Jako veš v kožichu
Marie Rejfová
Josefína Divíšková série
NOVÝ PŘÍPAD SVÉRÁZNÉ UČITELKY JOSEFÍNY DIVÍŠKOVÉ A ŠARAMANTNÍHO KOMISAŘE TVRDÍKA... Co může být krásnějšího než Vánoce na malém městě? Brod se choulí pod sněhovou nadílkou a místní ochotnický spolek chystá novou divadelní hru. Hanlivý nápis na zdi radnice a nehoda na jevišti však spustí sled událostí, které vyústí ve smrt dvou herců. Kdo nenávidí starostku Miroslavu Dostálovou? Kdo sabotuje divadelní zkoušky? Kdo a proč se rozhodl zavraždit dva členy místního souboru? A jak se vším souvisí zchátralý dům v Prubířské ulici? Tyto otázky nedají spát učitelce Josefíně Divíškové, která se rozhodne přijít celé věci na kloub. K nevelké radosti komisaře Tvrdíka a celého policejního sboru. A když se do celé záležitosti navíc připlete Tvrdíkova nesnesitelná teta, jíž je Josefína pověstným trnem v oku, musí se svérázná učitelka se vším vypořádat. A jak jinak než s důvtipem, šarmem a humorem jí vlastním.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura česká
Vydáno: 2022 , Audioteka , Mystery PressInterpreti: Zdeňka Žádníková Volencová
Stará dobrá a vtipná Josefína. Začátek byl malinko nudný a zmatený, ale o to lepší byla druhá polovina knihy. Nová postava tety, je ještě lepší než babička a to je, co říct. Těším se, co bude dál.
Teta Tvrdíková je super, takovou bych taky chtěla :) Jinak se mi tato série líbí čím dál tím víc, člověk se u toho opravdu pobaví, vůbec, když to poslouchá jako audioknihu.
Za mne to byla zatím nejslabší kniha ze serie o josefině.. Začátek se hrozně tahnulo, chvílema to bylo zmatený ale pak se kniha rozjela.. Víc mne zajímaji postavy v knize než samotný detektivní příběh..
Bavila mne Tvrdíkova teta a líbila pravá nefalšovaná ženská rvačka...
Jinak naprosto tragická obálka, která knihu nemuže prodávat nahodným zakazníkum v knihkupectví..
Líbí se mi autorčin styl, její lehký ironický humor a trefně vyobrazené postavy, které vám připomenou nejednoho známého. Do toho je tu vánoční atmosféra a záhada vraždy, kde máme více podezřelých. Prostě je to fajn příběh. Mě pobavil .
Další vtipná oddechovka s detektivní zápletkou, odehrávající se o Vánocích.Opět se setkáme s Josefínou -svéráznou učitelkou ,která se i v tomto díle plete do policejní práce z čehož komisař Tvrdík nemá vůbec radost,ale to jí vůbec nevadí.Již čtvrtá kniha ,kterou jsem od této autorky přečetla a pokaždé mi její humor pobaví.
Rozhodně mě tohle pobavilo, Josefína byla v ráži a s Tvrdíkem to vypadá nadějně. Tentokrát uznávám i detektivní linku, našla jsem v motivu i vyřešení i trochu logiky :-).
Nemůžu si pomoct, ale všechny knížky s Josefínou se mi moc líbí a miluju je, vtipné, příjemné odreagování, pohodové čtení, těším se na pokračování.
Tato knížka by snad měla být povinnou četbou. Akorát nevím kde, asi v předmanželské poradně. Už mi dlouho chyběl autorčin humor.
Za mě nejlepší z celé série.
Neuvěřitelné. Vzestupná tendence u této krimi srandy z maloměsta, kde vlastně tak o zločin vůbec nejde. Hlavně pobavit. A to se podařilo.
Žádné složitosti, oddechovka, dovolenková senzace.
