Ivanka se sama myje
Kateřina Janouchová
Série vtipně ilustrovaných knížek pro nejmenší od oblíbené švédské spisovatelky českého původu Kateřiny Janouchové. Roztomilé obrázky doprovázené krátkými texty přizpůsobenými malým dětem představují běžné činnosti a situace v životě holčičky Ivanky – jídlo, koupání, nemoc, hraní si s náplastmi. Při tom všem samozřejmě Ivanku provázejí její plyšoví kamarádi, kteří vše prožívají spolu s ní. Ideální knihy pro první společné čtení a prohlížení. ... celý text
Serii o Ivance naše dcera miluje. Začali jsme ji číst, když byl dceři cca 1,5 roku a i ted, ve 3 letech po ní docela často sáhne. Pěkné, neotřelé ilustrace, málo textu , pro nejmenší čtenáře.
Krásné ilustrace, trošku chudší text, ale ten jsem nahradila při společném čtení s dcerou vlastním vyprávěním. Všechny díly jsou často vybírané dcerou (2 roky) k přečtení před spaním.
Geniálně zpracovaná knižní lahůdka pro nejmladší děti ze série knížek s Ivankou. Pokud ji hodláte vyzkoušet, pořiďte rovnou všechny, protože své dvouleťáčky od nich neodtrhnete!
Dcera sérii těchto knížek milovala, když měla cca 2 roky. Celkem jsou 4 díly. Knížky jsem i já všechny znala nazpaměť :-) Ilustrace moderní, ale přitom příjemné, vtipné, vystihující vše podstatné. Textu málo, pár vět, absolutně dostačující. Příjemný formát, zároveň nějaká pointa a poučení v knížkách taky je. Určitě doporučuji k nahlédnutí.
Jednoduchý příběh o Ivance, která se ušpiní, a proto se musí umýt. Na každé stránce je jen pár řádků jednoduchého textu, který pak k mytí motivuje i ty nejmenší čtenáře. Obrázky jsou trochu "komiksové" (ne typicky dětské líbivé) a bláznivé, ale dcera je miluje.
2006 | Jak jsem přišel na svět |
2012 | Podváděná |
2005 | Nejbližší |
2013 | Sesterstvo |
2017 | Bosá dívka |
Všechny knížky o Ivance se dceři líbí. Doporučuji pro děti okolo 2-3 let!