Jak se zbavit lásky
Kate Robb
Co uděláte, když po čtyřech letech dostanete kopačky? Gemma zareagovala jako každá jiná osmadvacetiletá dívka: opila se. Společnost jí dělala sestra, bláznivá teta a nejlepší kamarád Dax. Po větším počtu vypitých margarit našli starou knihu a v ní očistné kouzlo, které mělo bývalého dokonale vymazat z jejího života. Druhý den se Gemma probudila s těžkou hlavou, v cizí posteli, v neznámém bytě a v úplně jiné realitě. Kouzlo zafungovalo, po jejím ex ani stopy. Přišla ale o mnohem víc – nikdy se neseznámila s Daxem. Pokud se chce vrátit ke svému starému životu, musí kouzlo zrušit do příštího úplňku. Jenže k tomu potřebuje všechny, kdo se rituálu zúčastnili. Musí proto najít Daxe a seznámit se s ním. A v tomhle světě Gemmě a Daxovi nic nebrání v tom, aby se z nich stalo něco víc…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
This Spells Love, 2023
Asi půjdu proti proudu, ale málem jsem se neprokousala přes druhou kapitolu. Kniha mě nenutila číst dál, já jsem se musela nutit do čtení. Nepřišlo mi to napínavé, ve smyslu, že hltáte listy a držíte hlavním postavám pěsti. Někdo má dar psát poutavě téměř o čemkoli a s jednoduchou zápletkou vystaví knihu, tady mi to nezajiskřilo.
S Gemmou se po čtyřech letech rozejde přítel. Po týdnech pláče a vysedávání doma v podezřelém oblečení, se pro zábavu rozhodnou její teta se sestrou provést očistný rituál. A k troše magie patří i polibek. Ten má za úkol "provést" její nejlepší přítel Dax. Ráno se Gemma probudí v nové realitě, ve které svého bývalého nikdy nepotkala, ale také nikdy nepotkala svého nejlepšího přítele Daxe. A najednou je perspektiva jejího života úplně jasná.
Tahle knížka zněla báječně z anotace a taky báječná byla. Autorka má příjemný styl psaní, který plyne tak nenuceně, že ani nepostřehnete stránky mizející vám pod rukama. Příběh mě chytl hned od začátku, protože se rovnou vrhl „vstříc dobrodružství“ a o chvilku později už jsem lítala díky jednomu zdánlivě nevinnému kouzlu mezi paralelními vesmíry. Navíc, už je to nějaká chvíle, co jsem četla něco takhle prvoplánově culícím způsobem milého a asi jsem to potřebovala. Byť se nejedná o nijak originální námět, účel to prostě splnilo. Co se týče postav, myslím si, že jsou tím hlavním tahounem příběhu, protože páni… Dax a Gemma jsou přes jejich nedokonalosti sympaťáci až na dřeň a byla radost je sledovat v přátelství i rozvíjející lásce. Oblíbila jsem si i postavy vedlejší. Na romantickou linku si nemůžu stěžovat, protože tam fungovalo všechno, jak mělo a ta chemie tam byla hmatatelná – navíc se do ní promítly samozřejmě i čtyři roky znalostí z přátelství Gemmy a Daxe z jiného paralelního vesmíru. Vážně se k sobě hodili. Knížka v sobě kloubí vtipné, smutné a dokonce i ty k zamyšlení momenty, čímž určitě naruší vaši fasádu a probudí jisté emoce. Mně se stalo, že jsem se smála a o pár stránek později už jsem podléhala dojetí. V průběhu čtení mě právě zasáhly i myšlenky, které sem byly zakomponované – proměnlivost života, jití si za svým snem a to, co znamená opravdová láska. Konec byl pak pomyslným posledním kouzlem, protože mi vyčaroval spokojený úsměv na tváři. Závěrem, Jak se zbavit lásky není kniha, která vám změní život, ale pokud máte chuť na něco milého, co vám zlepší náladu, sáhněte po ní.
S Gemmou se po čtyřech letech rozešel přítel. A jí nenapadne nic lepšího, než si ve staré knize najít kouzlo, aby si bývalého dokonale vymazala z paměti.
Jenže se to zvrtlo, jak jinak, a Gemma přišla i o svého nejlepšího přítele Daxe.
Podle anotace se mi Jak se zbavit lásky zdála jako ideální kniha na podzim. Romantické příběhy z našeho současného světa s čarodějnickým vibem mám ráda, proto jsem i do této vkládala velké naděje.
Jenže romantická linka od přátelství k lásce, která nepatří k mým oblíbeným, ale najdou se výjimky, mi v tomto případě vůbec nesedla. A že si Gemma nepamatovala poslední čtyři roky života, přičemž její blízcí ano, jsem také moc nepobírala. Přišlo mi to zbytečně komplikované, nedomyšlené.
Narážky na různé filmy, reality show apod. mě naopak bavily a musím uznat, že kniha byla velmi čtivá a vtipná. Také čtenáři autorka připomíná, že pokud něco skončí, něco nového zas začne.
