Jedeme na dovolenou

Jedeme na dovolenou
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535198/bmid_jedeme-na-dovolenou.jpg 4 112 112

Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možností, s kým onen – zpravidla vytoužený – čas strávit, je většinou víc než dost! Kdyby ovšem hrdinové povídek deseti soudobých českých autorů tušili, jak jejich cesty dopadnou, dost možná by tentokrát zůstali doma... celý text

EvaC.
27.06.2022 3 z 5

Nerozumím komentujícím, kteří očekávali lehké letní čtení - proč?
Mě osobně asi moc nevyhovuje krátká forma povídek, ale příběhy jsou velmi dobře napsány a ano, nekteré jsou dost dramatické, ale to je jedině dobře.

Gaboskaaa
20.06.2022 4 z 5

Povídky, které psala většina mých oblíbených českých autorů, jsou čtivé. Knihu jsem přečetla za jeden večer. Jen tématicky nekorespondují s pozitivní letní náladou.

iceVS
18.06.2022 3 z 5

Zajímalo by mě zadání těchto povídek...
Po dvou letech covidu a při aktuální politické situaci bych si raději užila prvoplánově letní čtení.
Tady drama střídá drama. Sice výborně napsáno, leč nekorespondující s letní náladou :-(