Jak Krtek ke kalhotkám přišel
Eduard Petiška
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Krteček okouzlil mě, moje syny i vnučky.
Nejdřív ve všech generacích prohlížení krásných obrázků s rodičovským čtením, později vlastní "čtení" rodičům.
( jejež, veveš a bebeš v podání mojí vnučky je nezapomenutelné).
Kouzelné chvíle nad příběhy milovaného hrdiny přeji všem.
" Z pravěku"
Legendární Krtek ožívá v příběhu. S kalhotami nebo bez nich je to pro mě pořád zvíře, které je slavnou postavičkou pro všechny na světě . I když jaké by to bylo , kdyby děti viděli krtka dole bez? Kritika by se snesla na autora a bylo by mu zakázáno psát. Co tedy na sebe? Kalhoty s kapsami z poctivého lnu. Jak se vyrábí?
Pro učební obory : zde máte popsaný celý proces zpracování lnu.
Příběhu nemám co vytknout , milé a zábavné pro malé děti určitě a dospělý aspoň zavzpomíná...
Tento díl jsem poprvé jako malá slyšela na kazeťáku jako audioknizku a nyní mi to nedalo, abych si nepřečetla i knížku. Ale při čtení jsem stále měla v hlavě ten poslech z dětství.
okouzlí děti, které rády zkoumají, jak se co vyrábí + Milerovy kresby, dnes už známé doslova po celém světě
Dodnes se k ní vracím, když potřebuji dětem vysvětlit, jak se dělá plátno. No a výraz krtečkovské kalhotky (modré s laclem, například těhotenské) je v naší rodině terminus technicus.
Tak tuhle knihu jsem miloval jako malý a teď jsem se k ní vrátil při četbě dětem a musím říct, že pro mě kouzlo neztratila ani po letech
Pohlazení po duši. Žádné násilí. Zvířátka si nezištně pomáhají. Jsou k sobě zdvořilá - prosí a děkují si. Nádherné ilustrace. Nádherný text. Tak by měly vypadat všechny knížky pro děti.
Krtečka milovaly generace před námi a stejně tak ho budou milovat generace i po nás. Je to klasika, která se nikdy neomrzí.
A proto Krteček nesmí chybět v žádné knihovně.
Jsou to krásné, velmi čtivé příběhy a úžasné ilustrace, které děti budou milovat pořád a dospělí je rádi budou číst, protože se sami prostřednictvím knihy vrátí zpět do dětství.
Kdo by neměl rád krtečka. Už jako malé děti jsme ho milovali a vyrostli na něm. A i můj vnouček ho má moc rád. A ta nádherná ilustrace,co dodat. Mnoho generací na krtečkovi vyrostlo.
Milovaný krteček, jeho příběhy a krásné nezapomenutelné kresby. Stará dobrá klasika, která nikdy neztratí své kouzlo.
Náhodou jsem na tuhle knížku narazila doma. A najednou koukám, že jsem začtená, nadšeně si prohlížím obrázky, a zvědavost jakže to bude s kalhotkami popohání dál :D
Myslím, že po několika letech opět propadám kouzlu ilustrovaných knih, a tohle je jedna těch hodně povedených :)
Krteček nikdy nezklame. Je stále nejlepší kamarád i do postýlky. Roztomilé a krásné čtení se panu Milerovi povedlo a věřím, že u nás neexistuje člověk, který by nečetl, neslyšel nebo alespoň neviděl jednu krásnou pohádku o malém hrdinovi.
Myslím, že pokud by nejmenší děti mohly udílet Nobelovku za literaturu, Krteček by jí měl úplně jasnou. Alespoň v jedné z mnoha generací určitě. Krteček je prostě nepřekonatelný frajer a borec. S kapsami! :-) Milovala ho moje matka, milovala jsem ho já, měla ho ráda naše Aninka a určitě ho budou milovat i ty další...
pro děti leporela Večerníček krtek leporela Albatros
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
Přání se někdy plní!
Musíš ovšem jít svému cíli naproti!
Takže, milé děti, nestačí jen sednout si a čekat!
Cesta za splněným přáním může být někdy i pořádně dobrodružná – a o tom vám bude Krteček vyprávět – o své cestě, za vysněnými kalhotkami (s velikými kapsami).
Určitě se vám bude líbit, potká totiž spoustu zajímavých zvířátek, navíc zjistíte, že cesta za štěstím je většinou lemovaná trpělivostí.
Krteček si s vámi bude povídat o tom, co je to spolupráce, a jak vám může pomoci, totiž, posunout vás k cíli možná dřív, než se nadějete.
Abych nezapomněla, na takové cestě, za splněným přáním, budete ještě potřebovat trochou odvahy a kupu odhodlání, a pak už to půjde – přeměnit svět k obrazu svému – aby byl třeba tak krásně barevný a plný radosti, jako ten Krtečkův …
S přáteli, co cestou potkáš,
svůj cíl, nit po niti spřádáš!
Nostalgicky okouzlujících, hravě roztomilých a vesele zářících 5* ...