"Za nimi stála Divíšková a měla na obličeji celer. Vzápětí připajdala Kociánová - ta si pro změnu vyndávala ze záňadří mrkev a z z ofiny ji vypadl kousek brambory. Otočil se s pochybnostmi na Tvrdíka. 'No co, holky vaří,' usoudil komisař. "
Na novou Josefínu jsem se moc těšila. Bohužel ubírám jednu hvězdičku, protože mi trvalo dlouho se do knihy začíst. Hodně postav a pořád se spolu tak nějak dohadovaly jako na pavlači. Po vraždě se to konečně trochu uklidnilo a člověk se konečně mohl zase soustředit na humorné detektivování.
První přečtená kniha této autorky a bohužel asi půjdu proti proudu a poměrně vysokému hodnocení. Myslím, že výborná kniha pro starší čtenáře, především asi babičky, které hledají pohodovou, nenáročnou knížku na víkend, myslím, že je velice pobaví a potěší. Mně ale přišla, s ohledem na věk autorky a vlastně i hl. hrdinky Pepiny, tak nějak podivně starosvětsky infantilní.. Navíc na mě postava Josefíny chvílemi působila dost škodolibě a to mi do té ‘povedené taškařice’ vůbec nezapadalo. Nejvíce bych přirovnala asi k seriálu Taková normální rodinka, ale pouze co do množství postav a ztřeštěnosti.
Pro mě špatný výběr, ale nezatracuji. :)
Co jsem opravdu velmi ocenila byla naprostá absence překlepů a chyb a příjemné grafické zpracování.
Po přečtení darováno do nemocniční knihovny, akorát tak jednohubka na pětidenní hospitalizaci.
Tento příběh mi přišel ze všech nových ten nejpovedenější! Vztahy uvnitř ochotnického spolku jsou zábavné, Josefína se k tomu zase přimotala, jak je jejím zvykem, ale celkem logicky, Mirka má trable a Tvrdík boduje. Nová postava v podobě Václavy je úměrně děsivá a slovní potyčky mezi ní a úplně každým, jsou příjemně osvěžující.
Tenhle díl se mi až tolik nelíbil jako ty počáteční. Už se dostal do polohy absurdní frašky - kam se hrabou Naši furianti - a to už bylo trochu moc. Hvězdičky dávám za moudra Pepíkovy babičky - ta mi duši oblažila jako vždycky.
P.S.: Rodinné vztahy mohou být hodně spletité, ale přišlo mi, že autorka dost plavala v tom, jak se komu uvnitř toho propletence říká, že ano?
Zimní bláznivý příběh ze zasněženého Brodu má kouzelnou atmosféru, která je knihám paní Rejfové vlastní.
Kromě nápaditého příběhu mě vždy odrovnají příjmení, která autorka trefně přiřazuje svým literárním postavám a výborně tím dotváří jejich charaktery (Tvrdík, Žemlička, Štětináč, Mudr. Smažený...). Příprava bramborového salátu, rvačka s Irenkou a prohrabávání popelnic, patří k těm částem, u kterých jsem se i přes nechápavé pohledy okolí, smála nahlas.
Úžasné, ako vždy, prečítané jedným dychom. Zamilovala som si túto sériu, pohodovú Jozefínu, upätú Miroslavu, Tvrdika, všetkých. A už teraz sa teším na ďalší diel.
vraždy Vánoce ženy humor Česko, Česká republika česká literatura pobyt v horách české detektivky a krimi ochotnické divadlo pátrající amatér maloměsto
2017 | Kdo jinému jámu kopá |
2018 | Komu straší ve věži |
2017 | Kdo má pod čepicí |
2015 | Čarověník |
2019 | Kdo maže, ten jede |
Další pokračování o Josefině nezklame:-D
Oddechová knížka s detektivní zápletkou, ve které není nouze o vtipné situace a hlášky ...
Jednoduchý styl psaní mě neskutečně baví.
Těším se jak se bude všechno vyvíjet dál...