Jedna noc s vévodou

Jedna noc s vévodou
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540461/bmid_jedna-noc-s-vevodou.jpg 4 34 34

Belmore square série

1. díl >

Píše se rok 1816 a devatenáctiletá Eliza Melroseová, dcera tiskařského magnáta, má být uvedena do londýnské vyšší společnosti – a má být provdána. K její nelibosti je však manžel to poslední, po čem touží. Pak se však seznámí s nejmladším synem zesnulého vévody z Chesteru, zneuctěným šlechticem, který je zahalen tajemstvím a je zcela nemožné mu odolat! Bohatství Melrosovy rodiny visí na vlásku... Bude Eliza kvůli jediné noci s vévodou riskovat vše?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

One Night with the Duke, 2022


více info...

Přidat komentář

hlupec
17.09.2024 2 z 5

Oceňuji kreativnější slovní zásobu oproti jiným kouskům pro dámské publikum, paní zjevně psát umí. Bohužel mi ale příběh vůbec neodsejpal a často jsem přeskočila klidně celou stránku ... a světe div se, ničemu to nevadilo:) Dokonce ani chemie mezi postavami a erotické scény mě moc za srdce nevzaly. Ve zkratce se stále jen střídaly scény s nadáváním na tehdejší genderovou nespravedlnost se scénami z večírků, kdy se hlavní hrdinka musí odebrat na čerstvý vzduch [facepalm] :)

monika0181
03.07.2024 4 z 5

Souhlas s Jita160, je to jiné než jsme u JE Malpas zvyklé.
Na jednu stranu je to hezká historická erotická romance, ale na druhou stranu není ničím extra výjimečná.
Ale psáno krásným stylem autorky, že knihu jsem přečetla na jeden zátah.
Je zde zachycen pohled na "práva" žen, tehdejší pohled na muže, celkově na společenské vrstvy ve společnosti, tehdejší zvyklosti.
Bylo příjemné nahlédnout pod pokličku dob minulých.
Já osobně se těším na další díl série.


evineckY
28.06.2024 5 z 5

Skvělý historicko - erotický román :-)

Ála1968
24.06.2024 4 z 5

Na rovinu přiznám, že jsem čekala trochu něco jiného,ale na druhou stranu,bylo to celkem fajn.Asi to není úplně něco,co by mě vystřelilo do nebe a já byla z toho úplně paf,četla jsem popravdě i lepší,ale i horší.Je to takový lepší průměr

verense
21.06.2024

Tohle je taková klasická letní slaďárna, když chcete někde na dece u vody vypnout a nechat se pohltit klasickými romantickými klišé. Čte se to dobře, i když chybky by se našly, a s postupem čtení jsem u dalších "zelených očí" zvedala ty svoje k nebi, ale člověk o tohoto typu literatury nemůže čekat skvost hodný Pulitzera, že... :-) Za mě dobrý, už jsem četla mnohem větší bláboly.

Jita160
12.06.2024 4 z 5

Historická romance od Jodi E.M. je jiná než jsme zvyklé.
,,Jsme odvážnější než muži. Vydržíme toho víc než muži".
Eliza je zaslíbená Frederickovi, domluvený sňatek nebo spíš obchod mezi rodinami, její doživotní trest.
Je neuvěřitelně chytrá ,spoutaná, vzdorovitá ,ale není zlá. Miluje svoji tajnou práci ,píše pravdivé příběhy pod pseudonymem o londýnské vyšší společnosti. Potkává vévodu Johnna ,kterého předchází jeho pověst. Je chlípný, tajemný ,hříšný, pohledný ,odměřený ,zahalený tajemství....je to vrah?
Dokáže ho Eliza srazit na kolena,tohoto obavaného pohana se špatnou pověstí a přijít na kloub jeho temnotě ,která ho obklopuje?
A postavit se rodině aby upřednostnila pravdu, lásku před pomstou a pomluvami?

MAU256
11.06.2024 5 z 5

Mnu si spánky, cítím, že mě začíná bolet hlava. „Já byla součástí tvé pomsty.“ „Byla, Elizo. Teď už nejsi.“

No, tak tohle bylo krásné. Miluji historické romance s trochou padoušství, pomstou, ale nakonec se šťastným koncem. Tak tady bylo vše. Elizu jsem si hned oblíbila. Období, ve kterém žila, bylo pro ni utrpením, protože ona sama jako žena nemohla vlastně nic, takže zásluhu v psaní, které tolik milovala, bylo připisováno jejímu bratrovi. Johnny - no tak to bylo něco jiného. Byl poháněn pomstou, ale bohužel s něčím nepočítal - zamiloval se. Knížku jsem si užila, určitě pro romantické dušičky mohu jen doporučit. Už se těším na další díly…