Ježíšek
Hana Skálová
V dnešní záplavě Santa Clausů, vánočních skřítků a sobů české děti pomalu, ale jistě zapomínají na Ježíška. Právě proto vznikla tato kniha vyprávějící ve 12 kapitolách o vánočních zvycích, které narození Jezulátka provázejí. Nejen děti, ale i rodiče se dozvědí jistě spoustu zajímavostí, o nichž dosud netušili. Součástí knihy jsou i povídky renomovaných českých autorů a Galerie Ježíšků obrázky známých i neznámých ilustrátorů představující Ježíška při nadělování dárků.... celý text
Dopředčítáno. A líbilo se moc. Rozumně vysvětleté tradice prokládané hříčkami a úkoly a opravdu pěkné vánoční povídky. Knížka nám krásně zpříjemnila předvánoční čas. :-)
Kniha se zaměřuje nejen na Vánoce, ale také na adventní období. Snaží se podporovat hlavně české pojetí svátků, ale vysvětluje také některé světové způsoby. Přináší vysvětlení jednotlivých událostí a zvyků, obsahuje obrázkové návody na tvoření (adventní věnec, andělská křídla, ořechové lodičky, domácí betlém aj.), zábavné úkoly (hledání na obrázku, spojování) a nechybí ani 4 příběhy.
Milá (před) vánoční knížka se zajímavými staro-novými ilustracemi. Děti potěší čtyři pohádky, které mají hlavu a patu a jsou psané srozumitelným jazykem, stejně jako několik úkolů, které v knížce najdou. Menší posluchače zatím povídání o tradicích moc nebaví, ale přece ta pohádka musí být taky trochu za odměnu:-) Na druhé čtení hodnotím kladně i ilustrace na téma "jak vypadá Ježíšek" - jsou pro rodiče vděčnou odpovědí na tuto stále kladenou otázku...
Zajímavě řešena kniha, která se týká Vánoc. Vysvětluje, co je betlém, kde se vzal vánoční stromeček, tradice. Nabízí také různé úkoly a především čtyři povídky o Ježíškovi. Určena spíše pro děti mladšího školního věku.
Čteme s dětmi současně s Čekání na Vánoce a Ježíšek je určitě lepší pro starší děti, spousta užitečných informací, hezké ilustrace, hodící se povídky
Výborné a originální vánoční příběhy, které jsou dobře napsané a čtivé. Jeden z nich jsem využila i na vánočním čtení pro děti v knihovně a mohu doporučit :)
2011 | Ježíšek |
2020 | Život na špičkách |
2020 | Hurá! Jsou tu Velikonoce |
2012 | Průvodce stylem pro šarmantní plnoštíhlé krásky - Kila navíc? No, a co? |
2022 | Pravdu mám přece já! |
Přečteno před lety.
Ach ano, asi mi jak se říká straší ve věži :) Vánoce, sníh a dárky. Tohle nás všechny sice čeká za více než půl roku, ale nejkrásnější svátky v roce si můžete připomenout v obsáhlé knize. Kromě čtyř povídek s vánoční tématikou nakouknete do jiných států, jak to mají s Ježíškem nebo se naučíte básničky. Také rébusy a hádanky čekají na své čtenáře.