Italská kuchařka: 130 tradičních receptů

Italská kuchařka: 130 tradičních receptů
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441989/italska-kucharka-130-tradicnich-rec-Zwh-441989.jpg 4 4 4

Kuchařka, se kterou si připravíte všechny ty báječné pokrmy, které jste ochutnali na dovolené v Itálii, přináší sto třicet receptů, typických pro tradiční i moderní italskou kuchyni. Snadno podle nich připravíte celé menu, zahrnující polévky, těstoviny, masitá či zeleninová hlavní jídla i dezerty. Recepty jsou rozdělené podle regionů, ale nemusíte se bát je kombinovat, výsledek bude vždy vynikající. Navíc se naučíte připravovat domácí těstoviny a poučíte se o různých tajemstvích italské kuchyně.... celý text

Kuchařky
Vydáno: , Esence

1amu
14.07.2020 5 z 5

Italská kuchyně je tou, která mi chutná ze všeho nejvíce. Mé poznání první: ano i jídlo vytvořené Italy, kteří žijí v Čechách je velmi dobré, ale v Itálii je ještě chutnější.
Poznání druhé: sedět v italské hospůdce je zážitek ! Žádný domorodec nikam nespěchá, proto vše vychutnává, konečně po nasycení je okolo zavřeno a i on půjde odpočívat.
Poznání třetí: obsluha nemluví, ona zpívá a ještě k tomu servíruje vše objednané na úrovni kouzelníka.
Poznání čtvrté: máme kliku, když můžeme sledovat kuchaře přímo "in flagranti" (i když v tomto případě jde o něco odlišného).
Pokud je kuchařů více, je to ještě lepší. Ital je puzen touhou předvádět se.
Poznání páté: pro cizince je obrovsky těžké vybírat si z bohaté nabídky. Inu platí ono "piano", nikdo vám nestojí za zády.
Tato kniha má obrovskou výhodu - zahrnuje to nejlepší z celé země.
A že se od severu k jihu "dlouhé boty" vaří špičkově, oceníme zejména my ze středu Evropy.
Zapomeňte určitý čas na knedlíky !
Zde kraluje p a s t a !
A doušku ke konci:
Pokud jste připraveni na velké pivo - objednávejte birra grande ! Ale pozor ! Jde o tuplák, tedy celý litr a štamgasti vás budou pečlivě pozorovat (zda to pivo skutečně vypijete).