Kámošky až za hrob
Pavel Jansa
Jan Mahler série
Čtenářům dobře známý učitel jazyků Jan Mahler se sbližuje s Ivou Rodenovou, která se zotavuje po těžké dopravní nehodě, při níž zahynula její kamarádka. Iva prodělala sérii plastických operací a stále trpí částečnou amnézií. Nepamatuje si, co havárii předcházelo, a nepoznává lidi, které znala. Mahler je s Ivou i v okamžiku, kdy se ukáže, že v její minulosti něco nehraje... Vynoří se otázky: Co vlastně víme o dívce, která přežila, a co o té, která uhořela? Byla to obyčejná nehoda, nebo jí někdo "pomohl"? A je vůbec Iva Rodenová tou, za niž se vydává? O překvapení nebude nouze a Honza Mahler bude zase u toho...... celý text
Mezi českými detektivkami dost podprůměrné čtení, takže jedna hvězda=český autor, ale za přečtení to nestálo.
Jednoduchá, předvídatelná česká detektivka, která ve vás nic nezanechá. Je to jen rychlé nenáročné čtení. Chybělo mi napětí, náboj, zápletka, prostě to, co vás žene číst dál a dál. Nakonec jsem dočetla, ale žádný požitek se nekonal.
Lehčí detektivka pro oddechový čas. Čte se dobře hlavně před spaním. Knížka tak na dva večery.
Trochu netypická detektivka. Neustále se zde střídá vyprávění z dvou pohledů, často se vzpomíná. Příběh je zajímavý, i když bych řekl, že nereálný. Ale autor je doktor, takže to má i odborně podložené.
české detektivky a krimi pátrající amatér
2007 | Malér pana Mahlera |
2000 | Nejlepším se neodpouští |
2015 | Krysy |
2009 | Malér s modrou krví |
2012 | Záskok za pánaboha |
Celkem pohodová detektivka, která neurazí, ale ani nenadchne.