Jak přežít léčení – Veselé čtení o bolestech
Radkin Honzák
![Jak přežít léčení – Veselé čtení o bolestech Jak přežít léčení – Veselé čtení o bolestech](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158564/bmid_jak-prezit-leceni-vesele-cteni-o-bo-2k7-158564.jpg?v=1544544263)
Není to jen tak, což může dosvědčit každý, kdo s nějakou vážnější nemocí zápolil. Známý psychiatr se na toto téma pokusil podívat s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem. Vysvětluje, jaký by měl být vztah pacienta a lékaře, v čem je náš pohled na naši nemoc jiný než pohled našeho lékaře. Jak zvládnout stres a bolest a jak by měla nemocného podpořit rodina. To vše dovede autor podávat s bytostným optimismem, i když sám přiznává, že v reálném životě neplatí ani to, že jednou jsi dole a jednou nahoře. Nikdo ale na nás nemůže být horší, než to dokážeme my sami.... celý text
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pan Honzák je mimořádně moudrý muž. Knihu jsem si přečetl, abych věděl, jak na to. Čeká mě složitá léčba. Kniha mě nabádá k tomu, abych se ptal, ptal a ptal, abych spolupracoval s lékařem, věřil mu a abych se ho ptal na všechno, co mě zajímá. A hlavně nepodléhat panice.
![teramacek teramacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/248731/m_teramacek-F45.jpg?v=1538148777)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když to je těžký, já jsem velká fanynka pana Honzáka, tudíž tohle nemůže být objektivní recenze. Subjektivně ale můžu s klidným srdcem napsat, že je to skvělá knížka. Myslím, že by si ji měl přečíst každý. Může se to hodit.
![lassse lassse](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Ona ta knížka zas tak veselá není s ohledem na to, co se v ní řeší. Každopádně přínosná byla a modré "poznámky" z ordinace jsou zajímavé i vtipné.
![Greenfingers Greenfingers](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/267971/m_greenfingers-DHp.jpg?v=1649170693)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížky pana Honzáka mám rád, protože skýtají jednak zajímavé informace z medicínského oboru a jednak nabízí osobitý humor, kterého není nikdy dost.
Při četbě této knihy jsem měl občas pocit, že autor "recykluje" své myšlenky, nebylo to však něco, co by mi vadilo.
![Calinda Calinda](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/207341/m_calinda-657c4cf039b20.jpg?v=1702644977)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Neskutečně milý, vtipný, pozitivní a neuvěřitelně moudrý člověk. Víc takových Honzáků v našem zdravotnictví. Kniha opět nezklamala a navíc v mém případě vyšla bohužel v tzv. pravý čas, neboť rakovinou aktuálně onemocněl blízký člověk, takže opravdu i pomohla. Děkuji, pane doktore.
![Pavla-Adina Pavla-Adina](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pohled známého českého psychiatra na stonání a nemoce a prožívání souvisejících peripetií je velmi zábavný, místy trochu zdlouhavý. Oceňuji hlavně podání nelehké tématiky populárně-naučnou formou, zasvětcení do problémů emocí a nemocí, vlivu rodiny na nemocného člena "smečky" a naopak a také popis deprese, sebevražedných pokusů, OCD a úzkostí, které s tématem mohou souviset.
![retrivr retrivr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zajímavá knížka, která se dobře četla, protože je napsána opravdu srozumitelně a s humorným nadhledem.
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2013 | ![]() |
2019 | ![]() |
Velmi si vážím práce kolegy Honzáka, je to velmi sečtělý a životem zkušený muž. Jeho přístup je založen na ověřených zkušenostech a hlavně na SELSKÉM ROZUMU! Trošku se bojím dnešních trendů moderní doby - až tací, jako Honzákové nebudou radit a dělat osvětu, tak to bude teprve oříšek jak přežít - a to nejenom léčení ;)