Já, lady MacBethad

Já, lady MacBethad
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535272/bmid_ja-lady-macbethad-661f97d44a49b.jpg 4 8 8

Dceři vyhoštěného krále Gruoch bylo v dětství předpovězeno, že se stane královnou Alby. Její zaslíbení Duncanovi, dědici trůnu, toto proroctví zdánlivě potvrzuje. Opouští svůj domov, rodinu a blízkého přítele MacBethada, aby odcestovala na královský dvůr Scone a přijala své nové postavení. Nic však není tak, jak Gruoch očekává. Duncanův dvůr je plný intrik a nepřátelských tváří, žen, které se touží dostat na její místo, a dalších, jejichž záměry jsou zahaleny tajemstvím. S blížící se korunovací přichází smrtící zvrat, který přinutí Gruoch opustit Duncana i hlavní město. Ocitá se sama v rukou dávného nepřítele. Její naděje na to, že se stane královnou, se zdají být ztraceny a Gruoch dělá vše pro své přežití. Zapřisáhne se však, že naplní proroctví a vybojuje osud, který jí byl předurčen. Ať už to stojí cokoliv. Isabelle Schuler přináší oslnivé převyprávění ságy o síle a intrikách, zasazenou do současnosti. Já, lady MacBethad odkrývá ženskou sílu a touhu po moci hlavní postavy, jež neohroženě prochází labyrintem vlastních ambicí. V tomto románu se klasické mytologické příběhy setkávají s moderní ženskou perspektivou, připomínající Kirke či Achilleovu píseň autorky Madeline Miller. Připravte se na okouzlující cestu, která změní váš pohled na pověsti dávno minulé.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Metafora

Lady MacBethad, 2023

miskami19
27.10.2024 5 z 5

Příběh čtenáře vtáhne už od začátku, a nechá Vás dychtit po další kapitole a dalším zvratu. Skvělé vylíčené postavy a okolí. Oceňuji že se v textu neobjevují historické nepřesnosti, jako u mnoha dalších. Jak již bylo zmíněno v příběhu jsou tak originální zvraty a zápletky že překvapí i zkušeného čtenáře, což je vítané a osvěžující.

jana6989
20.10.2024 5 z 5

Ví, co chce, a nedá si pokoj, dokud to nedostane. Příběh, který vás pohltí a od kterého nevstanete, dokud ho nedočtete.

Jaruš7
05.10.2024 5 z 5

PARÁDA.
Střípky dávné historie seskládané do působivé mozaiky z nichž čerpal i sám W.S.
Prvotina a už tak skvělá.
Epos o síle předsevzetí, vůli, obětech, vizích a vztahu k rodovému dědictví spolu se sny a touhami, lásce a zradě, plný zvratů a napětí.

Mám už načteno dost, ale přistihla jsem se jak mi bezděčně hlasitě ujelo několikrát jistých neslušných slovních výjevů a to překvapivým zvratem v ději, tak jako snad málokdy předtím.

Citace:
" Kdy sejdeme se znova?
Až hrom a blesk či déšť nás svolá,
a přežene se řež a vřava,
až z bitvy vzejde pád i sláva."

Je v tom síla, co tak okouzlila W.S.
Někdy si říkám, že by politikům neškodil trest za hazard a nelásku k vlasti.

Autorka mě nadchla.

Mikky01
06.07.2024 5 z 5

Dnes pro Vás mám menší recenzi na knihu “Já, Lady Macbathad od autorky Isabelle Schuler. kniha vypráví příběh ženy jménem Gruoch, která byla inspirací pro postavu lady MacBeth ve slavné hře Williama Shakespeara.

Spisovatelka si zvolila pro vyprávění příběhu svou vlastní cestu a zároveň příběh doplnila o fakta. Hlavní Hrdince Gruoch bylo jakožto dceři vyhoštěného krále předpovězeno, že se má stát královnou Alby. Její cesta za dosažením kýženého cíle bude velmi trnitá a zároveň brutální. Musím říct, že hlavní hrdinka je dost často velká potvora, intrikářka a zároveň kurva k pohledání. Gruoch byste se pod ruku dostat nechtěli, protože její chorobná honba za mocí by Vás vysála jako pavouk mouchu .
Chce být královnou a nezastaví se před ničím. Právě kvůli tomu, že se jedná o velmi netypickou hlavni hrdinku mi přišla kniha o to víc zajímavá.
Nicméně, v knize jsou postavy, které nejsou kladné ani záporné, každý má své ambice, pro které by udělal doslova cokoliv.
Takže pokud knihu budete chtít číst, připravte se na to, že se Vám bude těžko odkládat. Autorce se povedlo ukončit každou kapitolu tak, aby tam vždy byl nějaký zvrat nebo nečekaná událost, která Vás prostě bude nutit k dalšímu a dalšímu čtení. Pak se dostanete na konec a bude Vám cukat bulva, jako vulva hlavní hrdinky.
Knihu jsem si vybral pouze podle obálky, aniž bych četl anotace a jsem velmi milé překvapen.

Hodnocení 9/10