Jak shodit kila a oslabit korunu

Jak shodit kila a oslabit korunu
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353134/mid_jak-shodit-kila-a-oslabit-korunu-NWw-353134.jpg 4 3 3

Tato kniha přišla na svět během autorovy „postguvernérské velké dovolené“ a připomíná důležité události i významné osobnosti ekonomického, politického a společenského světa posledních třiceti let. Nabízí mimo jiné guvernérův pohled na tři české prezidenty, většinu polistopadových premiérů či hvězdy světového i domácího bankovního nebe. Vedle toho Miroslav Singer píše otevřeně o svém soukromí: o oblíbené hudbě, vztahu k vínu nebo o tom, jak se pere s nadváhou. Ve zvláštní kapitole vysvětluje, proč centrální banka pod jeho vedením přistoupila k oslabení národní měny.... celý text

Přidat komentář

tyna14
08.02.2018 3 z 5

Vzpomínky guvernéra ČNB zahrnují jak kapitoly z osobního života a setkání s významnými osobnostmi politického a bankovního světa, tak kapitoly vysvětlující fungování ČNB a měnovou politiku, které byly pro laika trochu těžší na čtení a zamyšlení. Oceňuji však strukturu knihy, kdy se těžší kapitoly střídají s odlehčenými tématy a tudíž se člověk úspěšně dočte až na konec knihy.

Belatris
26.09.2017 3 z 5

Až na jedinou kapitolu (tu, která popisuje ono slavné oslabení koruny) mě kniha překvapivě bavila, byť ekonomická ani politická témata jdou vesměs mimo mě. Historky, někdy až na hranici anekdot, postřehy, úvahy a vzpomínky na určité lidi nebo časy se četly nejlépe.