Je těžké být lvem

Je těžké být lvem
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542930/bmid_je-tezke-byt-lvem.jpg 4 28 28

Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Chtěli byste psa, který mluví lidskou řečí? A svěřili byste mu své největší přání – být lvem? Jednoho dne vám tohle přání váš pes splní a vy se proměníte v krále zvířat. Přicházejí však komplikace – místo mluvení umíte jen řvát a neohrabanou tlapou si nezvládnete ani otevřít dveře. A jak svoji proměnu vysvětlíte mámě, která už není nejmladší? Ano, obrátíte se na nejlepšího kamaráda, s kterým jste si v dětství spřádali sny o tom, že se stanete lvy, a vymysleli jste si lví řeč. Ale nic nejde snadno – kamarád Cvika po letech lví řeč zapomněl. Přesto mu začne svítat… Nechte se překvapit, jak se lidský lev dorozumí s lidmi, i tím, co se stane na africké savaně.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Tympanum

Kaše lihjot arje

Interpreti: Jan Zadražil

Natty
09.01.2024 4 z 5

Zajímavá knížka, která zaujme zauzlením příběhu hned na začátku a donutí vás ji dočíst hlavně ze zvědavosti, jak to celé dopadne. Knihu bych neřadila do dětské literatury, ale je nutno říci, že je to taková svěží, lehká oddychovka.

Verouš23
19.03.2023 5 z 5

Četla jsem to asi v devíti letech naposledy a moc se mi to líbilo. Často se k této knize vracím. Člověk se u ní zasměje. Je to skvělá oddychovka, za chvíli přečtená.

misssicccka
13.03.2023 5 z 5

Za sebe davam plny pocet, skvely napad, vtipna, svezi oddychovka.
Ovsem ja bych ale netvrdila, ze je to pro ctenare od osmi let. To by musela byt to tema zpracovano jeste jinak. Ale starsi uz to daji a odnesou si z toho to, co maji ;)

PetraBery
26.02.2023 4 z 5

Od autora mám přečtené ostatní u nás vydané knihy, přečetla jsem si i tuto. Hezký příběh, spíše pro mladší čtenáře, ale neurazí ani ty starší.

david9690
15.01.2023 5 z 5

Už dlouho jsem se tak nepobavil jako při čtení této knížky. Absolutně skvělý nápad a perfektní zpracování. Vtipné, hrozně moc milé, úžasně zpracované a také i ty ilustrace byly naprosto parádní. Skvělá oddychovka pro děti a dovoluji si říct, že ještě více pro dospělé.

Objevil jsem ji čistě náhodou, když jsem si procházel žebříčky pro výzvu - 8. Kniha, jejíž autor zemřel v roce 2022 a když jsem narazil na Uri Orleva a přečetl si anotaci, okamžitě jsem si ji půjčil jako e-knihu z knihovny a za nějaké 2-3 hodinky mám přečteno. Jsem okouzlen, pobaven, zrelaxován a nadšen. Pokud chcete něco fakt moc příjemného, nebo ještě lépe pokud čtete dětem před spaním tak tohle dílko můžu doporučit všemi deseti. Prostě báječné....

broskev28
26.08.2022

Mně se to docela líbilo, ale nejsem si jistá, co by na to řeklo osmileté dítě.
Hned úvodní odstavec první kapitoly mě docela zmátl a chvilku jsem přemýšlela, zda jsem si opravdu půjčila dětskou knihu. A přiznám se, že já jsem dočetla hlavně proto, abych se dozvěděla, jestli - a hlavně jak - se hlavní hrdina zase dokáže vrátit do lidské podoby.
Dočkala jsem se a mně se konec docela zamlouval. Ale stejně mi hlavou vrtá otázka, kterou by mi možná položilo dítě: "A co se stalo s maminkou lvicí a se třemi lvíčaty?" Takže se ani moc nedivím tomu, že v naší knihovně se tahle knížka téměř nepůjčuje.

Ditules
20.07.2020 4 z 5

Oproti autorovým ostatním knihám je tato kniha příjemnou změnou. V savaně teda život žádný med. :)

triatlet
11.03.2020 5 z 5

"Myslím, že jsem už zavětřil všechna dobrodružství, která mě teprve čekala." (s. 28)

Variace na Kafkovu Proměnu. Hlavní hrdina si se svou metamorfozou ovšem dokáže poradit a poutavě a vtipně vypráví, co všechno zažil.
Pobavila mě hlavně kapitola, ve které se setkává se svým psem a matkou.

"Ale vždyť vlastně i teď, ve své nové podobě, jsem pořád sám sebou."

angelak
05.05.2019 5 z 5

Moc pěkný a zajímavý příběh pro děti i dospělé. Uri Orlev nikdy nezklame.

Jerzy Henryk Orłowski
izraelská, 1931 - 2022