Nejkrásnější dárek přehled

Nejkrásnější dárek
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448798/bmid_nejkrasnejsi-darek-9VB-448798.jpg 4 349 349

Soubor dvanácti vánočních povídek mladých českých autorů. Stejně jako se liší každá sněhová vločka, je i každý příběh v této knize zcela jedinečný. Nejkrásnější dárek je antologie dvanácti young adult povídek od mladých českých autorek a autorů. Jejich hrdinové vám připomenou, proč milovat Vánoce a jak příjemné je ztratit se za dlouhých zimních večerů někde v koutku s dobrou knížkou. Krom známých jmen české young adult scény, jako jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šardická, nabízí kniha i pár překvapivých debutů. Začtěte se spolu s námi do stránek příběhů a užijte si neocenitelné kouzlo Vánoc…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejkrásnější dárek. Přihlašte se a napište ho.

Kika_makes_
07.12.2024 audiokniha 2.5 z 5

(SPOILER) Toto zrovna nie sú typické Vianočné poviedky v zmysle toho, že “nezahrejú pri srdci. Skôr odkrývajú to, že Vianoce nie sú vo väčšine prípadov veselé, ale riešia sa pri nich rôzne dramatické situácie. A tak, ako ľudia na konci roku bilancuju čo bolo dobré a čo zlé, môžu v nich tieto sviatky vyvolať nepríjemné emócie predovšetkým keď sú medziľudské vzťahy naštrbené. Neviem či sa tieto poviedky zakladajú na tom, čo napísal sám život, predpokladám však, že min v polovici to tak bude. Nad poviedkami sa môžeme zamyslieť čo je správne? Trpieť a čakať kým sa zlá situácia vyrieši alebo nastaviť si vlastné hranice a dostať zo seba von pocity, kt. nás roky dusia? Úplne na zahodenie táto kniha nie je.

Ahmose
01.12.2024 2 z 5

Ako už býva u mňa zvykom aj v prípade tejto poviedkovej zbierky som hodnotil jednotlivé poviedky zvlášť a následne hodnotenie spriemeroval. Vyšlo by to na tri hviezdičky, ale tentokrát sa prikláňam k horšiemu hodnoteniu. Celkovo mi totiž zbierka prišla nekonzistentná. Príde mi, že ten, kto zbierku zostavoval si sám celkom neujasnil cieľ. Väčšina poviedok je depresívnych a pomedzi to sa objavuje nejaká milá poviedka, ktorá zahreje pri srdiečku. Viac by sa mi páčilo, keby boli teda všetky poviedky ladené melancholicky alebo keby to bolo teda aspoň pol na pol smutné k veselým. Takto v záplave melanchólie pôsobili veselšie poviedky ako päsť na oko. Medzi poviedkami sú pomerne veľké rozdiely čo sa týka kvality. Musím vyzdvihnúť poviedky od Aleša Novotného, Thea Addaira, Martiny Matlovej a Veroniky Burgerovej. Tie boli skutočne výborné. Naopak, poviedky Zub času a North Finchley boli extrémne slabé a bez hlbšej pointy. Ďalšou vecou, ktorá mi kazila dojem z audioknihy boli hudobné predely. Väčšinou s nimi nemávam problém, ale tu ma dosť štvali, nepáčil sa mi štýl, ani kvalita zvolenej hudby. Nejkrásnejší dárek síce nenaplnil moje očakávania, ale rozhodne ho nepovažujem za stratu času

hey123
21.08.2024 5 z 5

(SPOILER) moc jsem se na tuto knihu těšila. Nechala jsem si ji naschvál k přečtení v čas vánoční, abych nasála atmosféru Vánoc.
Co ale musím říct je to, že mi bylo z většiny povídek smutno. Jsou to všechno krásné příběhy, které mají něco sdělit nebo na něco poukázat. Ale asi jsem čekala něco jiného, víc vánočního, s lepší ,,atmosférou".
ALe určitě stojí za přečtení :)

Nadělte pod stromeček povídkový soubor Nejkrásnější dárek

11.11.2020

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Česko není zas tak velkej rybník, abysme si mohli dovolit stavět hráze mezi sebou navzájem. (Nejdelší noc v roce)

Kniha Nejkrásnější dárek v seznamech