Jan Werich – Kaviár i šampaňské
Pavel Chrastil
Kaviár i šampaňské je volným pokračováním knihy Klaunovo velmi pozdní odpoledne. Název této knihy evokuje Werichův legendární „gurmánský“ výrok a její obsah je také většinou o jídle, které však ve Werichově pojetí nabývá mnoha rozměrů: je mu prostředkem k vyprávění, příjemnou záminkou přátelských posezení, kulinářských hodů i životní radosti.... celý text
Přidat komentář
Tato kniha je o Werichovi a jeho vztahu k jídle, a ono je jedno, že hlavním tématem je labužnictví, protože Werich byl hlavně labužníkem života a jídlo k němu patří. Jak dokázal mluvit na jevišti, tak i stůl mu byl prkny divadelními a pokrm tématem o němž dokázal moudře přednášet. A autor Pavel Chrastil měl štěstí, že mohl pár let pobývat s tímto moudrým klaunem a sám si toho byl velmi dobře vědom. Zde se těžko hodnotí autor knihy a jeho styl, protože zde to vůbec není podstatné, ikdyž výtky k tomuto nemám a myslím, že je to napsáno velice slušně na to, že je to jediné autorovo dílo, a to pouze za účelem zaznamenat pár let života Werichovi rodiny, a díky mu za to. Jo, a když pivíčko, tak jedině flaštičkové!
Autorovy další knížky
2000 | Jan Werich – Kaviár i šampaňské |
1999 | Jan Werich – Klaunovo velmi pozdní odpoledne |
2005 | Jan Werich – Elixír života |
2004 | Jan Werich – Na Kampě pod pokličkou |
2002 | Jan Werich – Král a rybář |
Krásné vzpomínky, jen snad slovo bysme, neuvěřitelně bolí na pohled.