Jen jeden svět
Renata Šindelářová
Jen jeden svět série
1. díl >
Může ezoterička Bianka skutečně komunikovat s mrtvými? Pokud ano, smrt pro ni není konečná. A není to přesně ten důvod, proč by bez výčitek svědomí dokázala také zabít? Investigativní novinář Daniel nařkne mystičku z vraždy člověka, kterému Bianka smrt nejprve předpověděla. Náhoda, či úmysl?
Kniha "Jen jeden svět" od Renaty Šindelářové je jako ponoření se do hlubokého moře emocí a nečekaných zvratů. Bianka a Daniel, hlavní postavy příběhu, se stávají vašimi průvodci touto fascinující cestou plnou tajemství a nadpřirozena. S každou stránkou jsem cítila, jak mi kniha proniká pod kůži, až jsem se ocitla v jejich světě, plném otázek a překvapení. Doporučuji tuto knihu všem, kteří touží po dobrodružství plném emocí a záhad.
Knížka vykresluje dva různé pohledy na svět. Blanka je něžná, ezoterická duše a Tomáš prostě obyčejný, trochu bezohledný chlap.
Je to zajímavé čtení, zvláštní úhel pohledu jedné i druhé strany.
Úžasná kniha plná nepředvídatelnosti. Najdete v ní téměř vše: napětí, touhu, vášeň, věci mezi nebem a zemí, i ty mezi lidmi, ty vysvětlitelné i ty nevysvětlitelné. Budete přemýšlet, co za vším vězí, co všechno postavy skrývají a co jen zvolna vyplouvá na povrch. A možná budete překvapení, protože každá další stránka odkryje zase jiný úhel pohledu na příběh Bianky a jejích přátel.
Čtivé, napínavé, nabité několika dějovými zvraty, které jsem vůbec nepředpokládala a zároveň plné moudra a myšlenek, které se dotknou čehosi ve vašem nitru.
Ano, tohle mě moc bavilo!
Duše si vytváří bezpečné zámky, za které schovává nepříjemnosti. Duše je pohodlná. Nechce řešit problémy a starosti, chce se bavit. Zamete problémy pod koberec, zavře je do truhly, a tváří se, že tam nejsou.
Docela mě to dostalo. Bianka pochybuje o svých schopnostech, a je to vcelku složitý vnitřní souboj.
Jsem rozpolcená. Na jednu stranu dobrý námět - svět meditací, duchovna a ezoteriky v podobě Bianky, na straně druhé prospěchářství a bezohledná manipulace v podobě Tomáše. A tyto dva světy se střetnou. Bohužel mě se strašně nelíbilo jak byla kniha psaná, takových zbytečných slov. Mám doma pokračování, anotace zní zajímavě, snad mě nezklame.
Kniha mě velmi bavila, zajímalo mě, co bude na další stránce, v další kapitole a jak to celé dopadne. Zkrátka, brzy si Vás svým příběhem chytí a až do poslední stránky nepustí. Připadalo mi to promyšlené do posledního detailu, obsáhlé, ale ne nudné a několikrát jsem se upřímně pobavil. Takže dle mého názoru je ta kniha moc povedená.
Teď se chystám na volné pokračování "Můj svět v tobě".
Upřímně moc nechápu některé záporné komentáře na tuhle knihu. Já osobně jsem ji zhltla téměř za den, nemohla jsem se od ní odtrhnout a příběh Bianky a všech, kteří jej doplňovali a vytvářeli, mě moc bavil, byl nepředvídatelný, napínavý, neotřelý, spojoval v sobě spoustu výzev, ať už zamyšlení nad tím, jak to vlastně s těmi světy je, nebo nad tím, že každý jsme strůjcem svého osudu, to my volíme, kam se náš život začne ubírat, zkrátka, užila jsem si to a řadím ji ke knihám, ke kterým se ráda jednou za čas znovu vrátím. Samozřejmě, ne vždy se autor zavděčí všem, o tom to ale je. Kdo má rád trošku toho tajemna (ale ne příliš), trošku napětí, erotiky (jo, sem tam jsem se i červenala), trošku překvapení a nečekaných zvratů, zkrátka to všechno dohromady, tak přesně pro toho tahle kniha je. Zkuste jí dát šanci, věřím, že nebudete litovat...
Kniha se čte velice zvolna, postarádá napětí, ale zase je nabitá mezilidskymi vztahy. Anotace se úplně vyhnula obsahu knihy a pro hlavní linii zbylo až žalostně málo místa. Hrdinku Bianku jsem kvůli jejímu robotimu jednání moc nemusela. Nebyla neuvěřitelná. To spíš Tomas byl skvěle uchopená postava. Dávám 2 hvězdičky.
Nesouhlasím s některými níže uvedenými zápornými komentáři. Podle mého šlo v knize o znázornění dvou naprosto odlišných světů, které ale ve své podstatě splývají v jeden. Od toho název knihy. Je v tom filozofie. Tu však nenajdete, pokud jste zvyklí číst knihy "spotřebně", "tupě", aniž byste se zamýšleli nad obsahem, souvislostmi apod. Vzhledem k myšlence, která pro mě z knihy vyplývá, je znázornění těchto dvou světů žádoucí přesně tak, jak jsou popsány. Za mě 5 hvězdiček.
Níže uvedenému komentáři bych ráda vzkázala - potrefená husa?!
Monni to vystihla.
Anotace hovoří o Biance - ezoteričce.
Ta tam ale není jediná, jsou tam tuny dalších otravných postav z jednoho kanclíku.
Jedna je d*vka , druhej ojede kde co a třetí ženská se taky nechá ojet každým.
Ten "příběh" je o tuně ezokydů a sexuálních vztahů.
Číst o kozaté bohyni, kterou ojede KAŽDÝ jen co ji uvidí, i v kabince ve Sportissimu, za což ona vyzíská dary v podobě "vip vstupenky na Rihannu" nebo slevy do obchodu či odpuštění pokuty nebo jak "troubením zdraví její minisukni a běhají za ní jak za hárající fenou" tak nějak nepotřebuju.
Tuhle knížku fakt nechápu.
Směs ezokeciček a erotikonu ... to mě nezaujalo no.
(výše uvedenému komentu bych ráda vzkázala že to, že někdo nemusí knihy o nebíčku a dušičkách neznamená, že je TUPÝ.)
Tohle teda opravdu asi ne. Dala bych jen 2*, ale jednu přidávám za dobrý konec. Tam sem byla opravdu překvapená. Námět dobrý, ale třičtvtě knihy jen samé kecy, kreré mi nepřišly důležité. Po knize jsem sáhla v knihovně, protože mě zaujala obálka a anotace, ale kdybych tušila, že většina knihy je jen omáčka okolo, tak bych ji s klidem nechala pěkně v poličce. Nevím jestli budu číst i druhý díl. Možná mu šanci dám, ale asi od něj nebudu nic moc čekat.
2005 | Básníci třetího tisíciletí 1 |
2021 | Bolest neutopíš |
2017 | Stíny nad Krušnými horami |
2017 | Ztraceni v rudolfinské Praze |
2001 | Milující tyran |
Přestože se knížka jmenuje Jen jeden svět, tak se zde střetávají světy dva. Ten jeden zastupuje ezoterička Bianka a ten druhý poněkud bezohledný a sebestředný Tomáš. Každý z nich žije úplně jiný život, a jak to dopadne, když se jejich cesty navzájem propojí, to si již musíte přečíst sami. Kniha se mi moc líbila a jsem ráda, že hned začínám číst druhý díl.