Italská kuchyně
Laura Zavan
Otevřete knihu a nechejte na svůj stůl vklouznout sluneční paprsky a doteky moře! Recepty, jež vás v létě potěší svou lehkostí a v zimě připomenou prázdninové dny, vám z Apeninského poloostrova přináší benátská rodačka Laura Zavan. S unikátní kuchařkou, v níž podle názorného návodu a jedinečných fotografií jednotlivých fází přípravy dosáhnete snadno umění italských šéfkuchařů. Nepochybně oceníte také pro tuto kuchyni typickou rychlou přípravu, se kterou si vychutnáte nejen vaření, ale především čas strávený nad talířem s milými hosty. Protože přeci „la vitta è bella“ – život je krásný! S touto kuchařskou knihou se podle fotografií naučíte připravovat: - tradiční pesto: bazalkové, sicilské, artyčokové… - křupavé pečivo: bruschetta, grissini, linguae… - nezbytnou pizzu: margeritha, focaccia, calzone… - zapečenou a vařenou zeleninu i saláty: rajčata, lilky, panzanella, peperonata… - jedinečné těstoviny: ravioli, papardelle, lasagne… - rizoto a gnocchi: se šafránem, s houbami, po římsku… - polévky, omáčky, chuťovky, ryby, masitá jídla - a na závěr sladké tiramisu, panna cotta, koláč z ricotty.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2009 | Asijská kuchyně krok za krokem podle fotografií |
2009 | Italská kuchyně |
2012 | Těstoviny |
Přehled základních jednoduchých receptů italské kuchyně. Dá se podle toho v pohodě uvařit, jsou to vlastně fotorecepty.