Jednou nohou v blázinci
Simona Monyová (p)
Humoristický román v povídkách, věnovala autorka všem ženám, co obdobně jako ona ,,zhltaly kdejakou příručku o výchově dětí, a přitom nadále zůstaly pouhými amatérkami". Monyová ví, o čem píše, sama je matkou tří synů a rodičovství považuje za tu nejtěžší, a přitom nejkrásnější profesi.
Jedna z posledních knížek, která mi ještě chyběla ke kompletnímu přečtení všech knih autorky, a opět jedna z těch, které dokázaly výborně pobavit a rozesmát. Normálně bych ji přečetla za chvilku, ale nechávala jsem si ji na ranní cesty MHD a pokaždé mi pomohla začít den s úsměvem. Škoda, že už jich víc nenapíše...
Připomíná mi to Betty Macdonaldovou, která si ale dala práci a napsala plnohodnotné romány. Zajímalo by mě, kdo by se v zahraničí uživil se stostránkovou brožurkou? V ČR to prochází plno autorům líným napsal blbých 300 stránek.
Nicméně po obsahové stránce jsem spokojena. Povídky mají hlavu a patu a jsou vtipné díky tomu, že se autorka umí shodit (pokud píše opravdu o sobě).
Možná se to nelíbilo těm čtenářkám, které mají děti a v příbězích se viděly. Já děti nemám a řehtala jsem se cizímu neštěstí od začátku do konce. :-)
Jediná kniha, kterou jsem od Monyové četla (ono dost blbě působí fakt, že její knihy vsoupily do širšího povědomí až tehdy, co ji picnul ten parchant, což samozřejmě není autorčina vina!) a hodnotím ji velmi kladně. Ne že bych si potrpěla na deníčky zoufalých matek, ale ve srovnání s tím, co Šrámková předvedla v Zázemí, je tato kniha perlou mezi všema uslintanýma deníčkama plných plín. Kniha je humorná od začátku až do konce, opravdu jsem se moc pobavila a oceňuji rovněž volbu přezdívek dětí a manžela. Hlavní hrdinka není žádná světoborná kráska, má zpackaný účes, nevycválané spratky a doma bordel. Sympaťačka:D
Zatím nejslabší knížka, kterou jsem od Monyové četla. Určitě bych zvolila jiná jména postav.
Sáhla jsem po ní v neděli z nudy, ale moc dobře jsem se pobavila. Přečetla jsem jedním dechem. Fakt dobré oddychové čtení.
Pohodová kniha skvělá pro oddech, u které se nemusí nijak zvlášť přemýšlet a dá se přečíst na jeden zátah. Psaná s nadhledem až téměř ironií, která byla vlastní této autorce. V mnoha popsaných situacích se lehce najde nejedna z nás, co je matkou.
Pohodová, optimistická a čtivá knížečka. Zvedla mi náladu a tím splnila svůj účel. Za mě ji určitě doporučuji:)
Tak tohle byla první kniha, kterou jsem od Simonky četla, byla naprosto super, strašně jsem se u ní nasmála. Sama mám syna věkem i názory shodnými s autorčinou chlapeckou postavou a mnohdy mám nebo jsem měla podobné výrazy jako hrdinka knihy. Prostě jsem měla pocit, že sedí Simonka u nás v obýváku a píše.
Knižka čtivá, vtipně napsaná, s nadhledem a ironií. Občas přehnané, ale každý kdo má děti a rodinný život se v nějaké podobné situaci najde. Na relax je kniha dobrá.
Knihu jsem si přečetla, místy byla vtipná, místy až neuvěřitelná a někdy byla narosto pravdivá. Paní Simona napsala i lepší knihy, ale pokud chcete odpočinkovou knihu tak doporučuji. Ale nějakou velkou dějovou hloubku neočekávejte.
2011 | Srdceboly |
2003 | Tchyně a uzený... |
2006 | Sebemilenec |
2005 | Krotitelka snů |
2011 | Citová divočina |
Chvilkami možná přitažené za vlasy,ale jako oddechové čtení fajn,místy i opravdu vtipné. Chvilku mi trvalo,než jsem se začetla,ale na konci jsem byla s rodinkou už tak szitá,že bych i pár stránek navíc uvítala