Já a ty, navždy
Jo Watson
Všechno to začalo v rozbitém výtahu. A také jedním milostným dopisem... Spisovatelka Becca Thorneová potřebuje nápad – a to rychle! Má sice na kontě úspěšný bestseller, ale teď se blíží termín, kdy má odevzdat druhou knihu. Becca má strach, že přijde o kariéru, na které jí tolik záleží. Jenže osud s ní má jiné plány a Becca málem zahyne se dvěma dalšími ženami v rozbitém výtahu. I když se z něj vynoří celá, o její milované staré kabelce se to říct nedá a Becca zjistí, že inspiraci si nosila celou tu dobu s sebou. V roztržené podšívce kabelky totiž objeví štos nádherných milostných dopisů. Becca je sice nenapsala, ale nemůže ta romantická slova dostat z hlavy a cítí nutkání vypátrat, kdo je jejich autorem. Možná na ni však čeká víc než jen románek z dávných časů… Možná dostane šanci prožít svůj vlastní milostný příběh a vydat se na cestu, kterou pro ni osud zamýšlel. Nenechte si ujít ani další knihy Jo Watson, při nichž se budete smát nahlas: Mám tě ráda, nemám tě ráda, S láskou tě nenávidím, Svatba naoko nebo Hořící měsíc.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
You, Me, Forever, 2019
Příběh je humorný ale zároveň smutně dojemný, díky tajným dopisům z minulosti. Jako vždy se mi kniha Jo Watson moc příjemně četla. Hodně vtipu, ale tentokrát i dojetí. Těším se, až vyjde další kniha.
První kniha od této autorky a hned mě nalákala na další. Tenhle příběh prostě neměl chybu. Becca trošku šílená, ale pořád tak nějak uvěřitelně. Mikea si musí každý zamilovat a stejně tak i městečko Willow Bay a jeho obyvatele. A mimochodem, v tamním čtenářském klubu musí být fakt sranda, k nim bych se i přidala :)
Bláznivé městečko plné koček, dinosauřího porna a eko šílenců...miluju knihy u kterých se i zasměju :o)
(SPOILER) Ze začátku jsem měla problém s hlavní hrdinkou, kdyby na to nešla od začátku cestou lží tak by mi byla sympatičtější. Ale ve výsledku jo příjemná oddechovka :) A navíc další položka čtenářské výzvy splněna :)
,, Láska přichází, když to nejmíň čekáš a navíc tím nejpodivnějším způsobem. "
Tuhle autorku jsem si opravdu moc oblíbila. Její knihy potřebujete číst, aby jste na chvíli unikli od reality. Ano, jsou to takové pohádky pro ženy, u kterých se dost pobavíte, zasníte, vyvolají ve vás spoustu emocí a myšlenek. Když čtěte mezi řádky, zjistíte, že tam najdete tolik okamžiků z reálného života, které může prožít kdokoliv z nás.
A proto tak ráda čtu její příběhy. Každý z nich, který jsem měla možnost přečíst, je originálem. Jsou nápadité, neotřelé a rozhodně se u nich nebudete nudit.
Takže, kdo má rád romantiku, chce se zasmát a poplakat si, tak do toho. Neřešte, zda je to možné, nebo není. Odložte logiku do šuplíku a jen relaxujte. Za mě mohu jen doporučit.
,, Konečně jsem zjistila, kam patřím. Našla jsem svůj kmen. Svou rodinu. Svůj domov, místo, které jsem po celý život hledala. A myslím, že jsem našla i samu sebe. "
(SPOILER) Vtipný, bláznivý příběh Becci a Mike mě bavil. Becci byla správně střelená a Mike sympatický. Jako zajímavá vesnička, o tom žádná…tam co se všechno nedělo :-D Příběh Mikeovi babičky mě vzal za srdce. Pátrání po dopisech a co všechno a přesně se stalo před x lety mě bavilo daleko více. Tohle pátrání mělo něco do sebe…až na ty těžko uvěřitelné náhody. Opravdu dojemný příběh. Celá kniha určitě stojí za přečtení, spisovatelka mě nezklamala.
