Jakub Ludvík - Fotograf duší
Jakub Ludvík , Lucie Vodáková
Ludvík Jakub patří mezi naše nejuznávanější portrétní fotografy a jeho snímky se v průběhu let objevily v řadě domácích i zahraničních časopisů, na obalech mnoha hudebních nosičů i na titulních stranách knih. Měl možnost nafotit snad všechny známé české a některé i zahraniční osobnosti, o čemž mimo jiné vypráví i ve své první biografii. Mezi lidmi v showbyznysu proslul jak svým talentem – jeho fotografie mají atmosféru a nápad, podle některých dokáže dokonce zpodobnit lidskou duši – tak i rozporuplnou povahou a svéráznými názory. Jak se mu podařilo vypracovat mezi elitu české portrétní fotografie? A kdo je ten, jenž vstoupil do života mnoha slavných českých umělců, sportovců a politiků a zanechal v něm nesmazatelnou stopu?... celý text
Prolistovala jsem ódu na člověka o kterém jsem v životě neslyšela. Mizerně napsané, za víc než prolistovaní to nestálo.
Ačkoliv nezpochybňuji kvality Jakuba Ludvíka jako fotografa, kvalita téhle knížky je prachbídná. Je psaná jako jedna velká óda, mnoho věcí se v ní opakuje. Rozhovory, které jsou v ní obsaženy jsou mizerné. Text je zbytečně natažen o prázdné stránky, před čtenářem co chvíli defiluje spousta známých jmen z nichž snad každý je nejbližším přítelem pana Ludvíka. Prostě tahle knížka je hodně špatná, jako by byla psaná pro "náctileté" fanynky. Čtenář, který hledá nějaké informace o fotografování v ní moc informací nenalezne.
Fotografie Jakuba Ludvíka jsem znala z obálek časopisů, ale o jeho životě nevěděla nic. Tahle kniha to napravila. Biografie čtu ráda, ale musí o dotyčném člověku něco vypovídat a být prostá "drbů". Tahle je. Dozvíte se v ní hodně o životě a profesi člověka, který se svou pracovitostí a pílí dokázal vypracovat na uznávaného umělce. Protože nestačí mít nadání a umět řemeslo.
Kniha obsahuje mnoho fotografií známých umělců, sportovců, politiků. Většina z nich jsou Jakubovými přáteli.
Na mne hodně zapůsobilo, jaký úžasný má Jakub vztah s tatínkem. Knihu mu věnoval.
Jakuba Ludvíka jsem do této doby neznala. Z knihy jsem se o něm dozvěděla mnoho zajímavých věcí. Především, jakou spoustu známých osobností fotil.
Fotografa Jakuba Ludvíka zná asi každý, jeho životní příběh ale ne. Stejně tak tomu bylo u mě. Z knihy jsem se dozvěděla spoustu zajímavého z jeho života, objevuje se i spousta rozhovorů s jeho přáteli, ze kterých je jasně patrné, jak moc přátelský, obětavý... Jakub Ludvík je. Kniha je doplněná o krásné fotografie. Určitě stojí za přečtení a to i pro ty, kteří biografie příliš nevyhledávají.
Řekla bych že knize by prospělo více fotografií a méně nezáživných rozhovorů s přáteli.