Já a ty, navždy
Jo Watson
Všechno to začalo v rozbitém výtahu. A také jedním milostným dopisem... Spisovatelka Becca Thorneová potřebuje nápad – a to rychle! Má sice na kontě úspěšný bestseller, ale teď se blíží termín, kdy má odevzdat druhou knihu. Becca má strach, že přijde o kariéru, na které jí tolik záleží. Jenže osud s ní má jiné plány a Becca málem zahyne se dvěma dalšími ženami v rozbitém výtahu. I když se z něj vynoří celá, o její milované staré kabelce se to říct nedá a Becca zjistí, že inspiraci si nosila celou tu dobu s sebou. V roztržené podšívce kabelky totiž objeví štos nádherných milostných dopisů. Becca je sice nenapsala, ale nemůže ta romantická slova dostat z hlavy a cítí nutkání vypátrat, kdo je jejich autorem. Možná na ni však čeká víc než jen románek z dávných časů… Možná dostane šanci prožít svůj vlastní milostný příběh a vydat se na cestu, kterou pro ni osud zamýšlel. Nenechte si ujít ani další knihy Jo Watson, při nichž se budete smát nahlas: Mám tě ráda, nemám tě ráda, S láskou tě nenávidím, Svatba naoko nebo Hořící měsíc.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
You, Me, Forever, 2019
Opět kouzelné, romantické a dojemné.
Zkraje jsem si říkala, že se Jo Watson nějak změnil styl psaní, ale na konci to už zase byla celá ona.
Příběh se mi moc líbil, hlavní hrdinové byli báječní, chemie mezi nimi úžasná.
Konec nádherný a dojemný.
Čtivá oddechovka s vtipnou hlavní hrdinkou. Bavily mě její trapasy, a to hlavně ty na začátku, zejména kočičí výstava byla výborná, V druhé půlce se kniha už začala trošku táhnout, některé dialogy byly fakt dlouhé, také tam bylo trochu moc náhod a málo pátrání po těch dopisech - to je ta hvězda dolů. Celkově ale pohodovka, která vlastně docela dost potěší. Ráda si za čas od autorky ještě něco přečtu.
(SPOILER) Další z povedených dílek mé oblíbené autorky oddychovek. Přiznám se, že v první půlce jsem měla trošinku problém s hlavní hrdinkou. Nechápala jsem úplně ty její hrozné tajnosti proč je ve městě, proč leze hned na plot a nezkusí se v ekokoplexu domluvit,proč nevyužije to, že je slavná spisovatelka, která píše novou knihu, proč si to ta Pebecca sakra tak komplikuje? I když ty její trapasy byly potom super. Také mě rozčilovalo to natahování…tak už mu konečně řekne pravdu? Zase ne. Ale druhá půlka mě totálně pohltila. Dopisy a napínavé pátrání nádhera. Je tu patřičná dávka romantiky, kterou od takové knížky čekáte. Oproti jiným knihám od autorky tu bylo ještě něco navíc. Otevření vážnějších témat: každý si nemohl (nemůže) dovolit milovat vždy toho koho by si přál, poukázání na problémy starých lidí a konkrétně lidí z Alzheimerovou chorobou. Dojala jsem se několikrát. Knížka je čtivá,jednoduchá,udržuje čtenáře neustále napnutého. Super jsem si to užila.
Z môjho pohľadu zatiaľ najlepšia kniha, ktorú som od tejto autorky čítala. Hlavná hrdinka - "bláznivka" Becca je už klasikou, s ktorou sa v autorkiných knihách stretávame. Počas čítania príbehu resp. niektorých jeho pasáží sa budete smiať nahlas napr. knižný erotický klub starších dám. Kniha bola vtipná, romantická, oddychová, ale aj návyková, pretože ak ste sa už začítali, nevedeli ste sa odtrhnúť.
Tohle bylo mega hezké. Hlavní hrdinka opět ztřeštěná ženská, kterou trapasy potkávají na každém kroku. Hlavní hrdina sympaťák, takže si každý čtenář musí přát dobrý konec. Příběh sám o sobě byl velice čtivý, vtipný, romantický, ale i neskutečně smutný. Ta zakázaná láska, to je něco na mě, je mi to vždycky šíleně líto. Každopádně příběh od příběhu je snad lepší a lepší, tak jsem zvědavá, s čím autorka přijde příště. Těším se.
Ach… Opravdu krasny pribeh!! :) Od autorky jsem cetla i predchozi knihy. Vsechny me velmi bavily ale tato asi nejvic! Jednoznacne doporucuji! :)
Také jsem od této autorky vše přečetla a musím souhlasit. Příběhy jsou lepší a lepší. Tato kniha vás rozesměje, když čtěte zážitky tak trochu praštěné Beccy, ale zároveň zde najdete osudový příběh zakázané lásky, který vás přinutí i slzu uronit. Určitě skvělá volba k přečtení!
Další úžasná knížka od mé oblíbené spisovatelky. Na každou další knížku se moc těším a zároveň se obávám, jestli už to tentokrát nebude zklamání ….