Pro mě to byla první knížka od této autorky a vůbec nejsem zklamaná. Čtivá humorná romantika, jen mi hlavní hrdinka trošku vadila. V některých situacích mi přišlo zbytečné její lhaní, myslím si, že upřímností by dosáhla více věcí a snadněji. Ale zase by bylo méně humorných situací, takže asi to tak mělo být.
Určitě si ještě něco od autorky přečtu.
Taková pěkná bláznivá, romantická i smutná oddychovka. Pěkně se četla. Na můj vkus trochu moc náhod... Příběh Edith a Abeho mě vzal
Pro mě to mohlo být i trochu kratší. Začátek se mi zdál trochu nudnější. Ale i tak to bylo pěkné čtení. Dobrodružství s romantikou, zábavné průšvihy i jedna smutná, ale krásná nenaplněná láska.
Legrační, nenáročné a trošičku dojemné čtení pro dámy. A i když můj nejoblíbenější román od Jo Watson (Mám tě ráda, nemám tě ráda) tato kniha nepřekoná, dávám plné hodnocení. Já se dobře bavila, doporučuji.
Tak táto kniha je milá, romantická, humorná oddychovka. Vedela by som si ju predstaviť aj ako dovolenkovú knihu. Nič ťažké, nie veľa postáv, predvídateľný dej. Je to moja prvotina od tejto autorky a páčilo sa mi to. Dej sa odohráva v Afrike, čo sa odlišuje od iných romantických kníh. Určite odporúčam. Ja osobne čítam tieto ľahké knihy medzi trihlermi, kriminálkami, keď chcem trochu od nich vypnúť.
Trápím se, trápím a nejsem schopná vyplodit relevantní komentář. Takže pěkně popořadě – obálka. Dopis se známkou a probodnutým srdcem naznačuje něco, co v příběhu není. Naštěstí mě od čtení neodradila, ale je nepovedená.
Nejsilnější dojem z knihy? Jo Watson je zkušená bestsellerová autorka a spisovatelka, přesto napsala knihu, kde o své profesi extrémně lže, drží se barvotiskových schémat a obecně panujících nepravdivých představ. Podle ní spisovatelka s jedním trhákem v rejstříku dostane od nakladatelství zálohu v takové výši, že si pořídí luxusní byt a auto? Proč nežiju v Jihoafrické republice? A přísahám, že za 14 dní nelze napsat román, ani kdyby si Becca píchala kafe přímo do žíly a od stolu nevstala ani na záchod, to za prvé (a ona vstávala na dýchánky každý večer, to víme), za druhé kvalita takového díla by rozhodně neodpovídala mé představě o literárním skvostu.
Moje další výhrada souvisí s tím, že Becca spoustu věcí prováděla vyloženě pitomě. Tlačí ji termín odevzdání rukopisu, ale klidně zabije spoustu hodin vysedáváním v autě a čekáním na příležitost vloupat se do bytového komplexu. Přičemž ta použitá možnost mě napadla hned a dala se vyřídit s pomocí internetu lusknutím prstů (předstíraný zájem o koupit bytu). Nebo fakt, že každému na potkání lhala, ačkoli by ji pravda v dané situaci vůbec nekompromitovala a v mnohých případech by i usnadnila pátrání.
A třetí výhrada – bezchybný Mike. Ten chlápek byl krásný, inteligentní, charakterní, milý a v životě neudělal jedinou, sebemenší chybičku. Nejenže mi taková postava připadá opravdu nereálná, ale hlavně – nevzbudil sympatie či nedej Bože lásku. Prostě papírová figura.
Když se ale přenesu přes tyto tři podstatné závady, o zbytku můžu mluvit jenom v superlativech, což je minimálně zvláštní.
