Jeden plus jeden

Jeden plus jeden
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289908/bmid_jeden-plus-jeden-rqf-289908.jpg 4 2083 2083

Predstavte si, že máte príšerný život. Manžel od vás odišiel a na domácnosť neprispieva ani penny, vášho syna tínedžera šikanujú a dcéra, matematický génius, má možnosť nastúpiť na prestížnu školu pre nadané deti, ale vy si to nemôžete dovoliť. Aj kúpa obyčajnej rovnošaty by vás finančne položila, nieto školné. Taký je v skratke život Jess Thomasovej. Jedného dňa sa jej však do života pripletie zvláštna náhoda. V taxíku nájde zväzok bankoviek, patriaci arogantnému milionárovi Edovi Nichollsovi, ktorému Jess upratuje dom. Peňazí nie je veľa, pre Eda len pár drobných, no pre Jess by znamenali kľúč k vyriešeniu problémov. Mladá matka je zásadová a dobre vie, čo je správne, no rozhodne sa inak. V tej chvíli ešte netuší, ako jej tento človek zmení život.... celý text

Sarka14
13.07.2016 5 z 5

Úžasná knížka, která mě chytla a nepustila. Četla jsem od Jojo zatím jen jednu knížku Než jsem tě poznala, tato byla druhá. A stejně jako první jsem byla opravdu nadšená. U knížky jsem se bavila a zároveň někdy měla srdce v očích. Už teď se těším až si přečtu další. Jojo je skvělá autorka.

jitakonik
13.07.2016 5 z 5

Jojo mě opět nezklamala. Příběh vás chytne a už nepustí. Líbilo se mi vyprávění z pohledu všech postav a skvělá byla " road movie " část, která mě několikrát rozesmála. Není to obyčejný romantický příběh a v knize se řeší vážná témata, několikrát mi i slza ukápla. Držela jsem té tak trochu ujeté rodince palce a při čtení jsem se nejednou přistihla, že si představuju filmové zpracovaní. Určitě doporučuji.

Lucied
13.07.2016 5 z 5

Byla to má čtvrtá kniha od Jojo a určitě nebude poslední. Líbilo se mi, že každá postava to vše viděla z jiného úhlu a Jojo nám dala tu možnost, to sledovat s nimi. Byly chvíle kdy jsem se hlasitě zasmála a chvíle, kdy jsem si říkala "to snad nemůže být horší". Knihu mohu jedině doporučit.

Edona
11.07.2016 4 z 5

Od Jojo Moeys jsem přečetla zatím jednu knihu - Než jsem tě poznala. Po přečtení Jeden plus jedna, je více než jasné, že Jojo je zkrátka skvělá. Je výborná vypravěčka, líbí se mi styl vyprávění - point of wiew - takový ojedinělý, často se s ním nesetkávám a přitom je to poutavé a mnohem záživnější, než obyčejná ich nebo er forma. Takové oživení.
Více, než samotný příběh mě zaujaly postavy, které byly opravdu dobře vykresleny. A hlavně byly tak reálné! Nejvíce jsem si oblíbila asi Jess, za její neutichající optimismus. V knize je také mnoho pravdivých rčení, které si odnáším v srdci. A Ed? To je zkrátka sympaťák, kterému jsem fandila od první stránky. A vůbec mi nevadí, že to celé bylo tak trochu předvídatelné!
Za mě rozhodně doporučuji, lehká oddechová četba na jeden večer...

jaja10
06.07.2016 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale něco málo mi k tomu abych dala pět hvězdiček chybělo. Snad víc vášně, napětí mezi hlavními hrdiny.....

bookcase
06.07.2016 5 z 5

Skvělé!!! Jojo Moyes prostě umí propojit lásku a humor v příjemný a čtivý román.

