Jediná cesta vede nahoru
Carole Matthews

Příběh o tom, že důležitější než peníze jsou dobří přátelé a spokojená rodina Lily a Laurence Lamont-Jonesovi žijí v přepychu: tráví nákladné dovolené v exotických krajinách, své dvě děti posílají do prestižní soukromé školy a vlastní krásný dům na venkově. Potom ale Laurence přijde o práci a zakrátko nato i o veškerý majetek. Jeho rodina se octne na ulici. Protože nemají kam jít, nakonec se uchýlí do zablešeného obecního domu v nechvalně známé oblasti. Jejich situace vypadá beznadějně. Laurencovi se dlouho nedaří najít zaměstnání a jedné noci je zloděj dokonce připraví o všechny zbylé cennosti. Zdá se, že vrátit se na výsluní bude zcela nemožné. Jenže Lamont-Jonesovi už o to možná ani nestojí. S pomocí nových přátel se pomalu staví na nohy a začínají si uvědomovat, že peníze a společenská prestiž nejsou v životě to nejdůležitější. ... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2012 , MottoOriginální název:
The Only Way is Up, 2010

Zklamání, červená knihovna pro ženy, zajímavé téma, naivně uchopené, pár hezkých okamžiků tam bylo, ale celkově velmi předvídatelné.

Aneb pohádka o tom jak se bohatí stali chudými a ke štěstí přišli.
Kniha je to jednoduchá a čtivá. Ale jako oddychové čtení ideální.

Příjemné čtení o tom, že nemáme házet flintu do žita, že všechno zlé je k něčemu dobré, že peníze nejsou všechno a že mezi lidmi, kteří neoplývají bohatstvím se najdou opravdoví přátelé

Dobrá kniha o mladém manželském páru,který ještě nevěděl,že mít hodně peněz....je častokrát jen relativní pojem.A jelikož vše na tomto světě je v neustálem pohybu...tak i za relativně krátkou dobu...můžete mít na kontě obrovskou NULU a pak i MÍNUS..Jenomže i to je samozřejmě.... jen RELATIVNÍ.O tom jaké to je,když jeden z páru to chápe a jakžtakž s tím i dokáže žít,kdežto druhý se v tom "plácá",protože žít bez spousty peněz neumí,je tato kniha.....

Pohádka o tom, jak bohatá rodina ke štěstí přišla.Mám ráda pohádky a tahle se četla moc dobře,opravdová realita by byla asi krutější.

Taková naivní kniha o tom, že boháči jsou zlí a chudáci hodní, a že je vážně paráda se ve 40 letech chovat jako puboš. Četla se dobře, to jo, ale to poselství je zavádějící.

Kniha je psána jednoduše, střídá se pohled hlavní ženské hrdinky a jejího manžela, kteří si musí poradit s velmi odlišným způsobem života. Docela mě to bavilo, ale nestrhlo. Je to taková pohádka - hrdinka má opravdu z pekla štěstí na hodné lidi, taky ona sama je úžasná a manžel vlastně taky a děti jsou skromné... K tomuto žánru to všechno patří a pravé přátelství je opravdu nade vše. (Jen ten konec už byl na mě trochu moc přeslazený).

Možná mě ovlivňuje autorka, ale ještě se mi nestalo, že by se mi od ní něco nelíbilo, nyní se snažím sehnat vše, co u nás zatím vyšlo. Kniha se mi moc líbila, jak je vidět, i boháči můžou padnout na dno, a zjistit, jak divně předtím žili..a pokud se dokážou vzchopit, už je jen na nich, jak naloží se svými životy dál.. , její knihy beru jako relax, abych se pak mohla zase věnovat svým oblíbeným detektivkám :)

Podle recenzí jsem se těšila na pěkné čtení, ale knížka byla hodně jednoduchá až nudná. Moc mě nebavila. Byla to moje třetí knížka od Matthews.

Připojuji se k mysterygirl - kniha mě bavila od začátku do konce. Milé, vtipné i mírně romantické čtení o tom, že peníze a luxus člověku nutně nezajistí vnitřní spokojenost a naopak ve chvíli, kdy jste na dně a bez peněz můžete potkat opravdové přátele a najít sebe samotné. To vše podáno velmi čtivou formou. Moc se těším na další knihy této autorky.
2022 | ![]() |
2012 | ![]() |
2010 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
Tuto knihu jsem četla už před více než šesti lety a stále na nic občas myslím. Manželé mají hodně peněz, dobrou práci, jezdí na drahé dovolené s přáteli, děti jsou ve vybraných školách. Ale jsou opravdu šťastní? Muž přijde o práci, má plno dluhů a oni se musí přestěhovat, dluží přátelům za drahou dovolenou, kterou si nyní nemohou dovolit. Ale je to opravdu tak hrozné?
Uvědomí si, že jejich přátelé jejich přáteli ve skutečnosti nebyli a oba nacházejí štěstí jinde a i děti si musí zvyknout...
Tato kniha se mi velmi líbila a určitě si ji zase brzy přečtu :)