Zatím pro mě jen lepší a lepší :)))
Je to ztřeštěné, dojemné i trochu napínavé. Moc se mi líbily obě dějové linky. Přepadla mě z toho melancholie a neopouští mě přihlouplý úsměv :-)
(SPOILER) Jo Watson je sázka na jistotu. Její příběhy jsou originální a velmi zábavné. Tato knížka mi připomínala Poslední dopis od tvé lásky od Jojo Moyes. Stejně jako knížka od Jojo obsahovala dopisy, ve kterých se skrývala velká a opravdová láska, ta po které touží každá dívka. Tento příběh je však jiný v tom, že Pebecca (ne není to překlep, nožička u písmene R zmizela vinou slz její matky) bojuje s tím, zda napsat příběh, který není její a má ho vydávat za svůj, protože má spisovatelskou krizi a deadline, do kterého má odevzdat svou druhou knihu. Vydává se tedy po stopách lásky z dopisů a musí udělat spoustu protizákonných věcí a čirou náhodou se zamiluje do dobrovolného strážníka jménem Mike. Kdo má rád dopisy, romantiku a humorné situace, leckdy až trapné, je pro něj tato kniha jako dělaná, protože na 415 najdete vše z výše uvedeného. Donutí vás smát se i brečet... Za mě mohu jen doporučit!
(SPOILER)
Od autorky jsem zatím četla vše, co u nás vyšlo a ani jednou jsem nebyla zklamaná. Pro někoho může být její smysl pro humor už za čárou, ale u mě to naštěstí nehrozí. :) U této knihy jsem se nejen culila, hlasitě se smála, ale i natahovala.
Obě scény s Mikeovou učitelkou nyní knihovnicí jsou prostě skvělé. V knihovně to byl přímo "Dámský klub" v akci. :) Ani nevím v jaké funkci se mi Becca líbila nejvíc.... ekoteroristka nebo střihačka koček? A nyní jen doufám, že v překladu vyjde i příběh Frankie, která byla další uvíznuvší v rozbitém výtahu.
"Láska z nás všech dělá blázny."
"Láska prochází, když to nejmíň čekáš a navíc, tím nejpodivnějším způsobem. Někdy to může být úplně na první pohled. Dokonce se může i stát, že se zamiluješ a ani o tom nevíš."
Tak tohle bylo naprosto boží. Ukázalo se, že Jo Watson je prostě senzační autorka a že každá její kniha je poklad.
Celý příběh se čte neuvěřitelně lehce a děsně rychle ubíhá. Musela jsem si knihu odkládat, abych jí nepřečetla až moc rychle. Pak mě mrzí, že rychle skončí.
Becca byla dokonalá. Její nerozvážnost, prudkost, spontánnost a všechno ostatní vytvořili senzační, vtipnou a naprosto dokonalou osobnost. Její přešlapy a veškeré porušování pravidel je přesně to, co u knih od Jo čekám. Všechny jejíž hlavní hrdinky jsou totiž stejně potrhlé, bláznivé a žijí celkem obyčejný život plný pádů.
Bavilo mě, jak se jí Mike snažil usměrňovat, i jak se mu to vůbec nedařilo. Jejich vztah byl báječný a Mikova malá lež ohledně své práce byla dokonalá.
U knihy jsem se většinou smála, ale občas byla smutná a na konci skoro i uronila slzu.
Přesně takhle si představuji skvělou knihu. Plnou emocí a pocitů, které musíte pobrat během čtení.
PS. Doufám, že si jednou budu moct přečíst i příběhy těch dvou žen z výtahu. Bylo by to dokonalé.
"Mnohokrát jsem musela posbírat rozházené kousky sebe, malé kousíčky Beccy, které se uvolnily a rozsypaly kolem, většinou dost neuspořádaně. Musela jsem ty kousíčky posbírat a vrátit na místo, kam patřily."
"Někdy jsou nevyřčená slova že všech nejdůležitější, protože právě v nich se děje to kouzelné, co nikdo nečeká. Právě v nich si uvědomíte, že jste se zamilovali..."
"Možná, že když se snažíte až moc, když se ze všech sil snažíte někým být a když na to myslíte dnem i nocí, tak se to nikdy nestane. Teprve když pustíte otěže, bude vše, jak má být."
Já a ty, navždy je skutečně bláznivá romantická komedie, tak jako vždy u Jo Watson.
Opět tu řádí potrhlá hlavní hrdinka, kterou si nejde neoblíbit, a jeden sympaťák, který se ji snaží (neúspěšně) usměrňovat. Tentokrát máme navíc ještě příběh v příběhu, s vážnějším přesahem a velkými emocemi.
Přesto je to stále hlavně oddychová zábavná romantika, která nezklame.
To byl zase příběh! Tuto autorku mám ráda. Vždy vykouzlí úsměv na mé tváři, ale i melancholickou náladu. Ani u této knihy to nebylo jinak! Takže všem doporučuji přečíst! Kniha je skvěle napsaná, čte se sama a nelze se od ní odtrhnout. Obětovala jsem spánek, jak mě vtáhla do děje! Určitě se k ní zase jednou vrátím!
2020 | S láskou tě nenávidím |
2020 | Mám tě ráda, nemám tě ráda |
2018 | Svatba naoko |
2021 | Já a ty, navždy |
2017 | Hořící měsíc |
Krasne a dojimave,aj som sa nahlas zasmiala aj slzicka mi vysla...to sa mi este nestalo...odporucam