Italské záhady
Arnošt Vašíček
Prokletí ledového muže - Tajemství Etrusků - Sibylina jeskyně - Ztracené civilizace Kalábrie - Údolí hvězd - S puncem zázraků – Zapovězené rukopisy – Tajnosti věků…. Tajemné události a udivující archeologické nálezy na Apeninském poloostrově.
Arnošt Vašíček touto knihou velice dobře upozornil na to, že některé velké záhady nemusí být nutně na druhém konci světa, vzdáleny tisíce kilometrů. Evropa jich má opravdu víc jak dost a to včetně Itálie...
Po dočtení knihy jsem se pokusila o některých záhadách přes internet zjistit něco víc, ale je to téměř mravenčí práce. ; ) Kniha se mi líbila a jistě se do ní v budoucnu znovu kouknu.
Myslím si ,že si autor mohl dát vice na knize záležet. Kniha mě bavila ,ale vadilo mi že některé záhady nebyli více rozepsané a mohlo tam být více fotografií. Jinak skvělé nahlédnutí do záhad Itálie.
Hodně zajímavé čtení, nicméně mi docela vadilo to levné vydání s minimem fotek, a když už byly, tak hodně nekvalitní. Např. ve stati o záhadě italských pyramid u Montevecchia, nebyla ani jedna fotografie, ani plánek, což zajímavému textu dost uškodilo.
Příslušnou fotodokumentaci jsem si našla na netu; nicméně pokud šlo o záměr vydavatele, aby kniha byla co nejlevnější, myslím, že to nebylo moc šťastné rozhodnutí.
Většina popisovaných záhad je velmi zajímavá. Nejvíc mě zaujala část,kde je hlavní protagonista Leonardo da Vinci.
UFO Sibyla Leonardo da Vinci Ötzi
2009 | Ďáblova lest |
2012 | Ztracená brána |
2017 | Krev démona |
2005 | Strážce duší |
2007 | Tajemství ďáblovy bible |
Jedna ze slabších autorových knížek. Psáno dost nahodile, jak kdyby pan Vašíček jen rychle spěchal napsat další knihu na 150 stran.
Zajímavé záhady z nedaleké země. Nejzajímavějsí pro mě byly věci kolem Leonarda da Vinci a pak kolem Etrusků.
Být to první knížka od autora, po dalších bych už nesáhl. Podobné Turecké záhady od stejného autora jsou mnohem lepší.