Jeho poslední slova
Laura Dave
Než Owen Michaels zmizí, podaří se mu zanechat své ženě Hannah poslední zprávu: DEJ NA NI POZOR. Hannah přesně ví, koho má Owen na mysli – svou dospívající dceru Bailey, která v dětství tragicky přišla o matku. A která nechce mít se svou novou manželkou svého otce vůbec nic společného. Hanniny zoufalé telefonáty Owenovi zůstávají bez odezvy, a k tomu zatknou jeho šéfa za podvod. Když policie začne vyslýchat i ji, rychle pochopí, že její manžel není tím, za koho se vydával. A že Bailey je možná klíčem k odhalení Owenovy pravé identity. Hannah s Bailey se společně vydávají na cestu za pravdou. Když však začnou skládat střípky Owenovy minulosti, brzy si uvědomí, že jejich životy už nikdy nebudou jako dřív...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
The Last Thing He Told Me, 2021
Mně kniha audio moc bavila. Byla jsem zvědavá, proč Owen zmizel a co za tím stálo. Líbilo se mi i jak vše skončilo.
To jako bestseller? To snad ne - název napovídá červenou knihovnu, děj opravdu nic moc, vůbec mě nezaujal, skutečně zdlouhavé, nezáživné.
Ze začátku jsem byla zvědavá, co se z toho vyvine, ale bohužel… četla jsem o mnoho lepší knihy.
Za mě rozhodně ne.
Zajímavé téma, dobrý nápad, ale celou dobu jsem se nějak nemohla začíst. Zbytečně rozvleklé, teprve na konci se začnou dít zajímavé věci, ale zase mi přijde, že jich je až moc najednou.
V knize máme rodinku. Otec, nová manželka a dospívající dcera. Otec zmizí a nechá podivný vzkaz nové manželce. Ta má následně více otázek než odpovědí. Rozjíždí pátrání na vlastní pěst s nevlastní dcerou a snaží se rozluštit dávná tajemství.
Říkala jsem si jo to je dobrý nápad to se pěkně rozjede.. No nerozjelo.
Bohužel to bylo velmi zdlouhavé a v druhé polovině pro mě i dost nudné.
Hannah s Bailey najdou stopu, která ale není správná nikam je nezavede a oni znovu hledají. To se v příběhu opakuje tolikrát, že už jsem prostě pak neměla chuť to celé číst a začala jsem trochu přeskakovat.
Navíc postava Hannah mi úplně neseděla.
No a samozřejmě jak je to tak už zvykem před koncem se to rozjede, šup, bum, prásk a je to. Navíc teda za mě ten konec byl takový no... přehnaný až nereálný.
Jeho poslední slova je spíše takové rodinné drama s větším zaměřením na vztah nevlastní matky a dospívající dcery.
Za mě tedy spíš takový průměr.
Takové průměrné čtení.
Zajímavá zápletka, dobře se to četlo, ale vlastně mě tenhle příběh nevtáhl a nepřišel mi příliš uvěřitelný.
Příběh byl napínavý jak se minulost rozplétala a jak Bailey začala věřit Hannah(nevlastní matce).
Nejdřív jsem viděla seriál s Jennifer Garner a musím říct, že knihu zvládli zpracovat překvapivě věrně. Seriál tak podle mě může úplně klidně nahradit čtení knižní předlohy, protože v knize se vlastně nic navíc nedozvíte (čekala jsem trochu hlubší popis vztahu Hannah a Owena, možná něco víc z jejich minulosti, na co třeba v seriálu nezbyl prostor…). Sice se kniha četla dobře, ale vzhledem k tomu, že jsem ze seriálu věděla, jak to bude, nezanechala ve mně hlubší stopu.
Tohle bylo fakt hezký, hlavně ten konec a poslední věta. Myslím, že to celou dobu neměl být příběh o lásce mezi manželem a manželkou, ale o cestě náhradní matky k nevlastní dceři. A autorce se to fakt povedlo, husí kůži mám ještě teď!
Poslouchala jsem jako audioknihu a upřímně me překvapuje až takto nízké hodnoceni. Me kniha bavila a pohltila me, zápletka mi připadala zajímavá a na rozuzleni jsem byla opravdu zvědavá. Jistě, nevím jak moc je cela zápletka věrohodná, ale zrovna u teto knihy mi to nijak zvlášť nebavilo a užila jsem si ji.
