi moc chyběli... O to víc jsem se však na knihu těšil... Po přečtení musím konstatovat, že pokračování splnilo mé očekávání...
V tomto díle bude Erika a její tým řešit vraždu mladé ženy, a to ve čtvrti Blackheath, kam se Erika akorát přestěhovala...
Nebudu nijak více prozrazovat k ději knihy, zkrátka si ji přečtěte... Nejlépe, když začnete již prvním dílem celé série... Proč? Protože to prostě stojí za to... ;-) Uvidíte, že po přečtení sedmého kousku budete vyhlížet ten osmý... ;-) Doufám, že na něm již Robert Bryndza pracuje...
Čeká na Vás 379 stran, které obsahují 63 kapitol a k tomu epilog...
Perfektni pribeh, ktery me hned vtahl do deje, tak jsko vzdy u pana Brynzy.. Nemam co vytknout, za me napinave az do konce, kolikrat jsem si myslela, ze uz vim kdo je vinik a ejhle.. ani nahodou. Uz se tesim na dalsi knihu!
Tříleté (nekonečné) čekání je u konce a nová Erika je tady! Od prvních stránek mě autor vtáhl do děje a já byl zase zpátky u své oblíbené vyšetřovatelky. Nový případ byl zpočátku hodně zamotaný, ale postupně se nám to rozklíčovalo a závěr byl tedy opravdu nečekaný. Zajímavá zápletka a je vidět jak s každou další knihou autor roste a je lepší a lepší. Sympatický tým je zpátky a já jsem si užil každou stránku a doufám, že nás autor nenechá čekat další tři roky na pokračování, protože všichni potřebujeme víc Eriky!
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Na knihu Roberta Bryndzy jsem se těšila a opět mně nezklamal, kniha má spád a další vyšetřování Eliky Fosterové je strhující.