Hriešnik
Tess Gerritsen
![Hriešnik Hriešnik](https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90004/hriesnik-90004.jpg?v=1317153238)
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
V kaplnke Našej Panej Božieho svetla ležia dve mníšky – jedna mŕtva, druhá kriticky zranená, obete nevýslovne surového útočníka. Brutálny zločin na prvý pohľad nemá motív, no pri pitve mŕtvej ženy súdna lekárka Maura Islesová zistí, že dvadsaťročná sestra Camille pred smrťou porodila. Vzápätí nájdu ďalšie telo zohavené na nepoznanie. Doktorka Islesová spolu s detektívkou Jane Rizzoliovou pomaly odhaľujú starobylú hrôzu spájajúcu tieto príšerné masakre.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2006 , Ikar (SK)Originální název:
The Sinner, 2003
![EvikU. EvikU.](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/177264/m_eviku.png?v=1734958588)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělý, skvělý, skvělý. Tahle autorka mě příjemně překvapila. Její knihy se mi čtou sami. Nestane se, že bych nebyla v ději v knize. Umí zaujmout a zase tam byl i osobní život jak policajtky Jane tak i doktorky soudního lékařství Maury.
Opravdu tuhle sérii doporučuju všem.
![Sacinka Sacinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak mám další oblíbenou sérku! Super čtení, knížka je napínavá a udrží člověka v pozoru, autorka vždy s něčím přijde a nenechá mě v klidu. Obě hrdinky mě baví. Určitě stojí za přečtení.
![MirkaProk MirkaProk](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velice čtivá detektivka. Finálové rozzuzlení a motiv mi moc nesedl, představovala jsem si jiné důvody proč byly spáchány vraždy. Ale i přesto doporučuji k přečtení. Je to taková "pohodová" krimi.
![Babo Babo](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64274/m_babo.jpg?v=1720549848)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihy Tess Gerritsen se čtou všechny velice dobře . Mají v sobě napětí a většinou nečekané rozuzlení . Ani v této knize to není jiné .
![Pavlína2019 Pavlína2019](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/290571/m_pavlina2019-uM0.jpg?v=1662456442)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pěkná, napínavá a zajímavá detektivka - jako všechny od této autorky. Velmi dobře se čte. Doporučuji.
![petulik330 petulik330](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/313083/m_petulik330.jpg?v=1717146529)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Napínavý a skoro neuvěřitelný děj, který mě vtáhl od samého začátku. Bylo mi líto Maury jak ji exmanžel využil.
![Greenfingers Greenfingers](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/267971/m_greenfingers-DHp.jpg?v=1649170693)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tess Gerritsenová je autorkou, která nabízí zajímavé příběhy nepostrádající napětí. Jsou vesměs velmi čtivé, někdy snad až příliš krvavé.
Hříšnice je typický příkladem potvrzujícím zmiňované atributy autorčiny tvorby. Opět jsem byl s knihou spokojen a mohl bych jí doporučit i dalším čtenářům.
![Barakoudel Barakoudel](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/300063/m_barakoudel.jpg?v=1719765767)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět nemám co dodat. Příběh zasazený do prostředí kláštera s přesahem až do míst největší bídy mě strhl svým dějem, dokud jsem neměla knížku za sebou. Tess Gerritsen umí splétat takové sítě příběhu, u nichž nelze předem odhadnout, kam povedou. Také proto nechává čtenáře napjatého do posledních stránek.
![ddkk ddkk](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/203056/m_ddkk-XpR.jpg?v=1543155359)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tess tentokrát zvolila zajímavé a neotřelé téma a odlišné kulisy zločinů, které Jane a Maura vyšetřují. Dotkla se i dnes už pozapomenuté katastrofy v Bhópálu z roku 1984 a také nemoci, o které řada dnešních čtenářů asi také moc neslyšela. Tentokrát mi trochu vadilo soukromé zpytování vlastního života hlavních hrdinek (přiznávám, že jsem je občas přeskakovala...).
I tak výborný další díl série. Doporučuji.
![Hugomil Hugomil](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/56700/m_hugomil-Kk2.jpg?v=1666898628)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi dobře napsané, lehce a poutavě, bez hluchých míst. Knihu jsem si užil, Tess přidávám ke svým oblíbeným a těším se na další díl.
Jasná pětka. Je to celkem drsný i romantický zároveň.
Zamysleli jste se už někdy nad tím, kolik bylo prolito krve a zmařeno životů ve jménu víry (jakékoliv)? Dobrá kniha! Na závěr ještě jedna myšlenka: Víra nevyžaduje důkazy....