Děkuji @grada_cz & @cosmopolis_cz za knihu. #spoluprace
Jak se zbavit lásky je ukázková kniha krásného zamilovaného příběhu s trochou magie. Gemma se rozešla s přítelem po 4 letém vztahu. Který nebyl ideální, ale byla to jistota.
Její teta umí kouzla. Za úplňku provedou jedno zaklínadlo, kdy je přítomná ještě sestra a její nejlepší kamarád Dax. Který by ale možná mohl být něco víc. Po opilé seanci se vzbudí v cizí posteli a nic nepoznává. Její čtyři roky života jsou pryč. Nikdy nechodila se Stuartem, ale tím pádem nenastali ani jiné věci.
Například s kamarádem Daxem se musí znovu seznámit. Má práci, kterou neměla, jejich kouzlo, ale změnilo i život všem lidem okolo ní. A ne vždy k dobrému. Zatímco Gemma je šťastná, zamilovaná, Daxon má v jiném světě smůlu a její sestře se taky nedaří tak jako před čtyřmi lety.
Kouzlo jde vrátit zpět, pokud se sejdou všichni o dalším úplňku. Trhá jí to srdce, protože má vše,.co kdy chtěla, ovšem vidět trpět lidi, které miluje jí bolí víc. Risk je někdy zisk. Co má ksakru udělat?
Zajímavé je, že změnu pocítí jen ona. Ostatní její známý jí v životě zůstanou, ale nechápou, proč je zmatená. Kniha se čte sama, příjemná oddechovka s pohádkovou dokonalou láskou.
milá a velmi kanadská romantika - kde jinde se dá hrát curling. kdo má rád téma "z přátel milenci" plus trošku té magie, ten si knížku užije. já se usmívala od začátku do konce.
Příjemná kniha, moc milá... A přesto že tušíte, jak to asi bude, musíte prostě číst dál
Dospělácká romance s lehkou paranormální zápletkou dvou paralelních světů. Anotace mi trošku připomněla francouzský film "Láska na druhý pohled", byť jde o úplně jinou zápletku, a tak jsem se pustila do čtení. Potenciál měl příběh obrovský, těšila jsem se na romantiku, ale asi jsem měla až moc přehnané představy. Hrdinka mi bohužel vůbec nepřirostla k srdci, ale opravdu opravdu vůbec. Její chování mne iritovalo, stejně jako rozhovory. Toužila jsem po trochu jiném romantickém objevování hrdiny z paralelního vesmíru, než jaké mi autorka nabídla. Ani erotika v knize mi nesedla a spíš mi to připadlo, no, trapné. Hvězdičky jsou za ten nápad.
Tento žluťásek mě přijemně překvapil. Skvělá romantická komedie, která rozhodně stojí za přečtení.
I když mi Gemma občas připadala jako sobeček a ze začátku jsem nepochopila, proč tak oplakává takovýho blba, byla sympatická a vtipná.
Daxe si nešlo nezamilovat.
Moc se mi líbilo, jak se vlastně podruhé seznamovali a sbližovali se. Tvořili opravdu skvělou dvojku, doplňovali se, pěkne to mezi nimi i jiskřilo.
Příběh je hezky vymyšlený, čtivý a táák romantický i se špetkou erotiky. Pro romantické dušičky úplně eňo ňuňo.
4,5*/5*.
Knížka rozhodně není jen , tak nějaká romance, má nápad a to se cení. Myslím, že má i přesah. A to jak v tom, že se člověk nemá držet za každou cenu přátelství, které má našlápnuto na lásku a stejně by se pokazilo, nebylo by to udržitelné a oba by se trápili. a také v tom, že sny se mají plnit, že se člověk může rozhodnout a přes obavy se o splnění svých snů má aspoň pokusit . Usedlý a naplánovaný život Gemmu evidentně neuspokojoval, jinak by vyšší moc nezasáhla. Vše , co se v knize odehrálo mělo důvod.
Velmi čtivá, zábavná, pohodová knížka, která vám možná i otevře oči. Možná vás nasměruje jiným směrem...
Je vhodná pro všechny ženy od 18ti nahoru. Nikdy není pozdě něco změnit, vyzkoušet něco nového.
Kniha je napsána opravdu čtivě. Její hrdinové jsou vykresleni sympaticky. Jediné, co jsem trochu nepobírala, bylo vytvoření paměti po přesunutí v čase. Gemma si nepamatovala minulost v novém období a to vyznívalo blbě. Všichni kolem ní věděli o její minulosti, jenom ona ne. Zamilované pasaže byly pěkné, lehce erotické. Líbilo se mi uvědomění, že pokud přátelský vztah přeroste do partnerského, je dobře do toho jít, protože ten kamarádský se stejně neudrží. S tímhle strachem nejvíc Gemma bojovala. Také s tím, že nechce riskovat a hrála na jistotou. Jako celek se mi román líbil. Doporučuji.
Milé čtení, které jsem si užila, ale na které po čase zapomenu :). Dax byl fajn, ale Gemma mi, pro její sebestřednost, sympatická moc nebyla. Zato vedlejší postava její tetičky mně bavila. Romantická linka od přátelství k lásce zahrnovala smutné i krásné momenty a líbila se mi.