Jak zdokonalovat sám sebe
Jiří Toman , Jarmila Juricová , Josef Toman
Kniha obsahuje praktický a srozumitelný soubor námětů, jak se zlepšit v některých směrech našeho životního usilování.
Souhlasím s Nelly. Jako - náctiletou mne kniha oslovila a v něčem i pomohla. Dnes je už jistě poněkud zastaralá, ale pro mě i v mnohém nadčasová.
Knížku jsem cetla před 27 lety a tenkrát se mi moc líbila. Na svou dobou velmi pokrokove dilo.
Vždycky jsem se divil, proč tak málo lidí usiluje o osobní rozvoj. Za socialismu byla tato kniha ojedinělá, a tehdy jsem byl a dodnes jsem za ni panu Tomanovi velice vděčný. Vskutku průkopnické dílo.
Knížka je v celku velmi čtivě a zajímavě podaná, ale doba kdy byla napsaná se na ní značně podepsala. Některé části zkrátka nejsou aktuální a jiné jsou silně cítit socialismem. Ovšem velmi se mi líbí, jak autor doplňuje své úvahy a rady o citáty.
Četla jsem jako -náctiletá a v mnohém mi kniha moc pomohla. Našla jsem svou cestu v životě i díky této knížce. Pravdou je, že dnes ji možná některé knihy překonají, ale já na ni ráda v dobrém vzpomínám.
Kniha je to dobrá na tu dobu kdy vznikala. Na pasáže se socialistickým nádechem je třeba se dívat odlehčeně. Obsahuje ale mnoho užitečných rad, jak naložit se svým pracovním a volným časem, učením, životní krizí, zdravím atd. Dalo by se říci, ucelené návody na dobrý život. Jsou tam kapitoly snad na každou životní oblast, doplněné citáty mnohých filosofů a myslitelů. V dnešní době už je ,,bohužel" převálcovaná množstvím knih o osobním a duchovním růstu, zato ale mnohdy psaných pochybnými autory, samozvanými spíkry a mistry života.
90%
Nadčasová motivační kniha, protkaná úžasnými citáty. V mnohém je dnes už poměrně zastaralá, obzvláště úsměvné jsou pasáže socialistického myšlení , nicméně kam se na pana Tomana dnešní spíkři a učitelé vysoké školy života hrabou. Momentálně procházím citovým balastem a kniha mě krásně drží od chmur.