Jeden plus jedna
Jojo Moyes
Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…... celý text
Jako vždycky mě knížka od téhle autorky skvělě bavila. Líbil se mi děj knihy, postavy i spojení "dvou světů". Tanzie a její nadání na matiku bylo skvělé.
(Spoiler)
Líbil se mi dobrý konec knihy. To jak se vyřešila šikana i matematický soutěž. Za mě opět skvělá kniha!
Jeden plus jedna je další vynikající kniha z dílny Jojo Moyesové, která nám touto knihou ukázala svoji poměrně dosud nepoznanou stránku.
Kniha Jeden plus jedna mě překvapila tím, kam se její příběh ubíral, jelikož jsem očekávala něco úplně jiného. Kniha působila jako skvělá rodinná romantická komedie s úžasnými a zajímavými postavami. Od horlivé mladé maminky Jess po matematického génia Tanzie má tato kniha nesmírně rozmanitý výběr postav - každá je výjimečně svá.
Kniha mě bavila do posledního řádku, byla nesmírně čtivá, zábavná a jsem až překvapená, jak moc mě příběh pohltil. Byl jednoduchý a přesto originální a kouzelný.
Kniha ve mě zanechávala nesmírně pozitivní energii a šťastný pocit vždy, když jsem si vzala do ruky.
S radostí doporučuji.
Jsi kouzelnice, Jojo!
Knihu jsem dostala darem. Její obal mne ihned upoutal a i když mi chvilku trvalo se do ní začíst, možná to byly víc než dva pokusy. Nakonec jsem se ale začetla a kniha mne úplně pohltila. Byl to příjemný útěk od vlastní nepříliš pozitivní reality někam, kde to ze začátku až skoro do konce taky nevypadalo moc dobře. Kniha mi v tom mém období byla útěchou. Dobře se četla. S hlavními hrdiny jsem prožívala veškeré emoce. Jsem si jistá, že od této autorky si ráda přečtu i jiné knihy.
Naprosto skvělá kniha! Skvělý příběh! Knihu jsem přečetla za 2 večery.
Budete mi chybět Tanzie, Ede, Jess, Nicky a Normane ❤️
Úplně to vidím jako film. Klasická romantická komedie, naplněná spousty emocí a vtipem. Ten pes tam prostě nemá chybu.
Krásny, laskavý oddechový příběh, plný optimismu, lásky a naděje. Přesně to jsem chtěla. Jojo prostě psát umí a mě nikdy nezklame, náramně jsem si to užila.))
Prostě pohádka pro dospělé, od začátku je jasné, jak to bude probíhat a jak to skončí. Ale čte se to dobře, oddechovka na jedno odpoledne, proč ne.
Kniha velice hezká s dobrým a hezkým koncem. Je to moje třetí kniha od Jojo a pokaždé je nádherná.
Za mně od mé milované Jojo slabší-bohužel lehce předvídatelný konec, místama jsem se i bohužel nudila :(
Knihu jsem přečetla jako první od Jojo. Musím uznat, že mile překvapila, i když jsem tentokrát od začátku věděla vše :). Ale jako oddychová knížka postačí.
Příjemně čtení od mé oblíbené autorky. Příběh ze života, kdy se nic nedaří a vše nebo téměř vše je špatně. A pak přijde zlom ? Skončí to happyendem? Doporučuji nechat se překvapit a knihu si přečíst.
Pěkná oddechová knížka. Snadno se četla a příběh pohltil. První knížka této autorky a určitě ne poslední.
2013 | Než jsem tě poznala |
2013 | Poslední dopis od tvé lásky |
2015 | Dívka, již jsi tu zanechal |
2018 | Sama sebou |
2015 | Stříbrná zátoka |
Knížka skvěle napsaná, mimo zdravé dávky romantiky mě opravdu pobavily komentáře a reakce malé Tanzie.