Instalace strachu

Instalace strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545984/bmid_instalace-strachu.jpg 2 2 2

Originální absurdní antiutopie portugalského autora o strachu, kterým se ovládá společnost a který je třeba povinně a pečlivě nainstalovat do každé domácnosti.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

A Instalacao de Medo, 2012


více info...

Přidat komentář

Jane2016
01.10.2024 2 z 5

Znáte ten pocit, když dočtete anotaci knihy a říkáte si „Wau, tak tuhle knihu si jednoznačně musím přečíst!“. Tak přesně tohle se mi stalo, když jsem dočítala anotaci „Instalace strachu“. Opravdu povedená myšlenka, která mě zaujala.

Na čtení jsem se tedy velmi těšila a má očekávání byla vysoká. Začátek knihy mě maličko otrávil, přiznám se, že nemusím zdlouhavé průpovídky na začátku knih. A tady je opravdu 25 stran, které by zde podle mě vůbec nemusely být. 25 stran je dle mého názoru poměrně hodně vzhledem k tomu, že celkově má kniha stran 182.

Každopádně po prokousání se začátkem se mi kniha četla poměrně dobře. Převážnou část tvoří rozhovory či myšlenky, takže Vám stránky utíkají jedna báseň. Příběh mi rychle utekl a měla jsem jej dočtený na jeden zátah. Ačkoliv jsem od knihy čekala trochu něco jiného, musím vyzdvihnout tu myšlenku celé knihy, která mě opravdu nadchla.

Sečteno podtrženo, ačkoliv jsem od knihy nedostala přesně to, co jsem očekávala, myslím, že by se spoustě z Vás její čtení mohlo líbit. Já hodnotím knihu jako zlatou střední cestou – neurazí, nenadchne.

Autorovy knížky

Rui Zink
portugalská, 1961
2024  40%Instalace strachu
Skrýt reklamy