Jan Werich – Kaviár i šampaňské

Jan Werich – Kaviár i šampaňské
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17152/bmid_jan-werich-kaviar-i-sampanske-okT-17152.jpg 4 11 11

Kaviár i šampaňské je volným pokračováním knihy Klaunovo velmi pozdní odpoledne. Název této knihy evokuje Werichův legendární „gurmánský“ výrok a její obsah je také většinou o jídle, které však ve Werichově pojetí nabývá mnoha rozměrů: je mu prostředkem k vyprávění, příjemnou záminkou přátelských posezení, kulinářských hodů i životní radosti.... celý text

Přidat komentář

radusak9806-1
16.02.2020 3 z 5

Krásné vzpomínky, jen snad slovo bysme, neuvěřitelně bolí na pohled.

panjan
14.08.2012 5 z 5

Tato kniha je o Werichovi a jeho vztahu k jídle, a ono je jedno, že hlavním tématem je labužnictví, protože Werich byl hlavně labužníkem života a jídlo k němu patří. Jak dokázal mluvit na jevišti, tak i stůl mu byl prkny divadelními a pokrm tématem o němž dokázal moudře přednášet. A autor Pavel Chrastil měl štěstí, že mohl pár let pobývat s tímto moudrým klaunem a sám si toho byl velmi dobře vědom. Zde se těžko hodnotí autor knihy a jeho styl, protože zde to vůbec není podstatné, ikdyž výtky k tomuto nemám a myslím, že je to napsáno velice slušně na to, že je to jediné autorovo dílo, a to pouze za účelem zaznamenat pár let života Werichovi rodiny, a díky mu za to. Jo, a když pivíčko, tak jedině flaštičkové!