Poznám tajomstvo

Poznám tajomstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355826/bmid_poznam-tajomstvo-Kub-355826.jpg 5 350 350

Jane Rizzoliová a Maura Islesová pátrajú po tajomnom psychopatovi, ktorý bez zjavného motívu likviduje ľudí tým najmorbídnejším spôsobom. Miesto činu je vždy ako scéna z hororového filmu. Dve vraždy mladých žien, ktoré nájdu na dvoch rozličných miestach, nemajú na prvý pohľad nič spoločné. Nezvyčajné zranenia nijako nepomáhajú určiť skutočnú príčinu ich smrti. Prípad je však pre obe expertky veľkou výzvou, hoci tá prichádza vo veľmi nevhodnom čase. Jane sa práve snaží pomôcť matke v rozpadajúcom sa manželstve a Maura sa usiluje vyrovnať s blížiacou sa smrťou svojej matky – sériovej vrahyne Amalthey Lankovej, ktorá ani v tejto situácii neprestáva manipulovať s vlastnou dcérou. Naznačí jej niečo, čo by azda mohlo byť kľúčom k bizarným vraždám, ktoré sa s Jane márne snažia vyriešiť. Vyšetrovanie ich napokon privedie k jednému závažnému prípadu vraždy, ktorá bola pred niekoľkými rokmi zdanlivo objasnená. Žeby sa za mreže dostala nesprávna osoba? Je skutočný vrah ešte na slobode a vyberá si ďalšie obete? Iba jediná žena by mohla Rizzoliovej a Islesovej pomôcť, je však presvedčená, že vrah ide po nej a ona sa stane jeho ďalšou obeťou. Lebo skrýva jedno tajomstvo, ktoré však nesmie vyzradiť...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

I Know A Secret, 2017

wlado
17.08.2019 4 z 5

Výborná detektívka, nie triler. Tess udržiava vysoký nadštandard, takže knihy sú výborne čitateľné.

konicekbily
10.08.2019 5 z 5

Autorce se podařilo vymyslet pěknou zápletku, která jí umožnila nás vláčet různými variantami a otáčet směr vyšetřování. Závěrečné vysvětlení je dokonalé. Do knihy vrazila některé zbytečnosti, ty jí toleruji a kniha mne potěšila!

petraj30
07.08.2019 5 z 5

Úžasné. Chvíli jsem myslela, že to bude tak, pak to bylo onak, jen byla škoda, že vrah nebyl dopaden

Heli20
17.07.2019 5 z 5

Opět super knížka od mé oblíbené spisovatelky! Přečteno za dva večery.Líbí se mi i napínavý děj lehce propojený se soukromým životem obou hlavních hrdinek. Mauře a Danielovi držím palce a příběh matky Jane - Angely je super,moc mne to baví.

Pavlnka
06.07.2019 5 z 5

Mi se kniha líbila. Vrátila jsem se k autorce po delší době a rozhodně nejsem zklamaná. I vedlejší dějová linka je dobrá.

Chesterton
25.04.2019 3 z 5

Toto opravdu není Tess ve své nejlepší formě.
Zápletka mi nepřišla špatná, ale celkově trochu nezvykle krkolomné a kostrbaté. Nechce se mi úplně věřit, že by Jane popisovala zohavení první oběti před svou malou dcerkou. Ani znovu vzkříšený románek Maury s knězem Danielem snad nebyl pro řešení zápletky zcela nutný . . .
V poslední kapitole však do sebe vše až děsivě uvěřitelně zapadne a příběh se stává varováním o křehkosti dětských-lidských duší.

veronika8940
14.04.2019 5 z 5

Úžasná kniha.

martina.culik
22.03.2019 4 z 5

Jde o první knihu, kterou jsem od autorky četla. Napínavé, neotřelé, zajímavé. Ikonografie svatých mě vždy zajímala, proto mi byla kniha doporučena a nebyla jsem zklamaná. Jediné mínus vidím v tom, že autorka počítá s tím, že čtenář zná postavy z předchozích knih a občas se (sice jen v náznacích, ale přece) odkazuje na události, které nejsou v knize vůbec rozebrány, takže se jedná jen o takové prázdné narážky. Věřím ale, že pro čtenáře, kteří četli i předchozí romány se jedná o zpestření.

Greenfingers
19.03.2019 4 z 5

Standardně vysoká úroveň - tak, jak jsem od své oblíbené autorky zvyklý. Možná i proto, že jsem toho od ní v poslední době hodně přečetl,tahle zatím závěrečná kniha celé série s Jane a Maurou mně připadala méně zajímavá.

ThePeace135
12.03.2019 5 z 5

Tess Gerritsen prostě nikdy nezklame. Již dvanáctá kniha ze série Rizzoli & Isles a přesto nikdy nezabředne do nějakých klišé nebo opakujících se motivů. Znovu nám předkládá originální příběh, který mě neskutečně bavil od první do poslední stránky.

pingu1
06.03.2019 4 z 5

Někdo zabíjí ve stylu smrti mučedníků... Napínavá, děsivá detektivka, jak to už Tess Gerritsenová umí. Řekla bych ale, že má i lepší knihy ...

zelenoockaa
05.03.2019

Jako všechny předešlé díly jsem byla velice spokojená. Četla se dobře a zápletka byla zajímavá.

Alča I.
02.03.2019 5 z 5

Tento kriminální příběh byl opravdu pěkný. Napětí až do konce, spád a dobře se četla. Určitě tato spisovatelka patří mezi mé oblíbené

ArwenAragorn
15.02.2019 5 z 5

Od autorky se mi líbily všechny knihy. Tato není vyjímkou.

Evule *
04.01.2019 5 z 5

Opět skvělé počtení :) doufám, že vyjde brzy další díl..

petrzel
18.11.2018 5 z 5

Skvělá série.

kniznistranky
07.10.2018 5 z 5

Super! Za mě spokojenost! Přesně takové, jak jsem u Tess zvyklá.

1825
03.10.2018 5 z 5

Klasika autorky :). Mam od ni prectene vsechno.. ted uz to jen pokoupit a udelat misto v knihovne :-)

studentice
10.09.2018 3 z 5

Těšila jsem se na napínavou knížku od své oblíbené autorky, ale jako bych četla knížku od někoho úplně jiného-kriminální část slabší, stejně jako chemie mezi hlavními postavami. Tanhle díl se podle mě vůbec nepovedl.

efka.saf
30.08.2018 4 z 5

Tess je výborná a vždy bude. Další díl s Rizzolkou a Maurou mě opět bavil, ale přiznám se, že nějaký ten "špíček" mi tam trochu chyběl. V předešlém díle Umři znovu mě absolutně pohltilo vyprávění odehrávající se v Africe, tady to bylo ale spíš naopak, vyprávění oné tajemné dívky mě zpočátku trochu zdržovalo. Jakmile se ale příběh rozjel, neměla jsem s ním už nejmenší problém.
Na druhou stranu i ono téma sociopatie a náboženství (mučedníků) mi tentokrát nepřišlo tak atraktivní a nosné jako jiná témata v předešlých knihách, ale jako fatální neúspěch to opravdu nepovažuji. I tak si kniha drží extrémně vysokou úroveň v porování s knihami jiných autorů.