Hrob na kopci

Hrob na kopci
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536853/bmid_inspektorka-lottie-parkerova-hrob-na-kopci.jpg 5 147 147

Isabel Gallagherová, mladá manželka a novopečená matka, je ráno nalezena ve své ložnici brutálně zavražděná. V ruce svírá starou žiletku. Ještě téhož dne se začne pohřešovat další mladá matka, Joyce Breslinová, a i její čtyřletý Evan zmizí ze školky. Také v jejím domě se najde stará žiletka, a i ona je zakrátko nalezena zavražděná. Inspektorku Lottie Parkerovou tak čeká mimořádně náročný případ, do něhož zasáhne nález dětských kostí na nedalekém posvátném kopci. Lottie se zoufale snaží najít malého Evana živého a současně pátrá v minulosti obou mladých matek. Zjistí, že se tajně scházely a společně připravovaly plán pomsty...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Little Bones, 2021

Majulle
včera 3 z 5

Nic pro slabé povahy a novopečené maminky. :( Kniha je skvělá ale opravdu smutná

Didi15
18.11.2024 4 z 5

Další skvělý díl této série .

januska82
17.11.2024 5 z 5

Táto časť sa mi veľmi páčila, napriek tomu, že bola dosť krutá, smutná... Čítala sa veľmi dobre, a zápletka??? Do poslednej chvíle som nevedela, kto všetky tie svinstvá robil....mala som typ, aj viac, ale nesprávne. Dávam 5 hviezdičiek, nemám čo knihe vytknúť ....

Misabi
14.11.2024 3 z 5

Za mne trochu rozvláčné a dost kruté. Zápletky už se však opakují a přestává to být zajímavé. Jsem hlavně zvědavá, jak se bude dál vyvíjet vztah Lottie a Boyda.

Rodaw
07.11.2024 2 z 5

Život Isabel se zdá býti na první pohled naprosto v pořádku - někdo by řekl, že možná až idylický. Má hezký vztah se svou maminkou, po boku má milého a pracovitého manžela a v krásném novém domě se stará o malé miminko. Bohužel se však jednoho rána najde její zavražděné tělo, v ložnici, v ruce svírající starou žiletku. No a ve stejný den se začne pohřešovat další mladá maminka - později bohužel nalezena také mrtvá. Zmizel však i její malý syn, který je stále pohřešovaný a nikdo neví, kde je a jestli ještě žije.

Naše hlavní hrdinka - celé této série - inspektorka Lottie začne oba případy vyšetřovat a přichází na to, že se spolu ženy asi znaly a navíc - že spolu dost možná měly i společné tajemství, které bylo velmi nebezpečné. Navíc se na nedalekém opuštěném kopci začnou nacházet lidské kosti - dětské lidské kosti.

Knížka mě napřed neuvěřitelným způsobem vtáhla a četla se opravdu velice dobře. Začátek byl až jako z hororu - krvavý a hrůzu nahánějící. Říkala jsem si - wow, vybrala jsem si fakt dobře, tuhle sérii budu milovat. Bohužel to po dočtení už nemůžu tvrdit. Bylo to fajn, ale nakonec to byla klasická detektivka - i když je pravda, že asi krvavější, než je zvykem. Na mě to bylo ale hodně dlouhé a nakonec i docela dost překombinované. Pokud jsou však mezi Vámi fanoušci detektivek, kteří mají rádi detailní vyšetřování a pitvání se v rodinných vztazích, knížku zkuste! Já si nějaké další knihy ze série také ještě určitě někdy ráda přečtu, už kvůli té čtivosti a faktu, že některé postavy vyšetřovatelů mi docela přirostly k srdci a i vztahy mezi nimi jsou zajímavé:). Budu k tomu však přistupovat jako k odpočinkovým detektivkám, které možná kdyby měly o 100 stránek míň, byly by víc strhující a svižné.

Za mě 2 hvězdičky :).

Radka1301
07.11.2024 4 z 5

Tento díl se mi četl moc dobře, i když je vlastně dost krutý a tragédií za mě až moc.

zazvorka
05.11.2024 3 z 5

Už se mi ty zápletky začínají zdát na jedno brdo. Ubohé děti, ubohé matky, kořeny v minulosti.
Všichni aktéři jsou stále frustrovaní, Lottie sebestředná a protivná o malinko méně, ale svatba kupodivu stále nic. Autorka se zřejmě rozhodla, že i malý náznak rodinné pohody by byl nudný.
Mě už ale nudí ty neustálé rány osudu a komplikace. Takže stačilo.

