Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit dívku na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu během vánočních svátků? Po posledním, velmi bolestném případu se detektiv šéfinspektor Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne se svým týmem na vraždě krásné tanečnice burlesky pracovat, najdou souvislosti s útoky ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou. Jen toto napadení však skončilo smrtí…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Byla to moje první kniha od tohoto spisovatele a bylo to super. Vůbec jsem se nenudila a do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrah. Určitě se pustím i do dalších knížek.
Celá série se autorovi moc povedla. I když u této knihy jsem trošku na rozpacích. Začátek suprový, ale pak to pro mě ztratilo tu správnou šťávu a tak nějak se mi to vleklo a musela jsem se nutit do čtení. Odhalení pachatele, mi přišlo přitažené za vlasy. Linky soukromých dějů mi přišly uspěchané, svým způsobem nedokončené. Předešlé knihy se mi líbily více.
Mrzí mě, že už je tato poslední. Napínavá a velmi čtivá do poslední stránky. Tato série se autorovi opravdu hodně povedla. Fandím mu, ať mu to stále tak dobře píše.
Tak tohle byla tedy jízda......kniha se autorovi moc a moc povedla.Napínavá od začátku až do konce.Moc doporučuji.
Erika Fosterová opět vyšetřuje. Tentokrát brutální smrt mladé a krásné tanečnice burlesky, která je zavražděna o Vánocích na prahu svého domu. K tomu se začínají objevovat tajemné útoky, které provádí osoba s nasazenou plynovou masku. Mají tyto případy něco společného?
Wau, tak tahle kniha mě úplně pohltila. Byla napínavá, čtivá a nedala se odložit, takže jsem ji přečetla během jednoho dne. Autor umí psát opravdu čtivě, že se dokážete ponořit do příběhu a sžít se s postavami.
Zhruba od poloviny knihy si myslíte, že už víte, kdo je vrah, ale nebojte, tak jednoduché to nebude a o překvapení nebude nouze až do samého konce.
Co musím ještě v knize vyzdvihnout je to, kolik žen pracuje ve vysokých funkcích na policii :-)
Každopádně moc doporučuji a kdo má rád detektivky, tak tuhle knížku si prostě musí přečíst. Ač se jedná o knihu ze série, dá se číst i samostatně, bez znalostí předchozích dílů.
Nemůžu přemoci svoji čím dál větší antipatii k Erice a tím je pochopitelně poznamenané i moje hodnocení. Vím, že se mnou zhusta nebudete souhlasit, ale v mých očích je to nepříjemná a nesympatická ženská, která se neumí chovat ke svým blízkým i kolegům a ve svém věku se diví, že i na ni najednou platí zákonitosti přírody? Ááááá, to fakt ne.
Šestý díl s Erikou se mi asi líbil nejvíce, měl i zajímavou zápletku a opravdu se strašně dobře četl, ale s Erikou bych si nesedla, na mě je moc arogantní a chladná, všechno bere strašně vážně bez špetky humoru...ale kniha byla pěkná :-)
Posledni knizka s Erikou, jsem z toho smutna, nebudu lhat. Knizka me bavila jako vsechny predesle dily. SPOILER
Proc to takhle blbe skoncilo s Erikou a Petersonem? Ja jim tak fandila! Mozna me to vic zajimalo, nez kdo je vrah :D
To má být poslední díl série? A co bude s Erikou? Dala bych ještě pokračování. Tento díl za mě nejslabší. Konec mi přišel už trochu přitažený za vlasy a vrah velmi nepravděpodobný, ale četlo se to opět velmi dobře.
Chtěla jsem začít číst "temné hlubiny", ale nějak jsem se spletla a tak jsem nakonec přečetla tuhle poslední v sérii s Erikou. Ještě, že na sebe knížky nenavazují.
I tento díl byl stejně jako předchozí díly napínavý, dobře promyšlený se zajímavou zápletkou. Vraha jsem odhadovala už asi v polovině knihy a překvapilo mě, že jsem se tentokrát i trefila. Bryndzovi knihy učitě stojí za přečtení.
Vraha jsem si tipla správně už zhruba v půlce knihy. Jinak rozuzlení překvapilo. Ten Eričin příběh bych uvítala dotaženější, aby ji mohl čtenář opustit s pocitem, že teď už bude všechno v pohodě.
Za mě zatím nejlepší kniha ze série vysetrovatelky Eriky. Ta koncová pointa? Nečekaný! 5*
Jako téměř vždy u autora jsem byla i tentokrát spokojená. Ale protože jsem četla těsně po "V mysli vraha" - což je opravdu vynikající thriller - tak mohu tentokrát dát jen 4*.
Kniha mne tentokrát nedokázala tak nadchnout, jako tomu bylo u předchozích případů Eriky Fosterové. I když opravdu netuším, proč? Začátek případu je výborný, vygradovaný, ale potom se poměrně dlouho víceméně řeší skutečnosti, které s vyšetřováním nemají skoro nic společného. A na můj vkus se tam toho děje docela málo. Abych ale autorovi jen nekřivdila, kniha mne i přesto nenudila a případ jako takový mne zaujal. A konec, kdy už všechno vypadá jasně, mne opravdu překvapil. Byl originální a nečekaný. Je možné, že ostatní čtenáři pachatele odhalili správně, já však ne. I když v úplném závěru už to došlo i mně - protože tam prakticky žádná jiná možnost nezbyla ;-).
Mazec....trochu jsem odhalila vraha, ale naprosto mě šokolal důvod!! Toto musíte přečíst!
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Super čtivá kniha. Tuto sérii o Erice mám moc ráda, jen bych ji už přála nějakého toho přítele. Bryndza prostě umí psát poutavě, čtivě a bez zbytečné "vaty".