Jasava
Vladimír Šustr
Příběh vyjadřuje citlivý vztah ke zvířatům i přirodě a dává zvítězit cti a povinnosti nad nerozvážnou chlapeckou romantikou a sobectvím. Vypráví o veliké lásce chlapce, vyrůstajícího v hřebčíně, k osiřelé klisničce,s kterou prchne do lesa, když má být odeslána do dostihových stájí.
Kniha, která je místy smutná. Dostala jsem ji jako malá holka od táty, který ji také jako malý četl a vlastně to byla má úplně první kniha, co jsem sama přečetla. Nejspíš se z ní stane rodinný klenot. Je to má srdcovka, při jejímž čtení se opět vrátím do svého dětství.
Hltala jsem vše, co bylo o koních. Tahle knížka má hloubku, místy byla smutná. Prožívala jsem ji hodně. Kdysi dávno.
Hezká knížka , zábavná , ale i smutná . Vždycky jsme si jí četli s mámou před spaním . Dočetli jsme jí asi před tejdnem . : )
Krásné čtení, krásné ilustrace (jakoby jedním tahem). Četla jsem ji mockrát. Jedna z mála knih o přátelství koně a chlapce (většinou bývají koně a děvčata). Škoda, že mé děti taková literatura neláká :-(
První dětské samostatné čtení. Velice milá knížka a i přes datum vydání bych ji dala přečíst svým dětem.
1975 | Dobrodružství malého Indiána |
1967 | Na Opičí řece |
1977 | Jasava |
1973 | Chudý milionář |
1970 | Stezkou smrti |
Krásná kniha, trochu smutná, ale zasáhne Vaše srdce. Poprvé jsem četl v dětství a do dneška se k ní vracím. Mám ji v knihovně na čestném místě a hlavně při ruce, když se chci vrátit do ztraceného dětství...