(SPOILER) Zvláštní psychothriller zaměřený na vztah nevlastní matky a puberťačky,která nechce svou nevlastní matku přijmout.Po nahlém zmizení jejího otce Owena ,musí s ní začít vycházet,aby zjistila co se s otcem stalo.Pátrání po Owenově minulosti odhalí spoustu dávného tajemství.Toto pro mne nebyl žádný dějově trhák.
Byla jsem překvapená, jak rychle jsem knihu přečetla. Asi je to tím, že jsem od ní moc neočekávala, ale byla na seznamu knih, které chci přečíst. Není to nějaký strhující akční příběh, ale naopak vše poklidně plyne a Hannah spontánně reaguje na vzniklou situaci a její vývoj. Není to vůbec špatná kniha.
Kniha mi nesedla. Námět není špatný, autorka píše vcelku dobře. Přesto bych četbu přirovnala k polykání, když máte v krku zapíchlou rybí kost.
Překvapilo mě, jak rychle mě to vtáhlo do děje. Hannah je skvěle napsaná postava. Děj a Austinu napínavý, moc mě bavil. Nedokázala jsem se odtrhnout. Za to je i ta čtvrtá hvězdička. Poslední stránka byla uplně zbytečná a mně trochu kazila finální dojem.
Sympatické postavy, jemné napětí i bez velkých zvratů a příjemný styl psaní. Zdařilá audioverze. Fajn oddechovka, kterou ale asi za chvíli zapomenu.
(SPOILER)
(Audiokniha)
I já nejsem z děje úplně paf a konec mě opravdu zklamal. Docela dlouho se všechno točí ohledně úvah, bojování mezi Hannah a Bailey, pak ano, zajímavá část v Austinu, ze které jsem měla i husí kůži, ale pak to zas začalo uvadat. Helena Dvořáková je skvělá interpretka, i díky ní mě poslech bavil a udržel mě ve střehu, ale jinak docela průměrná kniha.
(SPOILER) Na začátku jsem byla rozpačitá - podvod se softwarem mi nepřišel zrovna jako atraktivní start. Pak se děj rozběhl, Hannah a Bailey se vydaly na cestu, přičemž se chytaly jen drobných vodítek - tato část mi přišla napínavá. Ale konec? Hrozně užvaněný. Sledujeme vlastně jen střet Hannah a Nicolase, během něhož se Hannah chová jako chytrá horákyně a nakonec svým ostrovtipem přečurá celý mafiánský i policejní svět.
pro ženy rodina tajemství hádanky vztahy životní problémy rodinná tajemství
2022 | Jeho poslední slova |
2016 | Pomsta / Osm set bobulí / Vraždy s monogramem / Cesta z temnoty |
2015 | Posledné vinobranie |
Seznamte se s Hannah, ženou okolo čtyřicítky, která se nedávno vdala. Za muže si vzala Owena, který pracuje v oblasti technologií a má šestnáctiletou dceru. Když u ní jednoho dne zaklepe dvanáctiletá dívka se vzkazem od jejího manžela, ve kterém stojí: “Ochraň ji, život, který doposud znala je u konce.
Abych byla upřímná, úplně bych tuto knihu nepovažovala za thriller. Spíš za takové drama s lehkými prvky thrilleru. Začátek vás snadno vtáhne do děje, jelikož budete spolu s protagonistkou vysláni na misi za hledáním pravdy. Konkrétně pravdy o minulosti jejího manžela a nevlastní dcery. Přes pomalý start je toho mnoho, co vás bude hnát kupředu ve čtení. K tomu dobře slouží flashbacky dodávající potřebné informace k odhalení směru, jímž se bude dění vyvíjet.
Avšak tady ta radost končí. Za zklamání lze považovat druhou část příběhu se samotným zakončením. K pravdě dojdete příliš brzy a máte-li rádi konce, u kterých budete nevěřícně zavírat knihu, k ničemu podobnému v tomto případě nedochází.
Abych to shrnula, jestli hledáte akční čtení, kdy budete s napětím otáček stránku po stránce, poohlédněte se raději jinde. Pokud ale máte chuť si přečíst rodinné drama, které vás zabaví o dlouhém víkendu, mohla by vás kniha určitě bavit.
Komu bych tedy čtení doporučila?
- Zejména fanouškům rodinných dramat a odhalování pravdy.