Jakub a Jáchym
Jørgen Clevin
2. vydání Jakuba a Jáchyma, s dvěma interaktivními příběhy: Jáchym ve škole a Záchranná stanice. Kniha obsahuje oba díly .
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1985 , Albatros (ČR)Originální název:
Jakob og Joakim, 1965
Úžasná interaktivní knížka s krásnými ilustracemi. Dětem se moc líbila, při čtení se ptaly, kdy zase bude další otázka či úkol. Hodně se u toho nasmály.
Knížka Jakub a Jáchym se nám moc líbila, naši kluci krásně odpovídali na všechny otázky a zdárně plnili dané úkoly. :-) Moc jsme se všichni pobavili u této knihy, takže určitě doporučuji a hodnotím jí plným počtem hvězdiček. :-)
Skolila nás doma nemoc a to je čas, kdy trávíte spoustu času v posteli. A k tomu patří i čtení knih. Když navíc máte vedle sebe malého spolumaroda, je čas sáhnout po ověřených trhácích - a to je i tato kniha. Za posledních pár dní jsme ji přečetly s dcerkou asi stokrát :-) Já ji jako dítě milovala a líbí se očividně i dnešním dětem. Televizka na závěr prvního dílu je naprostý hit, jen prasátko prý není roztomilé, jak autor tvrdí :-)
Naprosto skvělá knížka, na kterou si pamatuji z dětství a pak jsem jí pořídila i své dceři. Krásné ilustrace a co je třeba ocenit především, to je interaktivita, což v době, kdy kniha vyšla, bylo u nás něco nevídaného. Dodnes si pamatuji stránku, kdy se "cvaklo" vypínačem a následovala celá černá dvoustrana - jako dítěti mi konkrétně toto přišlo naprosto úžasné a hrozně vtipné... jak málo tenkrát stačilo k radosti :-)
Knížka mého dětství. Měla jsem ji strašně ráda, hlavně zazvonit na dveře a otočit list :-)
Jedna z mých nejoblíbenějších knih dětství se nyní stala jednou z nejoblíbenějších knih mé dcerky.
Naprosto geniální interaktivní kniha je doplněna o úžasné ilustrace Heleny Zmatlíkové, které jí dávají úplně jiný rozměr.
K téhle knížce budu mít vždycky speciální vztah, je to první celá knížka, kterou přečetla moje druhá dcerka mně a ne naopak. A navíc tam jsou nádherné ilustrace.
Interaktivní kniha pro předškoláky s krásnými ilustracemi. Určitě lze číst menším dětem než pětiletým, jak je uvedeno v anotaci. Naprosto nadčasová. Lze jen doporučit.
Mě v dětství kniha minula, ale užívám si ji i teď s dítkem. Autor zaslouží ocenit tím spíš, že napsal knížku v době, kdy něco takového prostě nebylo. A pořád funguje! Úkoly jsou rozmanité a krásně zapojí dítě do hry/příběhu. Obrázky Heleny Zmatlíkové taky nezklamou. (A radost mi udělalo, že náš mlsal si hned napoprvé stejně jako Jáchym vybral raději červená jablíčka než cukrátka.)
Moc pěkná knížka určená opravdu malým dětem.
Knížka děti vybízí k tomu, aby odpovídaly a reagovaly na to, co se v knize děje. Nutí je k interakci a to se dětem obvykle moc líbí :).
Knihu jsem koupila po pročtení recenzí pro 4 letou dceru. Je přečtená za 20 min - takže to fakt není nadlouho. Dceři se líbila, ale je už na ni velká. Ideálně bych tuto knihu viděla pro věkovou kategorii 2 až 3 roky - tam tato kniha zazáří. Je fakt interaktivní, kniha se dětí ptá na různé věci, vtáhne je, něco naučí. Příběh je jednoduchoučký. Opravdu krásné ilustrace.
Perfektní knížka, která v elektronické době směle konkuruje tabletu :-). Text, který představuje Jakuba a Jáchyma a jednoduché situace, v kterých se nacházejí, doplňují otázky a úkoly, které malého čtenáře vtáhnou do děje. (Jakub bydlí na ulici xy. A na jaké adrese bydlíš ty? Zazvoň na zvonek. Jakub má dnes narozeniny. A kdy máš narozeniny ty?). Kniha je sice určena dětem od pěti let, ale tříletá dcera úkoly bez problémů zvládá a moc ji baví, čteme každý den. Ilustrace Heleny Zmatlíkové jsou bezkonkurenční.
Ilustrace Heleny Zmatlíkové, dělají z knihy naprosto famózní zážitek. Pamatuji si ji z dětství, kdy jsem ji četla asi milionkrát. A furt je stejně dobrá.
Tuto knihy jsem jako malá si půjčovala v knihovně a to hodně. Když jde Jáchym do školy, potká hodně zvířat a pak je hledat, když hrají na schovávanou atd...... Kniha je fakt boží......
Podle mě se jedná o první interaktivní knihu - jako malá jsem zvonila na zvonek, zhasínala světlo a moc mě to bavilo. Kniha se u nás četla nám a teď už baví další generaci.
Za mě osobně se jedná o naprosto skvělou a úžasnou knihu pro děti :-).