Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli
Petr Čepek
Strhující nerovný souboj devatenáctiletého stolního tenisty s obludným fenoménem socialistického Československa, nechvalně známým jako "mazácká vojna". Příběh o životních zklamáních, krutých porážkách a zotročení, ale také o přátelství či radosti z drobných výher, připomínající druhé místo Josefa Dvořáčka na Mistrovství Evropy 1980 v Bernu... celý text
Moc hezká novela, obsahově stejná s úvodní částí románu Sametové iluze, která na příběhu hlavního hrdiny - mladého stolního tenisty - ukazuje zvrácenost sportovního systému minulého režimu v Československu a debilitu tehdejší vojenské služby. Knížku lze vypůjčit ve Státní vědecké knihovně Kladno.
Tuhle novelu - určenou hlavně stolním tenistům - prosím vůbec neshánějte. Byla vydána v osmerkovém formátu nákladem pouhých 400 kusů a téměř ihned rozprodaná během jediného červnového týdne roku 2011, kdy byla nabízena na stáncích při Mistrovství Evropy veteránů ve stolním tenise v Liberci. Nicméně dobrá zpráva na závěr: roku 2019 se v přepracované verzi (aby byla srozumitelná čtenářům bez vztahu k ping-pongu) objevila jako první část románu Sametové iluze, vydaném nakladatelstvím Grada.
2019 | Sametové iluze |
2020 | Odložená spravedlnost |
2023 | Taxikář |
2020 | Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína |
2018 | Soud |
Chtěla jsem si ji vypůjčit z Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě, kde je též k dispozici, ale když tedy pan autor říká, že jsem ji vlastně četla v Sametových iluzích, tak se nechám přesvědčit :-)