Jack Holborn

Jack Holborn
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29499/bmid_jack-holborn.jpg 4 18 18

Třináctiletý chlapec Jack Holborn zažije úžasná a neuvěřitelná dobrodružství mezi piráty, při cestě neznámou divočinou, na trhu otroků v africkém přístavu i v Londýně. Příběh byl převeden i do úspěšného seriálu.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Jack Holborn, 1972

R47
27.09.2024 5 z 5

Dal jsem si to během čekání na 3. díl Almy. A byl jsem překvapený tou vyprávěcí situací. Celé se to odehrává v jakémsi horečném tempu, kde je čtenář neustále zmatený vypravěčovými poznámkami. V něčem mi to připomínalo vyprávění, jak je znám od Strugackých. Plno náznaků, sarkasmu, ironie, spousta poznámek dojde zpětně, bylo by záhodno dat si to po dočtení ještě jednou, aby člověku došli všechny skutečnosti i náznaky. Klíčové momenty se přitom odehrávají nějak bokem, odbudou se jedním slovem, větou (od začátku k tomu, jak se malý Jack ocitne mezi piraty, to trvá 3 strany; konec jedné z hlavních postav zabere dvě věty...). Neumím si představit, že tohle čtu jako kluk.

Frizer
03.09.2023 4 z 5

Klasické pirátské dobrodružství do 12 let věku. Příběh s dvojčaty stojícími na jiných stranách hodnot a zákona je poměrně svěží a originální....na youtube je ke shlédnutí celý seriál z 80. let který je výborný.

m_martina
02.09.2022 5 z 5

Tuto knihu četl hlavně můj syn, ale já jsem si ji přečetla také. A líbila se nám oběma, i když syn byl nadšený víc. Mně se totiž tyto dobrodružné knihy líbily kdysi dávno, když jsem byla o hodně mladší, teď už spoustu let čtu přece jenom jinou literaturu.

Kontryhelka
17.01.2022 2 z 5

Kniha ani seriál mně moc neoslovily. Ale vyloženě to špatné není, dobrodružství opuštěného chlapce, který touží poznat svoji rodinu prožije hodně dobrodružné roky s piráty na různých exotických i ponurých místech.

soupik2012
25.02.2020 5 z 5

Hlavním hrdinou této dobrodružné knihy je 13letý mladík, který ve snaze změnit svůj ne příliš šťastný život, uprchne od svého obuvnického mistra a ukryje se v podpalubí obchodní lodi. Když ho začne sužovat žízeň, začne přemýšlet o tom, jak se ukázat na palubě. A v tom je loď přepadena piráty a nevšední dobrodružství může začít. Z knihy je patrno, že je sepsána pro mládež, ale je to tak poutavý příběh, že by si měl najít své příznivce i u odrostlejší generace. Já se bavila náramně. Audioknihu čte pan Jiří Kadlec.

85098211
10.04.2018 5 z 5

Výborná kniha spíše pro mladší čtenáře. Jack je sympatický chlapec, který toho zažije víc, než leckterý dospělý ;-). Včetně šťastného konce, který příběh hezky uzavírá. A seriál, který jsem viděla poprvé v dobách raného mládí a po mnoha letech znovu, je také vynikající.

ReadingFox11
20.01.2018 5 z 5

Ke knize mě přivedl seriál. Obojí skvělé.

moonchild
28.02.2014 5 z 5

Nejdříve jsem viděla seriál a pak si koupila knihu.Musím říct že toho nelituju.

zfilmováno piráti

Leon Garfield