Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu

Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540466/bmid_jak-zpracovat-podezreleho-a-kachnu-na-medu.png 4 7 7

Nové případy soudce Ti série

< 22. díl >

Kdo je tajemný zabiják s trojzubcem, který vraždí občany Pu-jangu? V tchangské Číně roku 669 soudce Ti spravuje vzkvétající město na Velkém císařském průplavu. Když krásná konkubína dovozce západních koberců zmizí ze svého příbytku, kde ve vší diskrétnosti přijímala milence, soudci Ti je hned jasné, že ji stihnul tragický osud.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Garamond
Originální název:

L'art de cuisiner le suspect et le canard laqué, 2017


více info...

Přidat komentář

Dandulka
03.07.2023 5 z 5

Další skvělý příběh soudce Ti. Už teď se těším na další příběhy.

kolacky
22.02.2022 4 z 5

Ano, potměšilé, to tyhle příběhy jsou a je to moc prima. A veliký dík paní Misařové za to, jak bravurně ty špílce a jedovatostičky přeložila.
"Originál" od Van Gulicka miluju, ale je to někde jinde. Obojí je skvělé.


mikika
21.02.2022 5 z 5

Lenormanda jsem už dlouho nečetla, a tak jsem byla mile překvapena, jak je (oproti Gulikovi) vtipný a neuctivý. Dřív mi to vadilo, ale to jsem byla pod vlivem klasiky. Dnes si jeho přeuctivou, jakoby staročínskou rétoriku užívám. A všude samé talismany proti duchům zemřelých, konkubíny a třenice mezi třemi manželkami soudce...
Poohlédnu se po předchozích dílech, jestli je to taky taková potměšilá švanda.