Jane utíká

Jane utíká
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352169/bmid_jane-utika-huI-352169.jpg 5 851 851

Jane Whittakerová najednou neví, kdo je, nevzpomíná si na vlastní jméno, netuší, kolik jí je let. Bloudí ulicemi Bostonu v zakrvácených šatech a s deseti tisíci dolary v kapse. Nezbývá jí než důvěřovat hezkému mladíkovi, o němž jí říkají, že je to její manžel, a dovolit mu, aby o ni pečoval v elegantním domě, který údajně sama zařizovala. Ale pomáhají jí skutečně léky, které jí dávají? Nebo pouze prohlubují její zmatenost? Jane se pouští do nerovného boje, aby se dopátrala pravdy a získala zpátky svou paměť i život. Krok za krokem rozmotává pavučinu rafinovaného zla a uvolňuje smyčku, která ji rdousí. Nemá se na koho obrátit, neboť i těm nejlepším přátelům se zdá, že Jane přichází o rozum. Jenom nezlomná vůle ji nutí, aby se nevzdávala. Ale pokud přece jen získá zpět své vzpomínky a odhalí pravdu, bude bláznivé Jane ještě někdo věřit...? (Podle románu byl v r. 1995 natočen televizní film.)... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

See Jane Run, 1991

OlgaS
22.11.2015 5 z 5

Zajímavý příběh, který upoutá pozornost od začátku do konce. Čte se jedním dechem!

rengers
16.10.2015 5 z 5

Velmi vydařené dílo, četl jsem to jedním dechem. Začátek příběhu se vyvíjí trochu zvláštně, ale to patří k tomu, aby to začalo nabírat na síle a napětí.Nebudu psát o čem to je, to nechám na vás, ale rozhodně doporučuji!

Fillipa
14.08.2015 5 z 5

Knihu jsem četla před několika lety a silně na mne zapůsobila. Každý máme z něčeho slabo kolem žaludku, u mě je to jakýkoliv způsob využívání a zneužívání dětí - dávám 5* a vím, že tuto knihu už nikdy neotevřu.

ŽanKaa
10.08.2015 5 z 5

Kniha napínavá od začiatku do konca.Prečítala som ju "jedným dychom".

SlamLenka
25.07.2015 5 z 5

Jsem nadšená skvělým vypracováním psychologie postav a dobře konstruovaným příběhem! V první části knihy jsem byla napnutá, v jaké to Jane je vlastně situaci, pak jsem se od ní nakazila jejím psychickým rozpoložením a občas jsem z toho, co prožívala, cítila až takovou bezmoc, že jsem knihu na chvilku musela odložit. Oscilovala jsem dokonce mezi důvěrou a nedůvěrou k tomu, co považuje za skutečnost! A pak jsem zase chtěla vědět, jak se z toho všeho dostane a jestli vůbec, takže jsem se do toho znovu ponořila a fandila jí. Čekalo mě famózní rozuzlení, ačkoli musím připustit, že děj poslední kapitoly byl naprosto jasný už jsem nijak napnutá nebyla.

kneslova
22.07.2015 4 z 5

velice čtivě popsáno, zajímavá zápletka, ale často se mi to zdálo zdlouhavě psáno znovu a znovu, ale jinak skvělé čtení

Capinka
17.07.2015 5 z 5

Úžasná kniha: celou dobu jsem se třásla na to, jak to teda všechno je a jak to dopadne. Kniha nezklamala, překvapila svým dějem a byla napínavá a čtivá.

studentice
14.06.2015 4 z 5

Nápínává knížka s děsivým příběhem. Nikdy nevíš, komu můžeš věřit. I když jsem nedávno četla knihu s podobným příběhem, vůbec to nevadilo. Od autorky si v blízké době zase něco dalšího přečtu.

Jitush
08.06.2015 5 z 5

Některé pasáže se mi zdály moc dlouhé, ale jinak byla knížka napínavá až do konce, nemohla jsem se od ní odtrhnout. :-)

prochajda
01.06.2015 5 z 5

Velmi čtivá a napínavá kniha, nemohla jsem se odtrhnout od čtení dokud jsem nedočetla :)

MartinkaS
29.05.2015 5 z 5

Tato kniha mě naprosto uchvátila. Začátek byl trochu slabší a tak mi trvalo než jsem se začetla, ale pak postupně kniha dostává "grády" a nutně jsem musela číst dál a dál!!!

playada
03.05.2015 3 z 5

Když odmyslím, co se hlavní představitelce stalo, a co jí samozřejmě nikdo ani v nejzlejším snu nepřejeme, tak jinak musím zkonstatovat, že to nebyla sympatická postava. Hlavně před amnézií. Taková dominantní, bohatá hysterka. Nesnášenlivá a cholerická. Vždycky mám s takovými dámičkami problém. Ale o tom ten příběh není. Je o tom, co se jí stalo a jak se s tím poprala, a to už si musíte přečíst sami :-).

Tereyciiik
05.04.2015 4 z 5

Ze začátku mě tato kniha moc neupoutala, ale když jsem se prokousala prvními 80 stránkami, začetla jsem se a nemohla jsem se odtrhnout..

Aneta13
02.03.2015 5 z 5

Tuto knížku mi dala přečíst mamka a byla opravdu úžasná! Přečetla jsem ji hned, byla jsem plná napětí a nemohla jsem se dočkat rozuzlení. Některé pasáže jsou však popsány velice rozsáhle, což mi přišlo velice zbytečné.

Ejv
23.02.2015 5 z 5

Úžasná knížka. Četla jsem ji jedním dechem a nemohla jsem odtrhnout oči od děje. Určitě bych ji doporučila, ať si ji přečtete.

ovpana
12.01.2015 5 z 5

Moc hezká kniha,čte se jedním dechem,bezvadný děj.

Jordyz
08.01.2015 5 z 5

napínavé, čtivé....tuto autorku mám prostě ráda...

MorbidCuriosity
30.11.2014 4 z 5

Doporučeno babičkou, která má snad všechny knihy od této autorky. Řekla jsem si, že ač to není fantasy ani detektivka od Prestona s Childem, zkusím to.
Ze začátku jsem se potřebovala trochu zorientovat, nicméně uklidňovalo mě, že rozhodně nejsem sama, protože Jane se taktéž potřebovala zorientovat :) Myšlenkové pochody jsem měla totožné s Jane od začátku téměř do konce. Občas jsem byla trochu nesvá z toho, že se pasáže o tom, jak zdrogovaná Jane leží doma a slintá, opakovaly, nicméně vždycky když jsem nad tím začínala uvažovat, něco se stalo a já zas byla napjatá jak to tentokrát skončí.
Nejhorší pro mě byl okamžik, kdy si Jane konečně vzpomene na svůj život a mně v tom okamžiku hlavou proběhlo úplně přesně to, na co se snažila zapomenout. Díky tomu pro mě samotný závěr knihy nebyl tak úplně překvapením, ale byla jsem z jejího manžela ještě znechucenější, než jsem byla do té doby. Asi bych měla přestat tolik číst... :D :)

Azala
11.10.2014 5 z 5

ze začátku tak nějak nic moc, ale pak se řádně rozjelo a nestačila jsem se divit...

Alysa
06.10.2014 5 z 5

Napínavá od první věty! Jako od většiny knih od J.F jsem se od ní nemohla odrhnout.