Poznám tajomstvo (2017) | Databáze knih

Poznám tajomstvo přehled

Poznám tajomstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355826/bmid_poznam-tajomstvo-Kub-355826.jpg 5 353 353

Jane Rizzoliová a Maura Islesová pátrajú po tajomnom psychopatovi, ktorý bez zjavného motívu likviduje ľudí tým najmorbídnejším spôsobom. Miesto činu je vždy ako scéna z hororového filmu. Dve vraždy mladých žien, ktoré nájdu na dvoch rozličných miestach, nemajú na prvý pohľad nič spoločné. Nezvyčajné zranenia nijako nepomáhajú určiť skutočnú príčinu ich smrti. Prípad je však pre obe expertky veľkou výzvou, hoci tá prichádza vo veľmi nevhodnom čase. Jane sa práve snaží pomôcť matke v rozpadajúcom sa manželstve a Maura sa usiluje vyrovnať s blížiacou sa smrťou svojej matky – sériovej vrahyne Amalthey Lankovej, ktorá ani v tejto situácii neprestáva manipulovať s vlastnou dcérou. Naznačí jej niečo, čo by azda mohlo byť kľúčom k bizarným vraždám, ktoré sa s Jane márne snažia vyriešiť. Vyšetrovanie ich napokon privedie k jednému závažnému prípadu vraždy, ktorá bola pred niekoľkými rokmi zdanlivo objasnená. Žeby sa za mreže dostala nesprávna osoba? Je skutočný vrah ešte na slobode a vyberá si ďalšie obete? Iba jediná žena by mohla Rizzoliovej a Islesovej pomôcť, je však presvedčená, že vrah ide po nej a ona sa stane jeho ďalšou obeťou. Lebo skrýva jedno tajomstvo, ktoré však nesmie vyzradiť...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

I Know A Secret, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poznám tajomstvo. Přihlašte se a napište ho.

Dalamanek831
25.12.2024 5 z 5

Tuhle sérii s Maurou a s Jane mám moc rád. Tess tohle prostě umí a už se těším na další čtení.

Kalokagathia
11.09.2024 4 z 5

Celkem zajimavy napad. Hodne "mrtvol". Trosku by se mi vic libilo vykreslit postavy, ale i tak to jde. Do 3/4 knihy autorka uplne zabila Rizzoliove sesty smysl, kde okate videla jen jednoznacneho vinnika. Takova Jane nebyva.
V ceskem prekladu pani Hanzlikove me do oci bil nezvykly zpusob sklonovani slova Brooklyn.
Celkove za me ta z povedenejsich knih autorky

Arwen777
10.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Sázka na jistotu, taky jsem se moc těšila!
Neřadím mezi absolutní top, ale bylo to jako vždy skvělé. Svižné, napínavé, správně zamotané. Nejvíc mě bavilo hledat souvislosti mezi vraždami a linka z minulosti, kterou to všechno začalo. Originální zápletka a spousta podnětů k zamyšlení, jako záměrná manipulace s pamětí, nařčení ze zločinu. Člověka až mrazí.
No, každopádně doporučuji a budu se zase těšit na setkání.

Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017

Kniha Poznám tajomstvo v seznamech