Jeden plus jedna

Jeden plus jedna
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489727/bmid_jeden-plus-jedna-qNS-489727.jpeg 4 2075 2075

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…... celý text

le-se
02.11.2024 5 z 5

Krásná pokojská? Podle anotace možná, ale Jess má své problémy a zásady. Někdy jí zásady přidělávají problémy, někdy její problémy formují zásady. Ale souhra náhod jí pošle na cestu, kde vychovává Eda, že peníze nejsou všechno a skromnost nezávisí na výši konta. Její sebeobětování mu uhrane, protože se nesetkává běžně s někým, kdo raději překousne vlastní nevoli k setkání s minulostí pro blaho svých blízkých. Naopak sám použil peníze aby někomu zacpal ústa, ne že by z toho potom neměl problémy, že?
Jejich osudy se na čas rozchází, ale náprava křivdy je dobrý důvod se znovu spojit.

evik91
16.10.2024 3 z 5

Příjemná oddechovka.

Rapeh
15.10.2024 3 z 5

Zajímavý příběh, u některých kapitol jsem se vztekala proč hrdinka nereaguje tak nebo tak. Což dle mého názoru svědčí o tom že jsem byla vtazena do děje. Po přečtení mi došlo že každý jsme jiný a reagujeme jinak.

jen_subjektivně
09.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Jojo má skvělé, většinou oddechové knížky, a tato je jednou z nich. Mimo to je obvyklou vlastností většiny jejích knížek předvídatelnost (což ovšem k oddechovkám samozřejmě patří a rozhodně se nejedná o negativní prvek).

Přestože jsem většinu času čtení knihy tušila, jak dopadne, nedaleko před koncem se zničehonic stal náhlý a vážný zlom a já si koncem najednou zcela přestala být jistá. Což je supr.

HH77
03.08.2024 5 z 5

Stejně ctivá kniha jako všechny ostatní údaje autorky. Ze začátku mi přišla trochu slabší, ale pak se to rozjelo a bylo to stejbe napínavé. Nakonec tedy dávám plný počet hvězdiček.

Lanika
09.07.2024 5 z 5

Moc hezký příběh, dokonce i slza ukápla. :)

knihomolka.adel
22.06.2024 5 z 5

Moje zatím jediné setkání s Jojo Moyesovou a velká spokojenost. I slza ukápla, bylo to milé a plné emocí.

Ludmila91
15.06.2024 5 z 5

Nádherný příběh

Safrika
29.04.2024 5 z 5

Tohle se mi libilo opravdu moc, uzivala jsem si to temer od zacatku do konce. Tesim se na dalsi knizky od autorky.

Evkaha
24.04.2024 4 z 5

Pohodové, svižné, emotivní.

Marcik7
11.03.2024 5 z 5

To se tak dobře četlo, že jsem skoro nemohla přestat. Příběh matky samoživitelky, kterou stíhá jeden malér za druhým a ona přesto neztrácí optimismus a viru v dobrý konec. Přitom se snaží správně vychovávat své děti navzdory tomu, že jsou trochu odlišné od ostatních a jedno z nich vlastně ani není její vlastní. Můj oblíbený happy end byl třešničkou na dortu.

kalinka99
13.01.2024 5 z 5

Hezký a milý příběh o životě, který věčně chystá překážky.

adelkas
29.11.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, sice jsem si spletla jména začínající na "N", ale nakonec jsem si zvykla. Cestování bylo moc dlouhé, zajímavější byly posledních 100 stránek.

mia.com
18.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Zase krasny dojak, jak jsme u autorky zvykli. Ja osobne jsem tedy nejhur nesla toho psa. To nedavam. A je blbe, kdyz ridite autobus, poslouchate knizku a derou se vam do oci slzy :D.

majavcelicka
31.10.2023 5 z 5

Nádherný příběh. Zajímavý námět. Krásné odpočinkové čtení. Vřele doporučuji.

_Michelle_
21.07.2023 4 z 5

Příjemné svižné ženské čtení, kterému nechybí zajímavý námět.

PájaHája
01.07.2023 3 z 5

Od Moyes jsem četla už i lepší

Audrina
17.06.2023 4 z 5

Oddechový příběh, který neurazí, ale ani jinak zvlášť nenadchne. Čtení jsem si užila, ale Jojo to umí i lépe

Silvisek
16.06.2023 5 z 5

Musim rict, ze kniha se mi opravdu moc libila. U pejska ni ukapla teda slza. Protoze sama mam velkeho pejska a syn ho zboznuje. V knihe je uzasny jak je dobre nic nevzdat a bojovat. Moc se mi opravdu kniha libila

alekis
12.06.2023 5 z 5

Přečteno podruhé... proč asi? Proč, když je tolik knih, čtenář(ka) občas vkročí do téže řeky?
Protože je to zábavné, přes všechny peripetie je to veselé, je tam jedna "postava" která smrdutě prdí a slintá, ale nakonec je z něj (je to "on") největší hrdina... a protože se tu dokonale předvádí a opakuje staré pravidlo, že nikdy nemůže být tak zle, aby nemohlo být ještě hůř...
Skvělá road movie, trocha dobrodrůža, přátelství a též láska rozkvetlá na pozadí všemožných peripetií, tak nějak to přece občas chodí i v životě :-).
Mě to pobavilo už podruhé a kdo ví... Podle mě je vždycky lepší se usmívat...
:-)