Jedenáct snů
* antologie , Martin Koláček , Lucie Peřinová , Michaela Voldřichová , Dagmar Lachmanová , Magdaléna Králová , Theodoric F. Addair , Mizuki Kaeda , Hana Mičová , Klára Němečková , Ondřej Musil
Jedenáct odlišných příběhů a pohledů, které spojuje jediné téma – sny. V této knize se ukrývá výběr nejlepších prací vybraných v soutěžním literárním projektu Sny. Nechte se unést do světa fantazie deseti autorů a autorek, kteří zpracovali svá díla originálním, humorným, místy děsivým a vždy inspirativní způsobem. Žádné příběhy nepřekračují hranici tisíce slov, a přesto ve vás budou rezonovat ještě dlouho poté.... celý text
Velmi zajímavé povídky. Některé více, některé méně. Líbilo se mi, že i přes jednotné téma SEN byla každá povídka jiná, žádná se ani kapku nepodobala jiné. Některé byly hodně šílené (alespoň jsem se uklidnila v tom, že mé šílené sny jsou absolutně normální a nemám se znepokojovat), jiné naopak romantické a smutné. Některé mě rozesmály, jiné rozesmutnily.
Jako taková jednohubka na jedno odpoledne docela dobrý.
Ze začátku mě některé povídky vůbec nevadily, ale postupně to bylo lepší a nakonec se mi kniha líbila.
Tak tohle mě fakt bavilo. Byla jsem trochu skeptická, protože nejsem povídkový typ, ale hned první povídka mě totálně dostala. Bylo to zajímavé čtení na jedno odpoledne a myslím, že každý by si tu našel svého favorita. Povídky jsou velice různé, obsahem i formou, odlehčené i k zamyšlení. Je radost vidět, kolik schopných autorů mezi sebou máme.