Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu
Frédéric Lenormand
Nové případy soudce Ti série
< 22. díl >
Kdo je tajemný zabiják s trojzubcem, který vraždí občany Pu-jangu? V tchangské Číně roku 669 soudce Ti spravuje vzkvétající město na Velkém císařském průplavu. Když krásná konkubína dovozce západních koberců zmizí ze svého příbytku, kde ve vší diskrétnosti přijímala milence, soudci Ti je hned jasné, že ji stihnul tragický osud.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , GaramondOriginální název:
L'art de cuisiner le suspect et le canard laqué, 2017
více info...
Přidat komentář
Ano, potměšilé, to tyhle příběhy jsou a je to moc prima. A veliký dík paní Misařové za to, jak bravurně ty špílce a jedovatostičky přeložila.
"Originál" od Van Gulicka miluju, ale je to někde jinde. Obojí je skvělé.
Lenormanda jsem už dlouho nečetla, a tak jsem byla mile překvapena, jak je (oproti Gulikovi) vtipný a neuctivý. Dřív mi to vadilo, ale to jsem byla pod vlivem klasiky. Dnes si jeho přeuctivou, jakoby staročínskou rétoriku užívám. A všude samé talismany proti duchům zemřelých, konkubíny a třenice mezi třemi manželkami soudce...
Poohlédnu se po předchozích dílech, jestli je to taky taková potměšilá švanda.
Autorovy další knížky
2006 | Palác na jezeře Ču-An |
2006 | Noční můry zabíjejí |
2007 | Půlnoční soud |
2006 | Paní Ti na stopě zločinu |
2014 | Smrt čínského kuchaře |
Další skvělý příběh soudce Ti. Už teď se těším na další příběhy.