Rovnou mezi oči

Rovnou mezi oči
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22143/rovnou-mezi-oci-22143.jpg 4 31 31

Jay Delaney série

>

Jay Benson byl špičkový armádní střelec - za války ve Vietnamu působil jako ostřelovač a zabil dvaaosmdesát nepřátel. Po odchodu z armády si poblíž Paradise City na Floridě otevřel střeleckou školu. Obchody šly špatně až do doby, kdy se objevil záhadný Augusto Savanto a nabídl Jayovi padesát tisíc dolarů, když se mu podaří do devíti dnů udělat ze Savantova bojácného syna prvotřídního střelce. Když Jay zjistí hrozný důvod tohoto úkolu, je už pozdě na to, aby mohl vycouvat. Navíc je kvůli své mladé a krásné manželce Lucy velmi zranitelný. Poznává, že poklidná Florida pro něho může být horším peklem než vietnamská džungle... ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ametyst
Originální název:

Like a Hole in the Head , 1970


více info...

Přidat komentář

Nelly
03.06.2024 3 z 5

Na to, že je to jen delší povídka, je to velmi dobře napsáno /ani jsem nečekala, že knihu, která vyšla v době mého mládí, přečtu celou a bez přeskakování - bylo to v rámci Čtenářské výzvy/. Takže za to velké plus. Ale velmi mne zklamal úplný konec - poslední odstavec, představovala jsem si ho prostě jiný...

ivoiro
04.04.2024 4 z 5

Malá útlá knížka má zajímavý děj se zvláštním koncem. Ale jsem s ní spokojený.


alca-212
24.02.2024 5 z 5

Ani nevím, komu z Přátel bych měla být vděčná, že se o knize v seriálu zmínil :-).
Už jsem málem zapomněla, jak dobře James Hadley Chase píše...

Stanas513
27.01.2024 5 z 5

Protože to byla poměrně útlá knížečka, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Detektivka plná akce, připomíná mi filmy jako třeba "Kmotr" a tak to asi mělo vypadat. On i pan Chase vypadá tak trochu jako mafián...Fakt hezké čtení.

cukrovka
14.01.2024 4 z 5

Zajímavý příběh. Kromě Jay Bensona se o ostatních postavách moc nedozvíme. Jsou pouze doplňkem. Děj rychle ubíhá až k tragickému konci.

trudoš
13.02.2022 4 z 5

Já prostě miluji tyhle zápletky, kde si spisovatel zakládá na dějové lince víc než na hrdinově psychologickém rozboru a důkladném seznámení se s jeho sociální situací. Díky tomu se na malém prostoru odehrávají šílené věci. Jeden zvrat následuje další a člověk jen odhaduje, kam to všechno může dospět. Přičemž čas románu nijak neuškodil – až na pár archaických obratů ze sedmdesátých let funguje příběh na jedničku. Zároveň je fascinující, jak je osnova nepředvídatelná, protože James Hadley Chase neustále něco naznačuje a ono je to nakonec všechno trochu jinak. Ačkoli občas by si za to zasloužil přes prsty, neboť leckdy mlží naprosto zbytečně, jen aby se pořád něco dělo, což však vyjasní až okamžik, kdy máte celou mozaiku poskládanou a zpětně rekapitulujete děj. Jistě, má to svoje mouchy, některé momenty se vyjeví spíš na úkor autorova přání, než uvěřitelného vývoje a hrdinové zpravidla nejsou „rytíři na bílém koni“. Možná ale právě proto mají Chaseovy romány i po letech takový šmrnc.

DzordanoChruno
02.01.2021 5 z 5

Zaujímavá kniha, okrem nosnej napínavej línie sledujeme aj vznik a vývin manželskej krízy. Až v tejto knihe (a to som ich od neho prečítal veľa) mi autor ukázal, že sa vie pozrieť aj do ženskej duše. Ten kontrast medzi pocitmi blondýnky a myslením vojaka ma bavil. Vytkol by som iba divný záver a autor sa tiež mohol viac povenovať Timoteovi, nie je vysvetlené, ako môže byť raz taká bábovka a inokedy ostrý muž.

vitavita
16.05.2012 5 z 5

Tragický příběh Jaye Bensona - hromada peněz dá jednomu zabrat.

Autorovy další knížky

James Hadley Chase (p)
anglická, 1906 - 1985
1975  86%Chytit tygra za ocas
1975  82%Pracka v láhvi
1977  90%Třikrát ve slepé uličce
1994  78%Piksla červů
1997  83%Dvojitý pohřeb