Nasmála jsem se, ale jakože fakt hodně. Kvůli této okolnosti dokonce uvažuju, že si knihu koupím, protože legraci potřebuji ke svému životu jako vzduch. Bylo to čtivé a – další překvápko – nečekaně uvěřitelné. Ta prapodivná souhra náhod, která Beccu posouvá k rozlousknutí pravdy o tajemných dopisech, dávala dohromady logický celek, v tomto ohledu nemám co vytknout.
Vztah Abeho a Edith byl krásný a smutný a dával celému příběhu náznak hloubky. Taktéž vysoce hodnotím psychologii Beccy, přesný popis chování dospělého nemilovaného dítěte. Text byl čtivý, chvílemi sice trochu ukecanější, ale tohle mi nevadilo.
Na pět hvězd to není, dávám čtyři, protože to opravdu byla švanda. Akorát – možná jsem tuto skutečnost špatně identifikovala, ale nabyla jsem dojmu, že všichni účinkující (vyjma Abeho) byli běloši. V africké zemi. Ale možná jsem to jenom špatně dekódovala.
Úžasná kombinace romantiky, humoru, lásky, tajemství.
Nejedná se o přeslazenou romanťarnu, ale příběh má poslání. Na jeho konci si uvědomíme, co je důležité. Stejně tak jako si Becca uvědomila, že by měla být především sama sebou.
Kniha mě mnohokrát pobavila. Nejedná se o trapný humor. Mně autorčin styl psaní moc vyhovuje. Jediný mínus na celé knize je ten "porno klub". Nevadilo by mě to, kdyby to byly normální příběhy, ale ty názvy a ta jedna ukázka, to mně bylo spíše špatně z toho. V této podobě to zde vůbec nemuselo být.
I slzičky se málem dostavily. Nerada se loučím s postavami.
Jedná se o mojí první knihu od autorky, ale zdaleka ne poslední. Moc ráda si přečtu všechny knihy, které u nás již vyšly a vyjdou.
Čtení doporučuji.
Začátek pro mě byl docela utrpení. Nemohla jsem se vůbec začíst. Ale od setkání Beccy a Mikea to jelo. Za den jsem to dočetla. Jak moc jsem se u toho nasmála, tak moc jsem u toho brečela dojetím. Krásné čtení!!
(SPOILER) Bezvadné spojení romantiky, humoru a dojemných částí... Jo a ten čtenářský klub nadržených babiček mě rozsekal... Brontosaurus. :) :) :)
u téhle autorky se obvykle směju nahlas, tentokrát mě zas dojala k slzám. když máte volné odpoledne, sfouknete tuhle ne úplně tenkou knihu raz dva. čte se totiž sama.
2020 | S láskou tě nenávidím |
2020 | Mám tě ráda, nemám tě ráda |
2018 | Svatba naoko |
2021 | Já a ty, navždy |
2017 | Hořící měsíc |
„Spřízněné duše se vždycky potkají za zvláštních a osudových okolností. Jako když máš rande naslepo a ten druhý nedorazí, nebo když se spolu za seknete ve výtahu, nebo když najdeš ztraceného psa toho druhého, nebo když omylem pošleš e-mail na špatnou adresu, a jakmile si s tím člověkem začneš psát, uvědomíš si, že je to tvoje spřízněná duše."
Tolik bolesti jen kvůli tomu, že nesdílíme stejná přesvědčení, nemáme stejnou barvu kůže nebo stejnou sexualitu... Přitom jsme pod tím vším jen shlukem masa, krve a kostí. Důležité části na šeho těla drží pohromadě díky svalům a šlachám, plíce na bírají kyslík, srdce pumpují tutéž lepkavou tekutinu stejným směrem, všichni máme ruce, nohy, uši a oči...
Úžasná kniha,byla vtipna,romantická,kapku detektivky nechybělo..prostě takova jako příběh Beccy