Vřelé díky, Jeevesi
Pelham Grenville Wodehouse
Humoristický román o sluhovi Jeevesovi a jeho pánovi. Historka o příteli mladého londýnského Dandyho, kterého před zvolením do Dolní sněmovny a nechtěným sňatkem zachránil pohotový komorník Jeeves. 24-042-86
Literatura světová Humor
Vydáno: 1986 , PráceOriginální název:
Much obliged, Jeeves, 1971
Nemohu si pomoci ale tohle mě vůbec nebavilo. Dočetl jsem to s velkým úsilím a pořád jsem hledal nějaký humor ale pořád nic. Pro mě je lepší Saturnin, u kterého jsem se alespoň pobavil.
Miluji tenhle druh britského humoru. Moje první povídka s Jeevesem a rozhodně né poslední.
Kdo má rád Saturnina, tomu se bude kniha (a vlastně celá série) líbit. Pro mě to nebyl ten pravý šálek kávy.
Příběhy z pera P. G. Wodehouse mi vždy zvednou náladu, a ty s Jeevesem obzvlášť. Všechno je tak krásně zamotané a na konci přijde vtipné rozmotání. V této knize je navíc několikrát pochvalně zmíněn můj nejoblíbenější autor detektivek Rex Stout. Co dodat – doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.
Moje první "Jeevsovina" a hodlám pokračovat. Kam se hrabe Saturnin - Víznerovo zvednuté obočí vypadá vedle Jeevsova stoicismu jako metání kozelců :-))) Ale hlavně jsou nedostižný ty klasický anglický příměry a přirovnání, kterými se Bertík jenom hemží!
Skvělá satira.Kdo si myslí,že se u knížky neumí smát nahlas,tak P.G. by ho z toho mohl vyvléčit :-).
Standardní Wodehouse, což je kompliment. Úžasná legrace. Pro všechny kdo se chtějí nahlas smát. Pokud máte rádi Saturnina je Jeeves velmi dobrá volba.
Úplně geniální humoristická sbírka s výbornými příhodami, nápady a užila jsem si u ní moc srandy :D
2009 | Letní bouřka |
1977 | Vlna zločinnosti na zámku Blandings |
2005 | Jedinečný Jeeves |
1982 | Až naprší a uschne |
1995 | Nedostižný Jeeves |
Skvělá povídka, která žádného fanouška tohoto autora nezklame.