Jak si nahrabat jako pornohvězda
Neil Strauss
Chcete větší dům? Lepší práci? Nemít dluhy? Dostat venerickou chorobu? Tohle je vaše velká šance. Nepotřebujete nic vědět ani umět. Prostě se jen držte pokynů obsažených v této neocenitelné příručce, která vás dovede k vykořisťování pasáky, udělá z vás společenského vyvrhele a přinutí vás nechat se osahávat oslizlými starci, kteří páchnou jako halda hnijících jablek. Dá se číst i bez vzdělání! Proč si to nedopřát?! Zaručeně opozdí váš citový rozvoj!... celý text
Literatura světová Humor Komiksy
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
How to Make Money Like a Porn Star, 2006
Čekal jsem více, ale nejsem zklamán, jak by se dalo čekat, kdybych se bezhlavě řídil první vlnou komentů k tomuto komiksu na comicsdb.cz. Ono vše podstatné této knížky je vlastně řečeno v úvodu a zbytek hlavního sdělení člověka, pohybujícího se v zákulisí špičkového mainstreamového porna, je někde v té škarpě mezi panely či řádky v bublinách. Samotné "špičky příběhu" se sultánem a vypečenou rodinkou jsou klišoidní až trapné, o uvěřitelném happy endu ani nemluvě - to podstatné je sdělení jak to s "hvězdami" této branže chodí. Že si holky sice trochu žijí v peřince, ale že si filmování nijak neužívají mi bylo jasné i před přečtením, zde mi to bylo naservírováno sice zevšeobecněně a ne tak detailně jak bych potřeboval, ale dalo se to. Ono se stačí podívat na net a je hned jasné, že nijak než s kusem hadru se s těmi ženskými nezachází. Ale jak Strauss přesně píše, vybraly si to samy a z té pasti se už nemohou dostat. Nějaké body přidávám za změny stylu, manga stájl kousek výborný a taky se mi hodně líbil "scénař" filmu z té planety, to bylo fakt vyvedené. Jinak kresba podprůměrná, reklamy a vsuvky mezi díly mě vůbec nebavily, i když se snažily působit tendenčně v rámci děje, nechyběl jim nápad, mě docela nudily. Na druhou stranu, klobouk dolů za práci se všemi těmi titulky, zkomolenými názvy skutečných pornofilmů, přebaly videokazet atd., to se vyvedlo a ne nadarmo vyhrál Richard Podaný cenu Muriel 2009 za překlad. Celkově tedy to není pro mně propadák, v broži o kilo levněji by to bylo opravdu příhodnější, i když mám pocit, že jsem to kupoval ve slevněnkách za kilo, takže mi to je vlastně fuck.
Hodně zlá sranda, až by člověku bylo těch lidí líto... jako předkrm k životopisu Jenny Jameson slušný, teď už zbejvá jen čekat
Bojovať satirou proti neduhom spoločnosti (hlavne v oblasti pornopriemyslu) by ani nebolo od veci, no potenciál knihy je možno zabitý tým, že sa nedá identifikovať zo žiadnou postavou + každá je svojim spôsobom odporná. Ako jednorázova oddychovka však újde.
2009 | Dlouhá trnitá cesta z pekla |
2007 | Hra |
2008 | Mötley Crüe |
2014 | Pravidla hry |
2017 | Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích |
Celkem nudný komix, tak 50:50. Erotiku tam nehledejte :)