Olous1
05.11.2024 5 z 5

Opět skvělé počteníčko, já prostě tuto sérii fakt miluju. Těším se na další díl. Paní autorka fakt moc dobře píše. Zaslouženě 100%.

Šebestová3
31.10.2024 5 z 5

Příběh Lottie, Boyda a celé jejich vyšetřovací party zraje jako víno.

netopýrek1985
31.10.2024 5 z 5

Opět zase povedený díl

jeny-v
25.10.2024 5 z 5

Ani desáté vyšetřování oblíbených kriminalistů z Ragmullinu nepozbývá v ničem na dramatičnosti, napínavosti a temné minulosti. Už se tato série stává mým návykovým čtením. Hned úvod nás zavede o dva a půl roku nazpět s vyobrazením zoufalé a bolestné scény. Tragická minulost je také jedním z několika podnětů narušeného manipulátora. Lottie, Mark, Kirby, McKeown a Lynchová vyšetřují od počátku úplně rozdílné postavy ve věci vraždy, zmizení a únosu. Smutné je odhalení těžkého životního osudu Kevina, jako nechtěného dítěte. Trochu rozhozený Lottin tým však nakonec poskládá dílky do sebe, aby se obratem zkomplikoval její osobní život.
No, a já podezírala nenápadného sociálního pracovníka....

rumova_kulicka
23.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha je velmi čtivá, stránky jsem hltala. Ale zase tu mám ale. Jako v každém díle. Nebo spíš proč.
Proč náš anotace mystifikuje? Je to záměr nebo něčí omyl?
Proč musí mít autorka v každé knize zavražděné děti?
Proč už se s tím Boydem do háje nevezmou?

A teď ten spoiler, tak pozor!
Proč se nikdo nezajímal o rodiče/původ pohřešované? Já vím, protože jinak by ta kniha vůbec nemusela existovat. Ale po desítkách přečtených detektivek už je z člověka napůl vyšetřovatel a tohle by si asi uniknout nenechal.

Katulinka69
19.10.2024 5 z 5

Tuhle sérii miluju

kolacky
17.10.2024 4 z 5

Strašlivý začátek! Jak jde o děti, je to vždycky hrozné. O rodiny vůbec. Naštěstí je většinou - v knize vždycky - ten ha..zl potrestaný, jinak by to nebylo ke čtení.

astra3
16.10.2024 5 z 5

Napínavé, Lottie je stále trochu "šílená" a Boyd "světec". Čtivé.

postrach
16.10.2024 4 z 5

Kniha je napsaná dobře.Téma hodně citlivé a psychicky náročné.Je tam i hodně o soukromí Lotti a její rodiny na kterou se neustále něco valí.Celkově by to chtělo ubrat stran a trochu zrychlit.

Pája699
14.10.2024 4 z 5

Tak tento díl mě strhnul již od samého začátku. Zajímavé, napínavé, čtivé. Smrt Isabel a následné zmizení malého Evana a jeho matky Joyce vás nenechá na pochybách, že se stalo něco zlého….

Ale přiznám se, že cca u poslední třech dílů mě nijak nezaujalo rozuzlení a motiv vraha. Takové nijaké, nemastné, neslané. Čekala jsem prostě potom nadupaném ději jiné rozuzlení. Takže trošičku zklamání ze závěrů, ale jinak celá série mi stále přijde super a budu v ní pokračovat.

Jen co to je zase za chaos v soukromí Lottie a Boyda? Proč pořád musejí mít kdoví jaké „problémy“? chjo…aspoň na jeden díl by jim mohla autorka dát oddech :-)

Evule *
13.10.2024 4 z 5

Napínavé a čtivé, i když oproti některým jiným dílům možná slabší. Celá série je skvělá a já se těším na další díl.

Jiparis
10.10.2024 4 z 5

Čte se dobře, občas mi děj připadal trochu překombinovaný.

zuzana2599
04.10.2024 5 z 5

Chtěla bych jen paní Patricii Gibneyové vzkázat, že se k ní s radostí připojím i u jedenácté knihy této série! Knihy s Lottie Parkerovou jsou mé oblíbené, a i Hrob na kopci byl skvělý. Napínavé a svěží čtení s temnou atmosférou, a když se ztratí maminka Joyce a její čtyřletý syn Evan, pak není čas na Lottiny a Boydovi problémy, případ se musí co nejdříve vyřešit. Osobní život jde stranou.
Jsem zvědavá na další případ a těším se !

Patricia Gibney
irská, 1962