maruschka
05.07.2016 5 z 5

Ale no jo porád! Já vím, že je to průhledná emoční manipulace (a v Než jsem tě poznala mi tahle metoda fakt dost lezla krkem) a tady navíc výrazně cítím potřebu napsat to rovnou jako filmový scénář. Což nic nemění na faktu, že jsem půlku knížky prochechtala a půlku probulela.
PS: O neuvěřitelnosti příběhu může mluvit jenom někdo, kdo nezná žádného ajťáka nebo matku samoživitelku :-).

knihomolka525
03.07.2016 5 z 5

Paní Moyes opět nezklamala.Kniha se dobře čte.Mohu jen doporučit

Ivana11
01.07.2016 5 z 5

Moc pěkné, milé, i slza mi ukápla. Při čtení si člověk uvědomí, jaké lidé z rozdílných společenských vrstev uznávají rozdílné životní hodnoty. Několikátá kniha od autorky, kterou jsem přečetla, a rozhodně nezklamala.

Veverca87
01.07.2016 5 z 5

Jedním slovem krásná :-)

JanaDor
30.06.2016 5 z 5

Od této autorky jsem četla pouze jednu knihu a to Poslední dopis od tvé lásky. Kniha to byla povedená a dobře propracovaná. Proto mě překvapilo, že v této knize je jednoduchá zápletka a celkově je to dějově dáno do prosté romantiky. Ale autorka svým vyprávěním a popisem tuto romantiku povýšila na jiskřící prskavky plné citu a pravd o životě. Výborně a rychle se četla.

Dousabel
28.06.2016 5 z 5

Je to krásné, je to uklidňující, je to romantické a pohádkové a proč by se to, safra, nemohlo stát ve skutečnosti? :) Jojo má neskutečný dar, aby se člověk díval po přečtení jejích knih na svět mnohem optimističtěji a veseleji. Miluju ji a miluju ten krásný pocit z každé její knihy, snad krom Než jsem tě poznala... A oceňuji i dokonalý překlad, to taky udělá své!
Myslím si, že tato paní spisovatelka by dokázala udělat ten nejkrásnější příběh i z příbalového letáku na nějaký lék, nebo z návodu na použití vysavače :o))))

kristyna6626
27.06.2016 5 z 5

Naprosto skvěle napsaná kniha. Líbilo se mi, jak Jojo vypsala jak to vidí i ostatní postavy. :33

pumplu
27.06.2016 5 z 5

Úžasné, skvělé, prostě jako každá knížka od Jojo. Přečetla jsem jedním dechem. Určitě doporučuji

wiix
26.06.2016 4 z 5

Trochu americké klišé a trochu neuveriteľné príbehy so šancou na reálne stanie sa 3%, ale prudko čitateľné, zaujímavé a oddychové.

zuzurana
26.06.2016 5 z 5

Veľmi povzbudivá kniha. Prečitala som to jedným dychom a veľmi ma bavila. Odporúčam

Aichah
24.06.2016 5 z 5

Jojo opět nezklamala.

Hanule9
22.06.2016 5 z 5

Krásná optimistická knížka na léto :-)

misssicccka
20.06.2016 4 z 5

Moje pata Jojovina :), uz to vypada, ze jeji knihy jsou pro mne sazka na jisty odpocinek a jistotu, ze nic neudelam, dokud knihu nedoctu. Jednu hvezdu strhavam za to, ze to odnesl Norman, to me teda fakt vytocilo :) autori maji casto sklon pouzit zvirata k tomu, aby si lide neco uvedomili, primlouvam se za to, abychom ciste psi duse nechali na pokoji :)

sona9984
19.06.2016 5 z 5

Dávám plný počet, přestože jsem se napřed bála, že to bude klasický zamilovaný román. Nejde si zkrátka nezamilovat tu trochu ujetou a nedokonalou rodinu Jess Thomasové a její neutuchající optimismus, i když to má sakra těžký. Je to čtvrtá knížka, kterou jsem od Jojo četla a nezklamala mne! Díky Jojo!