Jak prokouknout lež a odhalit pravdu
Jack Nasher
To jsem nebyl já.", "Zdržel jsem se v zácpě.", "Vaše investice je absolutně bezriziková." - až 200krát denně jsme obelháváni, ale nedokážeme tyto lži prokouknout. Uznávaný psycholog působivě ukazuje, jak se během krátké doby naučit rozpoznat lži a odhalit pravdu. Vychází z nejnovějších poznatků psychologických výzkumů a na velkém množství příkladů ze světa tajných služeb prozrazuje, jakým způsobem lze naše pozorovací schopnosti vycvičit tak, aby nám již žádný z oněch nepatrných a zrádných příznaků klamu neunikl. Při vyjednávání či v rozhovoru, ve volbách nebo u soudu, doma či v lásce... staňte se lidským detektorem lži!... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2011 , GradaOriginální název:
Das Geheimnis, kleine und grosse Lügen zu entlarven, 2009
Zajímavý pohled na lež, trochu odlišným než jaký nabízejí příručky řeči těla. Ovšem je svým způsobem jejich zastřešením.
Kniha, kterou jsem dostala od svého bratra, aby když už lžu, tak ať je to pořádně. Můžu doporučit všem začínajícím lhářům i lajkům, kteří se stejně jako já o tento obor jen zajímají. Najdete tam mnoho užitečných rad do života a dost dobře se aspoň naučíte prokouknout lež (to odhalování pravdy už taková sranda neni). :D
Kniha na můj vkus obsahuje až přespříliš tvrzení typu "Pokud XXX, potom je jasné/zřejmé/zaručené, že osoba lže/nelže". Po přečtění se z vás rozhodně expert na odhalování lži nestane.