Chirurg
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
1. díl >
Kriminální thriller ze současnosti se odehrává v horkem postiženém Bostonu, kde dochází k brutálním vraždám mladých žen.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2004 , Knižní klubOriginální název:
The Surgeon, 2001
Od této knihy jsem se nemohla odtrhnout, byla to naprostá bomba - Strašně ráda srovnávám detektivky, ale tohle byl top. Jo Nesbo s alkoholikem Harry Holem nesahá Tess ani po paty. Dokonalé
Super styl. Napínavé, čtivé. Dlouho jsem neměla tušení, kdo je ten “chirurg”. Ke konci kniha nešla vůbec odložit, i přes padající víčka dočítám pozdě v noci. Závěr oceňuji takový jaký je. Celkově mi to sedlo. Těším se na další knihy z této série.
První kniha ze série Rizzoli and Isles a současně první, kterou jsem od autorky četl. Musím přiznat, že se nevyžívám ve scénách popisujících mučení, ale tohle jsem ještě snesl. Jinak perfektní detektivka s dobrým spádem a hlavní hrdinkou - Jane je tady podána daleko přesvědčivěji než v seriálu.
Skvělá detektivka, strhující, napínavá, mrazivá …. Vraždící maniak, který vyndává ženám dělohy - fuj, to je téma …. Originálně napsané, přečteno jedním dechem, slabším povahám doporučuji nečíst před spaním :-)
Skvělá detektivka. Přečtená za chvíli, napínavá od začátku až do konce, děsivá... Opravdu stojí za to.
Tuto knihu jsem si vybrala na doporučení čtenáře z této Databáze a opravdu jsem si ji vychutnala. Čtivá, spád a napětí..... zaslouží si opravdu plny počet hvězdiček
Super - bála jsem se, že vyšetřovatelka bude stejně střelená, jako v TV seriálu, ale naštěstí tomuto příběhu velel někdo jiný, i když o všem v závěru rozhodla Rizzoliová, a tak si ještě přečtu další díly
Parádní detektivka. Od autorky mám zatím přečtené jen 2 knihy, ale obě byly super. Atorka se neopakuje, příběh má hlavu a patu. Určitě si přečtu celou sérii.
Od Tess Gerritsen jsem četla několik knih a rozhodně výborné počteníčko, proto jsem si začla shánět i další a další její tvorbu. A tahle její první, kterou jsem právě dočetla, opět nezklamala, celou dobu se něco děje, stálé napětí, dobře se čte, prostě plný počet ;-)
Tak tohle je naprosto úžasná kniha. Mám za sebou skoro celou sérii a k prvnímu příběhu jsem se dostal až teď. Skvěle stupňované napětí mne nutilo číst dál a dál.
Čítal som neskoršie knihy Tess a stala sa mojou obľúbenou spisovateľkou. Po knihe Chirurg som siahol, aby som sa zoznámil s Jane Rizzoliovou a prvý dojem bol negatívny, aj keď v závere knihy to napravila. Výborné čítanie, skvelý popis scény.
Kdysi jsem četla, nicméně si ji naštěstí nepamatuji a tento žánr už jako dospělá nevyhledávám :-)
Nemocniční prostředí ne vždycky zaujme. V tomto případě ovšem říkám ano!
Kniha se čte dobře, příběh je poutavý a má celkem spád. Knížku jsem četla již podruhé... prostě na mě vypadla z knihovny tak zkuste říct ne.
Když jsem ji četla poprvé, vůbec si nepamatuji, že by jej někdo zfilmoval - natož televizní seriál.
V televizi jsem měla tu čest jen asi dvakrát a ještě k tomu "omylem", ale hlavní protagonistky na mě působili vcelku sympaticky.
Až se pročtu na konec svého knižního seznamu, tak zase sáhnu po Tess.
("You can run, we'll find you" ... You can run, But we will find you - Matchbook Romance)
Přiznám se, "Vraždy na pitevně" jsem ještě neviděla. Proto jsem si řekla, že je čas se do knih konečně pustit. Výsledek? Příjemné překvapení. A jelikož tenhle týden dávají seriál od začátku, a já vždy chytla rozjetý vlak, vím, na co budu koukat. No, takže Chirurg.
Začátek prostě musí zaujmout. Na stole leží nová oběť, a modus operandi prozradí, že s tímhle vrahem už měla policie co dočinění. Takže napodobitel? Nebo bylo všechno trochu jinak? A pomůže žena, která tehdy sériového vraha zabila? Zabila skutečně jeho nebo to byl pouze zastírací manévr vraha, aby mohl pokračovat? Nebo nebylo všechno trochu jinak, ale úplně totálně jinak? A to mě na knize bavilo. Že čtenáře nutí přemýšlet o různých teoriích. Navíc kniha obsahuje poctivou policejní práci a pár drsných scén a popisů. Jenom na mě bylo moc popisů práce Catherine. Klasické romány z lékařského prostředí mě nebaví. Ale v téhle míře jsem to autorce (ještě) odpustila, protože ve většině případů se to do děje hodilo (v klasickém krimi by to bylo ale vystřiženo, ale vzhledem z jaké si práci si autorka odskočila k psaní, chápu).
Podle toho, co jsem četla, tak je lepší číst i druhý díl hned na to, protože je pokračováním. Rozhodně doporučuji. Ale jako detektivku pro ženy. Nejsem si jistá, jestli jestli by tohle byla četba pro většinu chlapů. A ještě upozornění. Nikdo z vyšetřovatelů není uchýl, závislák, alkáč, jenom je tady syndrom "ošklivé holky". A ta milostná linka Moora mi přišla nevhodná a neprofesionální (přestože většina čtenářek nejspíš udělala: "Ach, pucík.")
(Pro mě byl hodně zmateční název série. Jako, kde je ta druhá paní, po které se jmenuje série? Mám brát první dva díly jako jakýsi prequel? V tom případě je zajímavé, že název a číslování sérii je stejné u nás jako u originálu. Zajímavé.)
Tuto knihu jsem již četla po třetí a vždy mne vtáhne do děje. Knihy Tess Gerritsenové mám ráda, mají náboj a spád. Jsem ráda, že podle jejích knih vznikl seriál ...vraždy na pitevně. I když hlavní hrdinka Rizzoliová je v knize popisována jinak než jaká je v seriálu, mě se líbí v obou podobách
detektivní a krimi romány soudní lékařství Boston sérioví vrazi vyšetřovatel patolog zfilmováno – TV seriál kriminální thrilleryAutorovy další knížky
2011 | Závěje |
2006 | Hříšnice |
2005 | Učedník |
2007 | Neznámá |
2009 | Zahrada kostí |
Za mňa jedna z najlepších detektíviek. Rozčítanú knihu som večer odložila a nejak som nemohla zaspať. Pri každom zvuku som sa strhla a pleštila oči do tmy jak búdkový slimák. Nedalo sa nič robiť, zažla som svetlo a musela som dočítať. A od tej chvíle ide táto moja knižka z ruky do ruky...