Japonský milenec
Isabel Allende
Významná a obľúbená čilská spisovateľka Isabel Allende prichádza v románe Japonský milenec opäť s farbisto podanou rodinnou ságou, ktorá sa tentoraz odohráva v scenérii kalifornského San Francisca. Majstrovské a čitateľsky príťažlivé rozprávanie autorky svetoznámeho Domu duchov rozvíja príbeh ženy na prahu staroby, ktorá sa v spomienkach na svoju životnú púť dotýka mnohých známych i menej známych historických udalostí 20. storočia. Príbeh lásky medzi svojráznou Almou Belascovou a citlivým japonským záhradníkom Ičimeim vedie čitateľa rôznymi cestami, ktorými sa uberali dejiny od 2. svetovej vojny až podnes.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , Slovart (SK)Originální název:
El amante japonés, 2015
![lusila lusila](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38940/38940-WLY.jpg?v=1497607175)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Láska-súrodenecká, vášnivá a sebecká, zraňujúca, zakázaná a ukrývaná, Isabel Allende nám ponúka príbeh, kde nie sú presne určené hranice. Priateľstvo alebo láska? A existuje vôbec cit s prívlastkom večná?
![zuzulique zuzulique](https://www.databazeknih.cz/img/users/91_/9124/m_zuzulique-656b8f890a9ec.jpg?v=1701547914)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Síce táto nová kniha nie je o magickom realizme ako sme u Allende zvyknutí, no stále potvrdzuje svoje rozprávačské umenie schopnosť vytvárať zaujímavé postavy a príbehy. Zároveň bez patetickosti a prílišnej snahy útočiť na city. Za mňa veľmi príjemný čitateľský zážitok.
2002 | ![]() |
2006 | ![]() |
2003 | ![]() |
2003 | ![]() |
2001 | ![]() |
Dala by som o hviezdičku viac, nebyť poslednej tretiny, kde sa toho snažilo byť mnoho, na rozvinutie ale akosi neostal priestor. Stále však platí, že Isabel Allende vie a ostáva jednou z mojich obľúbených, hoc magickému realizmu sa tu nemusela až tak vyhnúť.